Het materiaal

Halsters van polypropyleen: dit type halster heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Polypropyleen is een uiterst duurzaam materiaal dat geen speciaal onderhoud vereist.

Halsters van leer: mooi uiterlijk en net zo sterk als een halster van polypropyleen. Het zal echter meer onderhoud nodig hebben om het materiaal mooi en soepel te houden.

Halsters van touw: zeer aanbevolen halster voor grondwerk of ethologisch paardrijden. Dit type halster is voorzien van een langer halstertouw vergeleken met andere halsters. Doordat het touw gelegen is op de neus van het paard, is het mogelijk nauwkeurige aanwijzingen aan het paard te geven.

Let op, wij raden het af om een halster van touw te gebruiken om een paard aan vast te zetten, de scherpe inwerking en de sterkte van het touw (het touw is erg sterk en breekt niet snel) zouden het paard kunnen verwonden als het in paniek raakt. Wanneer je paard de gewoonte heeft om hard te trekken wanneer het is vastgemaakt, raden we je aan om een anti-paniek musketon te gebruiken zodat je je paard snel kunt losmaken.

Hoe kies ik een halster?

Het comfort

Sommige halsters zijn bekleed met schuim, natuurlijke schapenvacht of synthetisch materiaal op het kopstuk en de neusriem om meer comfort te bieden aan het paard.

Dit type halster wordt met name aanbevolen als het paard het halster langere tijd om heeft, bijvoorbeeld tijdens het transport van een paard.~ 

Hoe kies ik een halster?

Kies de juiste maat

Om te weten of een halster geschikt is voor je paard, moet je de juiste maat weten. Een paarden halster wordt gekozen afhankelijk van de schoft hoogte van het paard.~Zodra je deze gegevens hebt, kun je in de maattabel precies zien welke maat je nodig hebt. Indien je twijfelt tussen twee maten, kies dan de grootste.

 

Shetland pony, pony B (Minder dan 130 cm): maat 1

Pony C (130 tot 140 cm): maat 2

Pony D, Klein paard (140 tot 160 cm): maat 2

Gewoon paard (160 tot 170 cm): maat 3

Groot paard (170 tot 180 cm): maat 3

Erg groot paard (schofthoogte 180 cm en meer): maat 4

Hoe kies ik een halster?

Je maakt de keuze voor een halster op basis van twee criteria: het materiaal en het comfort voor het paard.

Audrey, Chef de produit Fouganza

Audrey

Product manager Fouganza

Als je een halster wilt wat snel en gemakkelijk te verwijderen is, kun je het beste kijken naar modellen met een karabijnhaak onder de keel.