Wetsuit kiezen

Hoe kies ik mijn duikpak?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een duikpak? Wij helpen je met het uitzoeken van een geschikt duikpak!

In het water koelt je lichaam veel sneller af dan door lucht. Om langer te kunnen duiken moet je pak daarom zo goed mogelijk aansluiten op je huid. Dat beperkt de indringing en circulatie van water, de voornaamste oorzaken van afkoeling. Een duikpak kiezen is een hele kunst. Elk detail telt, maar je moet ook rekening houden met je behoeften. In dit artikel geven we antwoord op vragen om je te helpen bij het kiezen.

1. De criteria om de juiste wetsuit te kiezen

De pasvorm van het pak: geen naden onder de oksels, op de armen of tussen de benen. Voorgevormde snit aan de borst en heupen voor dames.

Het materiaal: gebruik van minder of meer elastische materialen.

THERMISCHE BESCHERMING
Een volledige pak + overvest of mouwloos pak + overvest biedt een goede thermische bescherming dankzij de extra laag neopreen op de borst. Een volledig pak zonder overvest biedt minder thermische bescherming, maar kan aangevuld worden naar wens.

Dankzij de voorgevormde pasvorm aan de borst en de heupen is het pak beter aangepast aan de lichaamsbouw van vrouwen. Zo krijg je een betere thermische bescherming en minder watercirculatie.

Seals of dubbele seals beperken waterindringing en bieden zo een betere thermische bescherming.

AANTREKGEMAK
Rekbare stof aan de uiteinden is belangrijk.

duiken_concept_modular_tribord

2. Hoe kies ik een wetsuit volgens de watertemperatuur?

WATERTEMPERATUUR: 10/18 °C~- Volledig pak + overvest~- Dikte van het neopreen: 6 tot 7 mm.

WATERTEMPERATUUR: 16/24 °C~- Overvest + mouwloos pak   of volledig pak~- Dikte van het neopreen: 5 tot 6 mm.

PAKKEN VOOR ALLE SEIZOENEN~- Met het Modular-concept van Subea dat hieronder wordt voorgesteld, kan je het hele jaar door duiken met één enkel pak. De 4 elementen in neopreen bieden je de mogelijkheid om je pak samen te stellen volgens de thermische omstandigheden van je duik.~- Modular pak in neopreen van 5 mm~- Modular overvest in neopreen van 2,5 mm~- Modular shorty in neopreen van 5 mm~- Modular kap in neopreen van 5 mm

(Semi-)droogpakken van subea

Semi-droogpakken zijn bestemd voor kouder water en volgen het principe van niet-waterdichte wetsuits, maar hebben seals aan de uiteinden die de indringing en circulatie van water verhinderen of beperken. Droogpakken zijn ideaal voor gebruik in heel koud water of op grote diepte. Het zijn volledige pakken die een complete bescherming bieden tegen waterindringing.