Hoe kies ik een badminton racket?

Gaat je voorkeur liever uit naar een uitgebalanceerd badminton racket, een topzwaar racket of een racket met het gewicht in het handvat? Een flexibel, medium-flexibel of juist een stijf racket? Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening dient te houden bij het kiezen van het juiste racket.

Badmintonracket kiezen

 

Het kiezen van een juist badminton racket is een belangrijke keuze. Je kan een badminton racket voor het nieuwe seizoen nodig hebben of juist omdat je van techniek veranderd bent en je behoeften daardoor anders zijn. Het is belangrijk om je behoeften te kennen om het juiste product te kunnen kopen.

1. Een badminton racket kiezen op basis van je niveau 

1. Beginner

Je hebt een isometrisch racketblad nodig, dat daarom een ​​groter raakoppervlak heeft. Hierdoor zul je genieten van een goede tolerantie. Deze rackets zijn erg vergevingsgezind en hiermee kun je erg makkelijk slaan.

2. Ervaren

Je hebt een racket nodig dat je kracht geeft. Kies daarom voor een racket waarbij het gewicht in de top van het racket ligt om je speelwijze te vergemakkelijken.

3. Expert

Voor een gevorderde speler zal de prioriteit liggen op techniek. Dit betekent dat het gewicht in het richting van het handvat ligt. Deze balans verdeling zal adequaat zijn met je behoeften, waardoor je een uitstekende reactiviteit van het racket ervaart.

2. Verschillende type materialen van badmintonrackets

Hoe kies ik een badmintonracket?

Stalen rackets

Stalen rackets zijn goedkoop, maar zeer duurzaam. Ze zijn zwaar en geven je daarom weinig comfort. Voor recreatief gebruik is dit een goede keuze. 

Hoe kies ik een badmintonracket?

Aluminium rackets

Aluminium rackets zijn ook zeer resistent. Ze zijn lichter dan stalen rackets, maar wel weer zwaarder dan graphite rackets. Daarnaast zijn deze rackets ook minder flexibel dan graphite rackets. 

Hoe kies ik een badmintonracket?

Graphite rackets

De graphite rackets zijn flexibel, comfortabel en zeer goed hanteerbaar. Ook zijn ze erg licht. Hou er rekening mee dat deze rackets duurder zijn. Deze rackets worden vooral gebruikt door intensieve badminton spelers. 

3. De balansverdeling van een badminton racket

1. Topzwaar

Een racket waarbij het gewicht voornamelijk in de top van het racket ligt zorgt ervoor dat het racket veel kracht heeft. Wel neemt de manoeuvreerbaarheid van het racket hierdoor af.

2. Even balanced

Een racket waarbij de balans neutraal is, is een goede compromis voor spelers die nog niet al hun zwakheden en kwaliteiten kennen.  Het is het middenweg tussen kracht en manoeuvreerbaarheid.

3. Handle Weight

Wanneer het gewicht voornamelijk in het handvat van het racket ligt, komt dit ten goede van de manoeuvreerbaarheid. Hierdoor kun je dus ook snel reageren. Houd er rekening mee dat deze rackets over het algemeen weinig kracht hebben.

Hoe kies ik een badmintonracket?

Cheng

Productmanager racketsporten

Het kiezen van een badminton racket moet logisch zijn op basis van jouw sterktes, maar ook jouw minder sterke punten moeten in acht genomen worden. Aarzel niet om onze rackets te testen in onze winkels om gelijk de juiste keuze te kunnen maken.