Tolerantie en draaigemak

Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Snowboard dames Gala inc. bindingen ROSSIGNOL - Compario Families
Ski_Materiaal

Snowboardpack dames Rossignol GALA + binding GALA ROSSIGNOL

ROSSIGNOL
Ontworpen voor: snowboardsters die zich willen vervolmaken en op zoek zijn naar een gemakkelijk board voor op elk terrein. Het snowboardpack board en binding Gala Amptek Rossignol is een snowboard voor beginnende snowboardsters die vooruitgang willen boeken. De AmpTek Auto Turn biedt stabiliteit, grip en draaigemak.

Adviesprijs

€28990

Decathlon
prijs€24899

Maat

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€248.99 - %

Vanaf €248.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8345897
TECHNISCHE INFORMATIE
Type snowboarden / terrein Gala is echt een super polyvalent toegankelijk board. Op de piste biedt de kleine klassieke camber onder de voeten voldoende grip, de dubbele rocker voor/achteraan doet het board glijden op poedersneeuw en biedt draaigemak. Het board heeft zijn beperkingen bij erg hoge snelheid.
DIRECTIONAL Snowboard De directional shape van het snowboard (shape): De zijlijnen van het snowboard zijn gericht (één vooraan en één achteraan) want de achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, en de contactpunten van het board op de sneeuw liggen iets naar achteren (setback).
Een directional shape zorgt voor een betere grip in de bochten en meer rebound als je uit de bocht komt.
Amptek Auto-Turn camber: 80% Rocker - 20% camber. De camber Amptek Auto-Turn van Rossignol is een mengeling van omgekeerde camber, maar met tussen de twee bindingen, een kleine klassieke camber, om grip te bieden: 20% klassieke camber en 80% rocker. En dat werkt heel goed:
_voor beginner tot ervaren snowboarders is de grip op harde sneeuw erg goed
_ en deze pseudo omgekeerde camber (of dubbele rocker) biedt glijvermogen op poedersneeuw en draaigemak / wendbaarheid.
Soepele en tolerante flex De flex (stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) van de Boogey bedraagt ongeveer 2/5, wat soepel en tolerant is. Dit type flex is erg homogeen van de voorste spatel (nose) tot de achterste spatel (tail), hetgeen u een erg voorspelbaar gedrag in de bochten biedt zonder verrassingen. Het nadeel is natuurlijk dat het board, bij hoge snelheid of op erg bevroren sneeuw, geen mooi gesneden bocht kan maken: het roetsjt, waardoor je automatisch afremt.
Soepele en tolerante torsie De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 25, waardoor het Boogey gemakkelijk kan worden gedragen, gemakkeljik draait en tolerant is voor fouten van de snijkant. Een soepele torsie geeft een beetje vrijheid aan de voeten onderling (als je overdrijft, kan je voet vooraan gebogen zijn hiel/tip en de voet achteraan tip/hiel). Dit is nodig voor een beginnersniveau en het blijkt ook erg goed om te freestylen/jibben.
SETBACK 15 mm Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven. Setback wordt uitgedrukt in mm. _ 15 mm setback => klassieke verplaatsing naar achteren van directionele boards. Dit biedt beter positiebehoud id bocht, maar ook draagvermogen tijdens freeriden, want je hangt naar achteren => voorkant board naar boven.
Technische informatie Breedte vooraan 280 mm / Midden 234 mm / Achteraan 280 mm (Grootte 146 cm)
Radius 7,1 m
Effectief mes 1110 mm
Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk door bindingen / 40 mm tussen elk)
Aanbevolen stance: 460 mm
Geëxtrudeerde zool / glijvermogen BelagGeëxtrudeerd belag, voor een langere levensduur.Moet regelmatig worden onderhouden: idealiter, waxen na 3 tochten, maar minimum 1x per winter, eerder aan het einde van het seizoen om de zool te beschermen en de wax in de diepte te laten dringen tijdens de zomer.
Verkocht in pack met de binding Gala De GALA // is een goedkope All-Mountain binding voor beginnende riders. De spoiler MainFrame, De Draft-straps wreef en tenen en de basis uit CPU met ondersteuning van de voetzool Puffy Pad zorgen voor voldoende overdracht van kracht, comfort en reactiviteit voor een optimaal plezier in het snowpark of All-Mountain, ongeacht de sneeuw- en bijbehorende boardomstandigheden.
Wat is de mijn maat van het Gala snowboard? In het algemeen kies je, voor gebruik op elk terrein, -15 tot -20 cm. _ Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor grote mensen die weinig wegen. _ Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid. Het wordt ook aangeraden voor kleine mensen die veel wegen.
146 cm WIDE (40 - 70 kg) => 1m61 tot 1m70
150 cm WIDE (50 - 85 kg) => 1m65 tot 1m75.
VOORDELEN
Tolerantie 2 grote rockers voor/achteraan en soepele flex om gemakkelijk te draaien.
Grip Lichte camber + kern in hout + soepele torsie = grip en gemakkelijk roetsjen
Drijfvermogen Rocker voor-/achteraan om te glijden door poedersneeuw en gemakkelijk te draaien
Positiebehoud product De binding Gala biedt je comfort en kracht bij de afzet.
Wendbaarheid Gemakkelijk draaien en bochten nemen dankzij de Amptek Auto Turn camber.
Stijfheid Soepele flex, 2 grote rockers => zachte en progressieve kant-kantoverdracht.
Veelzijdigheid 45% Piste
45% Off Piste
10% Park
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling Zool in polyethyleen, structuur in hout verstevigd met glasvezel.
Onderhoudstips Voor een goed glijvermogen is regelmatig waxen vereist, bij voorkeur om de 2 of 3 uitstappen. Laat op het einde van het seizoen een laag niet afgeschraapte wax zitten, om het belag te beschermen . Dat zal ook goed zijn tijdens de zomer, want de wax zal dieper in de polyethyleen structuur dringen. Klop nooit op de uiteinden van het board om sneeuw te verwijderen, je zou het kunnen beschadigen.
Voorraadinfo De zijkanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten.
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: