Een fleece trui kies je op basis van 2 criteria: de intensiteit van je inspanning en de buitentemperatuur.

De intensiteit van je inspanning

Tijdens een zware inspanning zweet je harder. Om niet te blijven rondlopen in vochtige kleding, kun je best een ademende fleece dragen. Het ademende vermogen van de stof is de mate waarin het in staat is om de waterdamp af te voeren die je lichaam genereert door transpireren.

Naast ademende stof kan je fleece trui ook voorzien zijn van ritsen waarmee je zelf de warmte en ventilatie kunt regelen. Afhankelijk van je inspanning zijn er verschillende ritsen: halve borstrits, volledige rits en zij ritsen onder de oksels.

Tijdens een wat minder zware inspanning krijg je het minder snel warm en zweet je minder. Ademend vermogen is dan minder van belang. Let goed op het warmtevermogen van je fleece voordat je een keuze maakt. 

Hoe kies ik een fleece trui?

De buitentemperatuur

Tijdens fris en koud weer (warmer dan 7°C)

Kies voor een micro fleece: dit is een heel dunne fleece trui die tegelijk licht en compact is.

Tijdens erg koud weer (kouder dan 7°C)

Als het kwik daalt, dan kun je het best kiezen voor een fleece trui die goed gevoerd is (stof met lange lusjes of polen op de binnen- of buitenkant, zoals je ziet in het bovenstaande filmpje).

Dit type fleece truien houden meer lucht vast. Omdat lucht de beste isolator is, ben je optimaal beschermd tegen de kou.

Sommige van onze fleece truien bevatten elastaan. Elastaan maakt een fleece trui licht rekbaar waardoor je wat vrijer kunt bewegen. Je herkent deze pulls aan het productvoordeel 'bewegingsvrijheid'. Doria, de wandelsprcialist.

Ontdek al onze tips voor de outdoorsport!