Waarom heb ik een paardrijbroek nodig?

Paardrijbroeken Wij geven je graag informatie en advies over paardrijbroeken en alles wat daar bij komt kijken. Een paardrijbroek is nodig om jezelf te beschermen. Je kan natuurlijk ook rijden met een spijkerbroek,legging of joggingbroek maar pas op voor schuurplekken en irritaties. Een paardrijbroek is specifiek ontworpen om deze irritaties tegen te gaan zodat je een goede bescherming houdt tijdens het rijden.

Rijbroeken zijn comfortabel en aangenaam om te dragen en een must tijdens het rijden! De pasvorm en materialen zijn precies zo gekozen zodat je de bewegingen van je paard goed kunt volgen en de paardrijbroek perfect aansluit aan je lichaam. Een rijbroek moet goed aansluiten aan je lichaam en mag niet te los zitten. Over je paardrijbroek draag je lange sokken zodat je makkelijk in je laarzen glijd.

Kies vervolgens je niveau:

We hebben een uitgebreid assortiment voor verschillende niveau's. Zo weten we zeker dat je een model vind wat bij jou past. Voor beginners zowel kinderen als volwassen volstaat een comfortabele zachte broek welke mooi aansluit. Bij meer ervaren ruiters of als je vaker in de week rijdt kan je beter kiezen voor een meer technische rijbroek. Bij deze rijbroeken worden er vaak betere materialen gebruikt die wat slijtvaster zijn. Ook zijn deze broeken verkrijgbaar in meer kleuren en prints. Bij deelname aan wedstrijden is vaak een witte broek een vereiste. Elke discipline heeft verschillende eisen. Bij springen zijn er meer kleuren toegestaan dan bij de dressuur. Je vind deze informatie bij de wedstrijdorganisatie

Houd rekening met het juiste weertype

Bij het kiezen van je paardrijbroek moet je rekening houden met of je in een binnen- of buitenbaan rijdt. Zo heb je te maken met kou, wind en regen maar ook tijdens het buitenrijden kun je alle weersomstandigeden tegenkomen. Paardrijbroeken worden gemaakt van verschillende stoffen zodat je beschermt bent tegen ieder weertype. Het grootste gedeelte van de paardrijbroeken is geschikt voor alle seizoenen. Om toch het hele jaar door met goed comfort op je paard te kunnen stappen zijn er verschillende zomer- en wintermodellen ontwikkeld. Voor de winter bieden wij paardrijbroeken aan met fleecevoering of de kipwarm welke voorzien is van een waterdichte buitenlaag. Voor de zomer zijn er broeken ontwikkeld die extra dun zijn en heel licht voorzien van mesh zones om snel te drogen en transpiratie af te voeren.

Een paardrijbroek kiezen met of zonder zitvlak?

De inzetstukken bij je knieën of een volledig zitvlak beschermt de binnenkant van je benen tegen irritatie. Ook geven inzetstukken of een volledig zitvlak meer steun in het zadel. Een aantal broeken zijn voorzien van stoffen inzetstukken. Dit ter versteviging van de paardrijbroek en om slijtage tegen te gaan. Kunstleren inzetstukken worden gebruikt om meer grip in het zadel te geven en geven ook bescherming tegen wrijving. Siliconen inzetstukken geven een perfecte grip en houden de broek comfortabel en rekbaar. Dit heeft geen invloed op de slijtage van de paardrijbroek. Je kunt ook kiezen voor een kunstlederen volledig zitvlak Deze broeken geven een uiterst goede grip en zijn zeer slijtvast. Zo zit je steviger in het zadel.

Je paardrijbroek onderhouden

Het allerbelangerijkst bij een paardrijbroek is hou je aan het wasvoorschrift! In het label van elke paardrijbroek staat aangegeven op hoeveel graden de broek gewassen mag worden. Dit voorkomt dat de broek gaat krimpen of lelijk word. Ook is het belangrijk om de broek met gesloten knopen en rits te wassen. Slijt ook eventuele klittenbandstroken om het pluizen van kleding te voorkomen.

Conclusie

1. Kies je broekmaat: Dames, heren, jongens en meisjes.
2. Houd rekening met het weer.
3. Kies het soort zitvlak en daarmee de grip die je wilt hebben in het zadel.
4. Kies een leuke kleur of print!
Na deze 4 stappen ben je klaar om te gaan om comfortabel en goed beschermd op pad te gaan met je paard!