Tolerantie voor fouten, wendbaarheid.

Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
  • Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Pack Distict ROSSIGNOL - Compario Families
Ski_Materiaal

Pack snowboard District All mountain Freestyle Heren, zwart/blauw/oranje ROSSIGNOL

ROSSIGNOL
Ontworpen voor: beginnende tot ervaren snowboarders die een gemakkelijk snowboard willen om te leren freestylen (rotatie, achterwaarts riden...). Soepele torsie tussen de voeten voor een grote tolerantie voor kantfoutjes en een grote wendbaarheid. Twin Tip (symm. board, gecentr. bindingen) zodat je gemakkelijk in twee richtingen kan riden.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€299.99 - %

Vanaf €299.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8372392
TECHNISCHE INFORMATIE
Type snowboarden / terrein Het District is ideaal voor op de piste, maar je kunt er ook het snowpark mee ingaan. De Amptek Auto-Turn camber van Rossignol, gecombineerd met een Twin Tip shape en een soepele flex, maken dit board super toegankeljik. Ook ervaren snowboarders zullen zich met dit board amuseren aan de rand van de piste, in de bosjes of in het snowpark. En zoals alle freestyle boards blijft het erg veelzijdig zowel op de piste als off-piste.
TWIN TIP snowboard De vorm van het snowboard (shape) is Twin Tip = de zijlijnen van het snowboard zijn volledig symmetrisch voor- en achteraan, voor een perfecte symmetrie en centrering van het snowboard om op dezelfde manier te riden in de twee richtingen. Een Twin Tip shape zorgt ook voor een goed evenwicht tijdens het draaien (op de grond, in de lucht).
KAMBER ampteck auto-turn (Rossignol) De camber Amptek Auto-Turn van Rossignol is een mengeling van omgekeerde camber, maar met tussen de twee bindingen, een kleine klassieke camber, om grip te bieden: 20% klassieke camber en 80% rocker.
Deze camber is geschikt voor zowel beginnende als ervaren snowboarders. De grip op harde sneeuw is erg goed en dit soort omgekeerde camber (of dubbele rocker) biedt een goed glijvermogen op poedersneeuw en gemak om te draaien/wendbaarheid.
Soepele en tolerante flex De flex (stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) van de Bullwhip 300 Evo bedraagt ongeveer 2/5, wat soepel en tolerant is.
Dit type flex is erg homogeen van de nose tot de tail, wat een erg voorspelbaar bochtengedrag oplevert. Het nadeel is natuurlijk dat het board bij hoge snelheden of op ijzige sneeuw geen mooi gesneden bochten kan maken, waardoor je automatisch afremt.
Soepele en tolerante torsie De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 2/5, waardoor het Boogey gemakkelijk kan worden gedragen, gemakkeljik draait en tolerant is voor fouten van de snijkant. Een soepele torsie geeft wat vrijheid aan de voeten onderling (door te overdrijven kan je de voorste voet kantelen op de hiel en de achterste voet op de tip). Het is erg belangrijk voor beginners die nog kantfoutjes maken. De soepele torsie is ook geschikt voor freestylen/jibben.
SETBACK 0 mm Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven.
De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven.
0 mm => geen verschuiving naar achteren, het zijn de volledig gecentreerde Twin Tip-boards om in de 2 richtingen te riden, maar ook om in evenwicht te zijn (in de lucht of op de piste).
Technische informatie Breedte vooraan 306 mm / Midden 262 mm / Achteraan 306 mm (Grootte 156 cm)
Radius 7,5 m
Effectief mes 1190 mm
Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk door bindingen / 40 mm tussen elk)
Aanbevolen stance: 540 mm
Geëxtrudeerde zool / glijvermogen Geëxtrudeerd glijvlak (fabricageproces, in tegenstelling tot gesinterde glijvlakken). Biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid. Moet regelmatig worden onderhouden: Idealiter, elke 5 tochten waxen, en minimum 1 keer per jaar,
-hetzij aan het begin van het seizoen voor een erg goed glijvermogen
-hetzij aan het einde van het seizoen om de wax in de diepte van het glijvlak te laten dringen tijdens de zomer (idealiter bindingen onderaan).
Verkocht in pack met de binding Battle V2 Dankzij het instapmodel van de binding Rossignol All-Mountain kun je gemakkelijk vooruitgang boeken. Met de Battle ga je knalllen.

Snowboard 155 cm = binding maat L = geschikt voor de maten 44 en hogersnowboard 161 cm Wide = binding maat XL = geschikt voor de maten 44 en hoger
Welke maat kiezen voor mijn District ? Om de freestylen kan je een redelijk kort board nemen: -20 tot -25 cm. (iemand van 1m74 kan bijvoorbeeld een board tussen 154 en 149 cm nemen)._ Met een klein board kan je gemakkelijker draaien en figuren vormen
_ Met een groter board sta je stabieler bij hoge snelheid en bij het opvangen van sprongen OF aangeraden voor zware mensen ten opzichte van hun lengte.
156 cm WIDE (65 - 85 kg) => 1m75 tot 1m80
161 cm WIDE (85 - 110 kg) => 1m80 tot 1m88.
VOORDELEN
Veelzijdigheid 25% piste, 25% buiten de piste, 50% park.
Wendbaarheid Soepele torsie (vrijheid van voeten) = erg speels voor sprongen en modules.
Drijfvermogen Bijna omgekeerde camber = erg goed glijvermogen in poedersneeuw.
Grip Kleine klassieke camber + soepele torsie = gemakkelijk roetsjen.
Aanpasbaarheid 156W cm : 1m75 tot 1m81
161W cm: 1m80 tot 1m88
Stijfheid Voor- en achteraan redelijk soepel: Ideaal voor sprongen bij lage snelheid.
Tolerantie Afgeronde shape en soepele flex om kantfoutjes en vallen te beperken
Glijvermogen Zool in geëxtrudeerd PE (extruded base). Normaal glijvermogen.
KENMERKEN
Camber
Klassiek + Rocker
Vorm
Twin Tip
Pack / Board
Pack snowboard & binding
maten OK ?
156 & 161 : +44
Wide
Ja
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Board
40.0% Hout, 30.0% Glasvezel, 30.0% Epoxy
Voorraadinfo De zijkanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten.Idealter, waxen na elk 5 tochten. Buiten het zonlicht bewaren.
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar
ANDERE SPORTERS KOCHTEN OOK:

Andere sporters kochten ook: