1.    AROUND THE CLOCK

Elke speler moet proberen om een dartpijl in alle 20 cijfers én in de bullseye te gooien, in de juiste volgorde beginnend bij de 1. Per beurt mag je drie keer werpen. Belandt je dartpijl in het juiste cijfer, dan ga je naar de volgende in de reeks. Wie het eerst 20 haalt en de bull raakt, is de winnaar.

Een speler moet naar hetzelfde cijfer blijven gooien tot hij het raakt. Echter, gooi je een dubbel of een triple dan mag je respectievelijk 1 of 2 cijfers overslaan. Sta je op het nummer 5 en gooi je T5, dan mag je 6 en 7 overslaan en direct doorgaan op nummer 8.

Een leuk dartspel met weinig rekenwerk. 

 

Around the clock

2.    501 / 301

Bij dit spel krijg je een startscore (501 of 301) en is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk exact op 0 uitkomt. Ga je over de nul, dan gooi je een 'bust' en krijg je terug de score van je vorige beurt. Moet je bijvoorbeeld 32 werpen om uit te spelen, en je gooit 20, 8 en 10 (38), dan begin je bij je volgende beurt weer bij 32. Tijdens een partijtje kan je de optie double in / double out kiezen (de laatste wordt het vaakst gebruikt).

Double In - Je moet eerst een dubbel gooien voor je begint te scoren. Kortom, je punten gaan pas van je beginscore nadat je een dubbel hebt gegooid. • Double Out - Je moet een dubbel werpen om uit te spelen. Het komt er dus op neer dat je een even score moet hebben voor je laatste worp. • Double In en Double Out - Je moet beginnen én eindigen met een dubbel. 

501

3.    CRICKET

Cricket is een strategisch spel, geschikt voor zowel gevorderde als beginnende spelers. Bij dit spel probeer je zelf de cijfers te gooien waar je het best in bent, én je kan ook proberen om je tegenstander te dwingen de cijfers te gooien die hem minder bevallen. Het doel van Cricket is om alle opgelegde cijfers te gooien vóór je tegenstander en ook nog de meeste punten te scoren.

Enkel cijfers 15 tot 20 worden gebruikt, en de bull. Om een bepaalde 'sector' (nummer) te openen, moet je dat cijfer eerst drie keer gooien. Je krijgt het aantal punten van die sector elke keer wanneer er een van je pijltjes in belandt en op voorwaarde dat een andere speler het cijfer nog niet heeft afgesloten. Gooi je een dubbel, dan krijg je dubbele punten, en bij een triple krijg je drie keer je punten. Je mag cijfers openen en sluiten in elke volgorde. Een sector sluit wanneer de andere speler(s) allemaal drie keer in het cijfer in kwestie hebben gegooid. Zodra je een nummer hebt afgesloten, kan er niemand daar nog punten scoren tijdens de rest van het spel.

De winnaar – De speler die alle cijfers als eerste afsluit en het hoogste aantal punten werpt, is de winnaar.

cricket

4.    HIGHER HIGHER

Elke speler begint met 5 levens. Om te bepalen wie er mag beginnen gooit elke speler één dartpijl op de bullseye. De speler die het dichtsbij de bullseye zat, mag beginnen. 

Het doel van het spel is om telkens een hogere score te gooien dan de speler voor je. Stel speler 1 begint het spel en gooit 36, dan moet speler 2 hoger gooien dan 36. Lukt hem/haar dat niet, dan verliest hij/zij een leven. Het spel gaat echter altijd door. Heeft speler 2 namelijk 32 gegooid, dan moet speler 3 weer hoger gooien dan 32. 

De eerste speler die alle 5 de levens verliest, is af. Speel je met meer dan 2? Dan gaan de andere spelers door tot dat er maar 1 speler over blijft

higher