Hoofdomtrek tot 3 cm verstelbaar.

Ruitersport_Kleding Ruitersport - Ruiterhelm Safety Jump marine FOUGANZA - Ruiteruitrusting
Ruitersport_Kleding

Ruiterhelm Safety Jump marineblauw FOUGANZA

FOUGANZA
Ontworpen voor: wie af en toe paard rijdt, 1 tot 2 keer per week, om het hoofd te beschermen bij een val. Elke helmmaat is geschikt voor 3 hoofdomtrekken. De helm wordt automatisch aangepast dankzij het elastische harnas.

Kleur : Navyblauw / Roze / Laguneblauw

Kies je maat en kleur

Kies je maat

Decathlon

€24.99 - %

Vanaf €24.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8324692
TECHNISCHE INFORMATIE
Maten XS (51-53 cm), S (53-55 cm), M (55-57 cm), L (57-59 cm), XL (59-61 cm)
Verluchting De helm heeft 14 verluchtingsgaten en 4 kanalen. De 14 gaten bevorderen de afvoer van warme lucht naar de kanalen. De kanalen zorgen voor een luchtstroom die deze warmte langs de achterkant van de helm afvoert.
Soepele klep Soepele klep conform de Europese norm.
Licht 400 g
Aanpassen van de helm Voor een optimale bescherming moet de helm nauw aansluiten tegen het hoofd zonder drukpunten. Bij een goede afstelling van de riempjes kan de helm niet meer voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts kantelen.
Afstellen van het harnas Om optimaal te blijven zitten, moet een deel van het harnas van de helm ook over de keel lopen, die kinband mag niet ter hoogte van de kin zitten.
SCHOKABSORPTIE De helm is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een deel van de buitenschaal of van de beschermende vulling (of beide) beschadigd raken.
VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD, ZELFS ALS ER GEEN ZICHTBARE BESCHADIGING IS.
Norm De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Informatie over de norm Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Onderhoudstip De buitenzijde wassen met water en zeep, afspoelen en drogen. De schuimdelen wassen op max. 30°C. Mag niet in de droogtrommel.
VOORDELEN
Positiebehoud product De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Draagcomfort Uitneembare schuimstukken die in de wasmachine mogen.
Ventilatie 14 gaten en 8 verluchtingskanalen. Luchttoevoer vooraan en verluchte nek.
Instelbaar Elastisch harnas achteraan zodat de helm gemakkelijk aan te passen is.
Bescherming tegen schokken Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.
KENMERKEN
Type
verstelbaar
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Schuimplastic
100.00% geëxpandeerd polystyreen
Hoofdvoering
100.00% Acrylonitril butadieen styreen
Onderhoudstips De buitenzijde wassen met water en zeep, afspoelen en drogen. De schuimdelen wassen op max. 30°C. Mag niet in de droogtrommel.
Voorraadinfo Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.
OVERIGE INFORMATIE
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Producttest In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT: