Zwemvest voor zeilen BA 50 Newton Club zwart ecodesign

39,99
Kleur: Staalgrijs / ZWART
Maat: Maattabel

Dit zwemvest werd ontwikkeld voor leerlingen en instructeurs, voor wie met de zwaardboot/catamaran vaart en voor windsurfen.

Dit 50N zwemvest is bijzonder compact en biedt dus veel bewegingsvrijheid. Het anatomische model is geschikt voor elke lichaamsbouw en biedt optimale veiligheid bij het varen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Drijfvermogen

Zwemvest van 50 N, voldoet aan de norm EN ISO 12402-5.

Bewegingsvrijheid

Kort model en 3D-vorm, past iedereen.

Gemakkelijk aan en uit

Ponchomodel met twee gespen en verstelbaar met riemen.

Compatibiliteit

Compatibel met de gordel van een windsurftrapeze of -harnas.

Zakken

Brede voorzak met klittenbandsluiting.

TECHNISCHE INFORMATIE

SAMEN MET ZEILCLUBS ONTWIKKELD

We hadden 18 maanden nodig om dit zwemvest te ontwikkelen. Het resultaat was een zwemvest van 50 Newton voor zeilclubs, waarbij we rekening hielden met de beperkingen van intensief gebruik en een licht, compact en stevig artikel creëerden. We kregen hulp van de Franse Zeilfederatie FVV en 3 partnerclubs om een product voor iedereen te ontwikkelen: van beginners tot doorgewinterde zeilers, en zelfs voor de instructeurs.

Samenstelling

Het korte model en de verschillende polyethyleen schuimpanelen zorgen voor een heel licht resultaat, zo kan jij in dit vest onbeperkt bewegen. De kunststof gespen (aan weerszijden van het vest) zijn zo ontwikkeld dat ze waar nodig vervangen kunnen worden.
Dankzij de kruisband (niet aanwezig bij het zwarte vest) kunnen alle instructeurs en begeleiders de leden van hun zeilclub van uitrusting voorzien.

Ecodesign

Met de dope-dyed technologie (waarbij het garen in de massa wordt geverfd en er veel minder water nodig is voor de productie) en de duotone stof (gemaakt van een weefsel van gedeeltelijk geverfd garen) konden we de CO₂-uitstoot van de productie van dit nieuwe vest met 20% verlagen ten opzichte van de vorige versie.

VHF-LUSJE

Op de linkerschouder hebben we een lusje aangebracht om je VHF aan vast te maken. Dat kan heel handig zijn voor zeilinstructeurs of bij het varen met een motorboot.

COMPATIBEL MET TRAPEZE- EN HARNASGORDELS

Dit zwemvest is compatibel met de gordels van alle windsurftrapezes of -harnassen op de markt. De kruisband voorkomt dat het vest omhoog kruipt.

GESCHIKT VOOR DIVERSE SPORTEN

Een zwemvest van 50 N is verplicht bij varen in een zwaardboot/catamaran, suppen, windsurfen of kanoën/kajakken. Hij kan ook tijdens het varen worden gedragen bij kustzeilen tot maximaal zes mijl van de kust (Franse veiligheidsnorm 'Division 240').

DE JUISTE MAAT KIEZEN

Het drijfvermogen van het zwemvest is aangepast aan het gewicht van de gebruiker.
30-40 kg
40-60 kg
60-80 kg
80-100 kg
+ 100 kg
Onder de 30 kg is het gebruik van een reddingsvest verplicht (minimaal 100 N).

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester vulling 100% Polyethyleen

VOORRAADADVIES

Op een droge, donkere plaats bewaren.

GEBRUIKSAANWIJZING

Je moet kunnen zwemmen.

TESTS

Getest door Franse clubs uit de Franse Zeilfederatie FFV om tegemoet te komen aan de eisen van professionals en amateurs.

Goedgekeurd door

Getest en goedgekeurd door de Franse Zeilfederatie (FVV). Dit zwemvest werd voor intensief gebruik ontwikkeld, samen met instructeurs en leiders van watersportcentra.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN