Steenpaden? Daar voelt hij zich het meest thuis.

Onderdelen Onderdelen - Set 2 Saguaro 26x2 + 2 BB VITTORIA - Compario Families
 • Onderdelen Onderdelen - Set 2 Saguaro 26x2 + 2 BB VITTORIA - Compario Families
Onderdelen

SET 2 VOUWBANDEN VITTORIA SAGUARO FLEX 26 X 2.0 + 2 BINNENBANDEN VITTORIA

VITTORIA
Ontworpen voor: wie regelmatig tot intensief gaat mountainbiken op droog, goed berijdbaar terrein. Bandenset Vittoria Saguaro Flex 26x2.0 + 2 buitenbanden om te mountainbiken op droog en effen terrein.

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ontdek vergelijkbare artikelen
 
Artikelnummer : 8371318
TECHNISCHE INFORMATIE
Hoe meet je de slijtage van een band? Om de slijtage van je banden te meten en zo te weten wanneer je ze moet vervangen, moet je de staat van het loopvlak regelmatig controleren. Dat staat immers in direct contact met de ondergrond en bepaalt dus de efficiëntie van een band. Een buitenband is versleten en moet vervangen worden wanneer de nopjes op het loopvlak zodanig afgesleten zijn dat ze nog maar even ver uitsteken als de zijnopjes.
De buitenband afnemen? Om je band af te nemen moet je de binnenband aflaten tot er geen lucht meer uitkomt. Vervolgens kan je de buitenband van de velg lichten met een speciale bandenlichter.
Hoe je band weer opleggen? Om je band weer op te leggen, moet je eerst één hiel van de band op de velg leggen. Pomp vervolgens de binnenband op tot 30 % op voor je hem in de buitenband stopt (door de binnenband vooraf wat op te pompen, is het risico kleiner dat hij gekneld raakt). Vervolgens leg je de tweede bandhiel op de velg door aan de kant tegenover het ventiel te beginnen. Alvorens je je band volledig oppompt, moet je nagaan of de binnenband niet gekneld zit tussen de band en de velg.
Hoe je banden juist oppompen? Wees voorzichtig als je je banden oppompt. De aanbevolen druk staat op de wang van de band zelf en op de productfiche online. Controleer ook altijd voor elk ritje de druk van je banden.
Tips van onze expert Houd bij het oppompen rekening met de ondergrond en vooral met de weersomstandigheden om de juiste bandendruk te bepalen. Bij regenweer kies je best voor een wat lagere bandendruk voor meer grip. Bij droog weer mag je gerust wat meer druk op je banden zetten. Controleer ook altijd voor elk ritje de druk van je banden.
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
het laboratorium Wheel Energy, gecertificeerd en erkend door de grootste merken wereldwijd. Dit lab test op verschillende criteria: grip, demping, schuurvastheid, duurzaamheid, rendement...
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:
 • Onderdelen - MTB-band Wildmud 27.5x2.00 TLR MICHELIN
  MICHELIN MTB-BAND WILDMUD ADVANCED TUBELESS READY 27.5X 2.00 / ETRTO 52-584

  Vanaf   €35.99

 • Onderdelen - MTB-band Wildmud 29x2.00 TLR MICHELIN
  MICHELIN MTB-BAND WILDMUD ADVANCED TUBELESS READY 29X 2.00 / ETRTO 52-622

  Vanaf   €35.99

 • Onderdelen - MTB-band Taipan 26x2.1 TLR HS HUTCHINSON
  HUTCHINSON MTB-BAND TAIPAN 26X2.1 TLR HARDSKIN VOUWBAND / ETRTO 52-559

  Vanaf   €35.99