Stress afvoeren | DECATHLON

6 HOUDINGEN OM DE STRESS TE VERJAGEN

Hieronder volgt een ideaal yogaprogramma om stress af te voeren. Met deze reeks geniet je van de voordelen van de evenwichtsoefeningen (kracht, stabiliteit, concentratie met jezelf), de buigingen naar voren (ontspannend en rustgevend), en de omgekeerde houdingen die de cellen regenereren en de hersenen voorzien van bloed. Als je dit ritueel elke ochtend bij het opstaan of 's avonds aan het einde van een drukke dag uitvoert, kalmeer je. Deze ontspanningsoefeningen zullen je immers snel een rustgevend gevoel bezorgen.

OEFENING 1: SELF-STRETCHING

exercice-1

Ga rechtstaan en strek je armen zo hoog mogelijk, alsof je op een touw klimt. Probeer een paar centimeter te winnen en je taille opnieuw op te spannen. Strek je ruggengraat en ontspan de spieren van je bovenlichaam. Houd deze positie 3 tot 5 volledige ademhalingen aan.

OEFENING 2: BUIGING NAAR VOREN

exercice-2

Buig je taille, strek je benen en ontspan je lichaam door je armen te laten hangen. Houd deze positie 30 seconden aan en kom dan langzaam weer recht.

OEFENING 3: HOND MET HOOFD OMLAAG (OMGEKEERDE "V")

exercice-3

Zet je op handen en voeten. Handen plat op de grond, mooi parallel, in het verlengde van je schouders. Voeten uit elkaar, op de hoogte van je bekken, in lijn met je handen. Ga op de tippen van je tenen staan, en duw je bekken dan langzaam naar boven door armen en benen te strekken. Houd deze positie 30 tot 40 seconden aan en adem rustig en diep in en uit..

OEFENING 4: BOLLE RUG/HOLLE RUG

exercice-4

Zet je op handen en voeten, met de armen gestrekt. Adem in, maak je rug hol (rug hond), breng je hoofd naar boven, laat je schouders zakken laat je buik vallen. Adem dan uit, maak je rug bol (rug kat), breng je hoofd omlaag en span je buik opnieuw op. Herhaal dit 5 keer, en wissel af tussen holle en bolle rug.

OEFENING 5: KINDHOUDING

exercice-4

Kniel neer en ga zitten op je hielen, de armen langs het lichaam. Buig de buste langzaam naar voren vanaf de taille, tot je met je voorhoofd de grond raakt. Houd je normale ademhaling aan en besteed aandacht aan het contactpunt van je voorhoofd met de grond. Je mag zolang in deze houding blijven zitten als je wil, maar wel niet langer dan 5 minuten.

OEFENING 6: BUIGING NAAR VOREN IN KLEERMAKERSZIT

exercice-4

Ga zitten in kleermakerszit, plaats je handen op je buik en adem 10 tot 15 seconden rustig in. Buig je buste vervolgens naar voren, voorhoofd tegen de grond, blijf 10 tot 15 seconden in deze positie en breng je buste dan langzaam recht door je wervelkolom te ontrollen.

Nu ken je enkele tips om te leren omgaan met stress. Probeer deze handelingen dagelijks uit te voeren om er echt voordeel uit te halen en je zult je beter in je vel en beter in je hoofd voelen!

Adem in ... adem uit ...

Op Domyos, ademen we yoga. Wij zorgen voor u. We weten dat de gezondheid en de natuur zijn van cruciaal belang voor u, daarom bieden wij u de zachtheid van katoen uit de biologische landbouw. We weten ook hoe belangrijk het is dat uw yoga kleding zijn als een tweede huid die ademt met je mee. Wij ontwerpen en testapparatuur voor de yoga-houdingen die u het meest comfortabel.