Hoe kies ik een tent?

Tenten bestaan in verschillende vormen en maten, graag helpen we je de geschikte tent voor jou te kiezen.

Om de juiste tent te kiezen moet je weten welke eigenschappen voor jouw belangrijk zijn en in welke omstandigheden je de tent gaat gebruiken.

Type tent

  Pop up tent

  Pop up tent 1 Wanneer je snel een tent op wilt kunnen zetten en met maximaal 3 personen de tent wilt delen is de pop up tent een goede optie. Binnen enkele seconden is de tent opgezet, je hoeft na het opgooien van de tent alleen de haringen nog te bevestigen en de tent is klaar voor gebruik. In opgevouwen vorm heeft het een schijfvorm en is minder handzaam dan andere tenten. Geschikt voor langere kampeeravonturen op dezelfde plek, ideaal voor kampeervakanties of festivals. Tip: Bekijk voor gebruik de video hoe je de tent moet invouwen. Bekijk alle pop up tenten

  Opblaasbare tent

  Opblaasbare tent Wederom een tent die snel is opgezet door de opblaasbare bogen. Met maximaal 6 personen kun je in dit type tent overnachten. De tent is compact in te vouwen en is licht gewicht. Vergeet niet om een pomp met genoeg druk mee te nemen om de tent op te blazen. Geschikt voor kampeerders die snel een tent willen op- en afbreken en genoeg ruimte hebben om een pomp te vervoeren. Bekijk alle Opblaasbare tenten


  Klassieke tent (met tentstokken)

  Klassieke tent De tenstokken zorgen voor een stevige constructie die ook in heftige weersomstandigheden probleemloos overeind blijven staan. Ons aanbod varieert van 1 tot 8 persoons tenten. Geschikt voor hikers die een compacte tent nodig hebben of families die veel ruimte willen hebben in de tent.

Tent eigenschappen

Onze collectie bestaat uit meerdere concepten die verschillende voordelen bieden. Lees hieronder verder om te zien welke eigenschappen aansluiten bij jouw behoeften.

Fresh & Black

Onze Fresh & Black tenten hebben een speciale isolerende buitenlaag die er voor zorgt dat de tent koel blijft. De temperatuur kan binnen tot 17 graden Celsius koeler blijven dan de reguliere tent. Daarnaast is de binnentent verduistert, waardoor het donker in de tent blijft. Zo hoef je niet meer door het licht of warmte van de zon wakker te worden. Bekijk hier alle tenten met de Fresh & Black technologie.

Ruimte

Wanneer je weet welk type tent je wilt kopen moet je nog kiezen welke grootte je nodig hebt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om te voorkomen dat je ruimte te kort komt. De gemiddelde tent biedt 60 cm breedte per persoon. Hier past precies een slaapmatje per persoon in of een smal luchtbed. Veel kampeerder beschikken echter over luchtbedden die 70 cm per persoon breed zijn. Wanneer je zo'n type luchtbed wilt gebruiken kun je kiezen voor een XL tent, die biedt genoeg ruimte voor luchtbedden van dit formaat. Uiteraard kun je ook kiezen om een tent voor '1 persoon' meer, zo heb je ook nog ruimte om overige spullen in je tent op te slaan.

Accessoires

Vergeet niet de essentials naast je tent, zoals haringen, grondzeil, hamer en pomp. Daarnaast is het ook verstandig om een rol tape mee te nemen om mogelijke schade aan het tentdoek of gebroken tentstok tijdelijk te herstellen. Bekijk hier al onze tent accessoires.

Hoe zet ik een tent op?

Bekijk de video's hieronder om te zien hoe je de verschillende typen tenten opzet en afbreekt.

Pop up tenten (2 Seconds)

Opblaasbare tenten

Tentstokken