Ben je nieuwsgierig geworden naar deze mooie sport? En wil je zelf gaan ontdekken hoe het is om te gaan golfen met je eigen uitrusting? Bekijk hieronder een aantal tips om erachter te komen hoe je de juiste beginners golfset, of enkele golfclubs kunt aanschaffen.

Je lengte is belangrijker dan of je man/vrouw bent

Je lichaamslengte speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste clubs. Daarom worden onze beginnende clubs ingedeeld op basis van afmetingen van je lichaam: de afstand tussen de grond en je hand (pols) bepaalt de lengte van je clubs. We bieden 2 maten aan:

maat 1: voor spelers waarbij de afstand tussen de pols en de grond minder dan 78,5 cm is

maat 2: voor spelers waarbij de afstand tussen de pols en de grond groter dan 78,5 cm is

Als uw meting gelijk is aan 78,5 cm, raden wij u aan te kiezen voor maat 2. Om deze afstand tussen uw pols en de grond te meten, kunt u tegen een muur staan, in schoenen zonder hakken, de schouders recht, met de vuisten gesloten. Maak een kleine potloodlijn op het niveau van de helft van je hand. De meting tussen de grond en de lijn geeft aan welke maat het beste bij jou past, maat 1 of maat 2. Bijgevoegd een video ter verduidelijking hoe je het kan meten.

welke shaft past bij mij?

De laatste jaren ligt de grootste evolutie bij golfclubs op het niveau van de shafts. Ze zijn nu veel technischer en lichter geworden dan voorheen. Wanneer u begint golfen, adviseren wij te starten met lichtgewichte clubs. Hierdoor krijg je de bal makkelijker de bal in de lucht en wordt het spel comfortabeler. Daardoor zul je sneller plezier ervaren in het spel en blijven trainen. Dus wees voorzichtig als je oude generatie clubs wilt kopen, controleer of ze bij je passen. 
Beginnersclubs zijn verkrijgbaar in twee soorten shafts waarbij het materiaal verschillend is:

1. Grafiet. Dit zorgt ervoor dat de club licht van gewicht is en daardoor dus geschikt is voor de beginnende golfer.

2. Staal. Dit geeft een zwaardere en stijvere club en is daardoor minder geschikt voor de beginnende golfer. Desalniettemin is de stalen shaft beschikbaar voor personen met maat 2. 

shaft-club-golf-débutant

7, het ideale aantal clubs om mee te beginnen

Deze 7 clubs zijn zo gekozen dat er gemiddeld 15 meter verschil is tussen elke club. Dit is de aanbeveling van de golfpro's waarmee we hebben samengewerkt. Met deze 7 clubs kun je alle afstanden afleggen, van de tee tot de green. Je kunt ook clubs afzonderlijk kopen. 

kit-club-golf-débutant

Clubs aangepast aan je niveau

Zoals we hierboven al hebben beschreven raden we beginnende golfers aan om te beginnen met lichte clubs. De clubhoofden van onze lichte beginnersclubs zijn zo ontworpen dat je de club goed weet te plaatsen achter de bal en dat daarnaast balvlucht wordt vergemakkelijkt. Het verbrede slagvlak is vergevingsgezind waardoor de club dus minder gevoelig is voor fouten. Daarnaast hebben we 3 lijnen op de grepen geplaatst om de plaatsing van de handen te vereenvoudigen.

driver-club-golf-débutant

Je kunt nu zelf de beste keuze maken die bij jouw past, goed uitgerust op pad met de clubs die bij jou passen. Op naar de groene fairways en de perfecte greens!