Comment choisir une assise de camping - titre

Hoe kies ik een campingstoel?

Hoog, laag, verstelbaar of niet? Het brede assortiment aan campingstoeltjes voldoet aan ieders behoeften. Ontdek onze tips voor de keuze van een juiste campingstoel. 

Om te genieten in en rondom je tent is het belangrijk dat je over het juiste kampeermeubilair beschikt. Lees in dit sportadvies hoe je een stoel kiest die bij jouw wensen past. Van comfortabele, luxe kampeerstoelen tot kleine, eenvoudige campingstoelen. Lees onze tips en kies de stoel uit die bij jouw past. Zo geniet je optimaal van je kampeervakantie!

1. HOE KIES JE EEN CAMPINGSTOEL?

Het kiezen van een campingstoel hangt af van verschillende factoren, zoals het comfort, de draagbaarheid, de duurzaamheid en prijs. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet waar je aan kunt denken bij het aanschaffen van een campingstoel:

1. Comfort: Comfort is een belangrijke factor, omdat je waarschijnlijk langere tijd in de stoel zult zitten. Kijk naar stoelen met een goede zitpositie, voldoende padding en ergonomische ondersteuning. Ook kun je denken aan kampeerkrukjes. Deze zijn erg simpel en bieden weer wat minder comfort.

2. Draagbaarheid: Als je van plan bent de stoel mee te nemen tijdens het kamperen, moet je rekening houden met de draagbaarheid. Zoek naar stoelen die lichtgewicht zijn en gemakkelijk op te vouwen zijn tot een compact formaat. Controleer ook of de stoel wordt geleverd met een draagtas of riem voor eenvoudig transport. Wanneer je voor meerdere, zware campingstoelen gaat kan het handig zijn om bijvoorbeeld een bolderkar aan te schaffen. Zo verplaats je ze gemakkelijk van de ene naar de andere plek.

3. Duurzaamheid: Je wilt een campingstoel die lang meegaat, dus controleer de constructie en materialen van de stoel. Kies stoelen gemaakt van stevige materialen zoals aluminium of sterk kunststof als je ze vaak en veel gaat gebruiken. Controleer ook het maximale gewicht dat de stoel kan dragen om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw behoeften. Denk ook aan eventuele reserveonderdelen, zodat je ze kunt repareren wanneer er iets stuk gaat.

4. Functionaliteit: Overweeg welke functies belangrijk voor je zijn. Sommige stoelen hebben bijvoorbeeld bekerhouders, zijvakken of een verstelbare rugleuning. Bedenk welke functies handig voor je zouden kunnen zijn tijdens het kamperen. Hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de prijs waarschijnlijk van de campingstoel.

5. Prijs: De prijs varieert dus afhankelijk van de kwaliteit en de functies van de campingstoel. Bedenk waar je de stoelen gaat gebruiken en hoe vaak, stel een budget vast en zoek naar stoelen die binnen dat budget passen. Vergelijk verschillende opties om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Je kunt per campingstoel ook de specifieke voordelen bekijken en hier je keuze op baseren.

2. De zithoogte: hoog of laag

Campingstoelen met een lage zithoogte zijn erg compact en dus gemakkelijk mee te nemen. Hoge stoelen nemen vaak wat meer ruimte in beslag maar hebben vaak een handige draagband waardoor ze gemakkelijk over de schouder gedragen kunnen worden. Wij adviseren om altijd een stoel te kiezen die past bij de hoogte van je campingtafel, dit geeft meer gemak. Hoe dan ook, de campingstoelen van Quechua bieden hoge mate van comfort!

3. De mate van comfort

Wat kies je? Een campingkruk of een campingstoel met of zonder armleuningen en hoofdsteun. Het ruime assortiment van Quechua heeft voor ieder wat wils. Ook heb je natuurlijk de keuze tussen verschillende kleuren en maten. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je zelf je mate van comfort kunt bepalen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn tussen onze luxere stoelen en compactere stoelen.

Het verschil tussen een luxe kampeerstoel en een compacte, goedkopere kampeerstoel kan variëren. Over het algemeen zijn er echter enkele kenmerken die vaak worden geassocieerd met elk type campingstoel. Luxe campingstoelem zijn meestal ontworpen met extra comfort en functionaliteit in gedachten. Deze hebben vaak ook een hoofdsteun en een zachtere stof. Ze hebben vaak een stevige constructie en zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium of staal. Deze campingstoelen hebben vaak een verstelbaar frame, waardoor je de zithoogte of de rugleuning kunt aanpassen aan je voorkeur. Ze kunnen ook extra functies hebben, zoals gevoerde bekleding, armleuningen, bekerhouders, hoofdsteunen of zelfs ingebouwde voetensteunen. Luxe kampeerstoelen zijn vaak ontworpen om langdurig comfort te bieden en kunnen geschikt zijn voor mensen die meer tijd willen doorbrengen in de stoel, bijvoorbeeld tijdens het kamperen, vissen of ontspannen bij een buitenactiviteit.

Hier tegenover staan de kleinere, compacte kampeerstoelen. Ze zijn meestal wat lichter en daardoor gemakkelijker op te bergen en te vervoeren, omdat ze kunnen worden opgevouwen tot een kleiner formaat. Deze campingstoelen hebben meestal een basisframe met een eenvoudige zitting van textiel of nylon. Ze hebben vaak geen verstelbare functies en bieden mogelijk minder comfort dan luxe modellen. Compacte, goedkopere kampeerstoelen zijn geschikt voor mensen die een budgetvriendelijke optie zoeken of voor situaties waarin draagbaarheid en gemak belangrijker zijn dan extra comfort.

  • Hoe kies ik een campingstoel?

    Vouwstoel met verstelbare rug 

  • Hoe kies ik een campingstoel?

    Vouwstoel voor de camping basic

Lees meer

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Binnenkort kamperen? Eerst je tent controleren!

Een checklist om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.

Comment choisir une tente de camping - titre

Hoe kies ik een tent?

Tenten bestaan in verschillende vormen en maten, graag helpen we je de geschikte tent voor jou te kiezen. Om de juiste tent te kiezen moet je weten welke eigenschappen voor jouw belangrijk zijn en in welke omstandigheden je de tent gaat gebruiken.

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Hoe kun je je tent impregneren

Een uitleg hoe jij je tent kunt impregneren. Zorg ervoor dat je tent zo lang mogelijk meegaat.