Het kiezen van een paar laarzen is gebaseerd op twee criteria: Je niveau en de weersomstandigheden.

Het niveau

We hanteren 2 typen rijlaarzen afhankelijk van je niveau:

- Synthetische laarzen (PVC): Ideaal als je begint met paardrijden. De laarzen zullen je beschermen, zijn flexibel, waterdicht en geschikt voor alle seizoenen. De laarzen hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn erg eenvoudig in onderhoud, deze laarzen voldoen aan de behoefte voor een beginnende ruiter.

- Leren laarzen: Perfect geschikt voor een regelmatige of ervaren ruiter. Door de goede pasvorm verzekeren leren rijlaarzen je ervan een nog beter contact met je paard te hebben, waardoor je het paard beter aanvoelt. Voor intensief gebruik, adviseren wij een model te kiezen met een gestikte zool, dit is beter bestand na verloop van tijd dan modellen met een gelijmde zool.

Hoe kies ik paardrijlaarzen?

Weersomstandigheden

Onder koude omstandigheden kun je kiezen voor gevoerde laarzen om extra comfort te garanderen. Er zijn ook laarzen ontworpen voor extreme omstandigheden, deze bieden extra bescherming door het warme neoprene materiaal. Tevens kan je ook een fleece voering toevoegen in je huidige paar laarzen.

Hoe kies ik paardrijlaarzen?
Hoe kies ik paardrijlaarzen?

De juiste maat paardrijlaarzen

In het algemeen is een standaard laars geschikt voor iedereen, ongeacht de hoogte van het onderbeen of de breedte van de kuit. Voor rubberen laarzen, is het mogelijk om de bovenkant van de laars bij te knippen wanneer deze te hoog is voor je onderbeen.

Om een nog beter passende laars te hebben, kan je voor een model kiezen dat past bij je kuitomtrek en onderbeenlengte. Onze medewerkers kunnen je hierin adviseren.

Hoe kies ik de paardrijlaarzen?

Valérie

Productmanager Fouganza

Leer is een natuurlijk materiaal dat de voet laat ademen. Leren laarzen vereisen dagelijkse onderhoud: hiervoor kan je het beste glycerine zeep gebruiken. Breng ongeveer een keer per maand, balsem of vet in cirkelvormige bewegingen aan om het leer flexibel te houden. Let erop dat je nat leer nooit in de buurt van een warmtebron laat drogen, om uitdroging te voorkomen. Voor meer informatie over leeronderhoud, kijk dan op onze pagina “Hoe kies ik mijn leerverzorgingsproducten"?