Grip; glijvermogen en kracht bij de afzet

Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Snowboard Dreamscape 700 inc. Illusion Limited bindingen WED'ZE - Compario Families
Ski_Materiaal

Pack snowboard all mountain Freeride Dreamscape 700 Powder zwart en oranje WED'ZE

WED'ZE
Ontworpen voor: gevorderde snowboarders op zoek naar een krachtig en dynamisch snowboard op de piste met een groot glijvermogen op poedersneeuw. Klassieke camber en stijve torsie voor een ultieme grip bij hoge snelheid. Lange tip (nose), rocker en setback van 35mm om te glijden in poedersneeuw. Non wide voor dynamiek bij het veranderen v kant.
Maat

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€269.99 - %

Vanaf €269.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8344835
TECHNISCHE INFORMATIE
Woord van de product manager Het board Dreamscape is een echt wapen op de piste / off-piste. Onderschat het niet: het is redelijk fysiek en redelijk technisch. Eens je het gewoon bent, glijd je erg snel met volledige controle over je board.
Manier van snowboarden / terrein Het board Dreamscape 700 Powder heeft 2 favoriete terreinen: -de piste en de grote bochten: dankzij de radius, de gerichte vorm, de stijve flex en vooral de stijve torsie biedt het een uitstekende grip. -off-piste: dankzij de grote rocker vooraan en de grote setback (35 mm) glijdt het uitstekend op poedersneeuw.
Snowboard met directional shape De vorm van het board (of de "shape") is gericht, dat wil zeggen dat het een voor- en achterkant heeft. Het is niet symmetrisch: - de achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant,
- de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen iets meer naar achter. Een directional shape zorgt voor een betere grip in de bochten, een betere controle van het traject en meer rebound als je uit de bocht komt.
CAMBER Klassiek + Rocker We behouden alle voordelen van de klassieke camber (dankzij de elasticiteit van het board werkt een klassieke camber als een veer voor grip op elk type sneeuw, dynamiek als je van kant verandert en rebound als je de bocht uitkomt), met daarenboven deze van de rocker (onder spanning liggen de contactpunten van het board op de sneeuw dichter bij elkaar en wordt het board wendbaarder). De rocker verlengt en tilt de nose op zodat de poedersneeuw onder je board blijft.
Medium en polyvalente flex De flex ( stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) bedraagt ongeveer 3/5, wat een beetje stijver is dan de torsie. Dat is gewenst en noodzakelijk om een beetje tolerantie te bieden als je uit de bocht komt. Het is dus gerechtvaardigd dat je (iets) later in de volgende bocht komt.
Stijve en krachtige torsie De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 4/5. Dit is: Het biedt een erg goede grip en zorgt ervoor dat je board in positie blijft in de bocht, zelfs op erg harde sneeuw. Het Dreamscape is daarentegen een fysiek board, je hebt "kuiten" nodig om het een hele dag te sturen.
Setback 35 mm Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven.
35 mm setback => veel naar achteren voor Freeride directionele boards. Dat helpt om de tip naar boven te brengen odmat het gewicht achteraan ligt. De tip komt naar boven en blijft boven de poedersneeuw. Het verlicht ook het achterbeen.
Technische informatie Breedte vooraan 297 mm / Midden 251 mm / Achteraan 289 mm (Grootte 160 cm)
Radius 10,0 m
Nuttige kantlengte 1170 mm
Aantal inserts: 10 + 10 (3 posities mogelijk door bindingen / 20 mm tussen elk)
Aanbevolen stance: 560 mm
Gesinterde zool / maximaal glijvermogen! Gesinterde glijvlak (fabricageproces, in tegenstelling tot geëxtrudeerde zolen)
Biedt een groter glijvermogen dan geëxtrudeerde zolen omdat het fabricageproces een grotere polyethyleendichtheid toelaat. Het is een droom. Een gesinterd glijvlak is ook steviger dan een geëxtrudeerd glijvlak.Houd daarmee rekening want het glijvermogen is groot.
Verkocht met de binding Wed'ze Illusion 500 _ strap aan enkel in D + schuim dat perfect de vorm van de binnenschoen aanneemt voor een perfecte steun. Het schuim laat toe erg krachtig aan te spannen en toch comfortabel te blijven. _ strap voor in cap strap (enkel positie op de tenen ) voor een ongelofelijk comfort & steun
_ Gemakkelijk openingssysteem TURN STRAP zodat de strap niet meer hindert als je je schoen aantrekt._Full pad EVA
160cm/L = 41/48. 166cm/L = 41/48.
Welke maat kiezen voor mijn Dreamscape ? Om te freeriden kies je in het algemeen een redelijk lang snowboard: ongeveer -10 tot -15 cm. (iemand van 1m74 kan bijvoorbeeld een board tussen 164 en 159 cm nemen.)
_ Hoe kleiner, hoe gemakkeljiker._ Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid.

OPGELET : omwille van de Rocker is het board 160cm gelijk aan een board 157cm, en is het board 166cm gelijk aan een bord 163 cm.
160 cm WIDE (60 - 90 kg) => 1m67 tot 1m75
166 cm WIDE (75 - 110 kg) => 1m75 tot 1m90.
VOORDELEN
Veelzijdigheid 50% piste, 50% buiten de piste, 0% park.
Wendbaarheid Stijve torsie = geen compromis, maximale grip, geschikt voor grote bochten.
Drijfvermogen Long rocker + setback 35mm = erg groot glijvermogen op poedersneeuw.
Grip Klassieke camber + stijve torsie = uitstekende grip bij hoge snelheid.
Aanpasbaarheid 160 cm : 1m67 tot 1m77
166 cm: 1m73 tot 1m83
Stijfheid Stijve flex + houten kern + non wide = levendig en snijdend bij veranderen kant.
Tolerantie Stijve en krachtige torsie, weinig tolerant voor fouten.
Glijvermogen Glijvlak in gesinterd PEHD (sintered base). Erg goed glijvermogen.
KENMERKEN
maten OK ?
160 & 166 : 41 > 48
Wide
neen
Camber
Klassiek + Rocker
Shape
DIRECTIONAL
Set / board
Set van snowboard inclusief bindingen
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Board
20.0% Hout, 10.0% Hogedichtheidpolyetheen, 30.0% Glasvezel, 40.0% Epoxy
Onderstel
50.0% polyamide 6.6, 20.0% Leer, 30.0% Aluminium
Onderhoudstips Voor een goed glijvermogen is regelmatig waxen vereist, bij voorkeur om de 2 of 3 uitstappen. Laat op het einde van het seizoen een laag niet afgeschraapte wax zitten, om het belag te beschermen . Dat zal ook goed zijn tijdens de zomer, want de wax zal dieper in de polyethyleen structuur dringen. Klop nooit op de uiteinden van het board om sneeuw te verwijderen, je zou het kunnen beschadigen.
Voorraadinfo De zijkanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten.Idealter, waxen na elk 5 tochten. Buiten het zonlicht bewaren.
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: