De rol van eiwitten
Er zijn drie macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Ze leveren onder meer energie aan het lichaam in de vorm van calorieën.
Koolhydraten zijn de primaire energiebron van ons lichaam en de ideale brandstof voor onze inspanningen.
Eiwit is een van deze drie macronutriënten, het is essentieel voor de opbouw van spiermassa en het goed functioneren van ons lichaam.
Hoe moet je de whey eiwitten bereiden?
We raden aan om 150 ml water te mengen met 2 flinke lepels WHEY-EIWITTEN (30 g) in een shaker met zeef.
Je kunt de hoeveelheid water naar wens verminderen of vermeerderen.
30 seconden schudden en opdrinken.
Voor een romigere drank kun je de WEI-EIWITTEN ook mengen met 150 ml dierlijke of plantaardige melk.
Na bereiding de shake binnen het uur opdrinken.
Een woordje uitleg over BCAA
Weet je waar die 4 letters voor staan?
Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. Er zijn 20 verschillende soorten aminozuren, waarvan 9 'essentieel' worden genoemd (het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, daarom moeten ze uit de voeding worden gehaald). Daaronder 3 vertakte aminozuren. Of Branched-Chain Amino Acids (BCAA) in het Engels: leucine, isoleucine en valine.
Ze worden vertakt genoemd omwille van hun vorm. Ze dragen bij tot de spieropbouw en recuperatie.
Wat zijn whey eiwitten?
Wei-eiwit is een melkeiwit.
Het wordt snel door het lichaam opgenomen en stimuleert het anabolisme (de spieropbouw) waardoor het perfect is tijdens een herstelperiode.
Waarom whey-eiwitpoeder gebruiken?
- Om makkelijker aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen
- Voor een beter behoud van de spiermassa na de inspanning
- Om eiwitbronnen af te wisselen
- Het is praktisch (je kan het meenemen naar de sportclub of naar je werk)
Onze uitgangspunten voor deze nieuwe whey eiwitten
21 g eiwitten en 5,2 g BCAA / shake om je doelen te halen
Deze nieuwe WHEY EIWITTEN zijn Made in France
Met natuurlijke aroma's en zoetstoffen uit Stevia, een Zuid-Amerikaanse plant
De smaak en het recept zijn bewust eenvoudig gehouden
We wilden eiwit aanbieden met een evenwichtige en lang aanhoudende smaak.
Als je gewend bent aan eiwitpoeder met kunstmatige zoetstoffen, zouden onze nieuwe whey eiwitten op het eerste gezicht misschien lichter kunnen lijken.
Om de smaak te versterken, kan je de hoeveelheid vloeistof die je met het poeder mengt, variëren. Een verschil van bijvoorbeeld 50 ml zal een aanzienlijke invloed hebben op de smaak en de textuur.
Na verschillende tests, is ons advies om 150 ml per shake te nemen.
KWALITEIT VAN DE PRODUCTIE EN CERTIFICATEN
Onze whey eiwitten worden geproduceerd in Frankrijk
50% van het primaire ingrediënt is afkomstig uit Frankrijk (eiwit) - 50% uit Nederland.
Productielocatie met IFS Food-certificering
De productie vindt plaats in overeenstemming met goede productiepraktijken en de HACCP-principes en -methoden
ISO 26 000-normen
Fysisch-chemische, sensorische, microbiologische en toxicologische kwaliteitscontroles van de afgewerkte producten: garantie voor de hygiënenaleving en voor de smaakkwaliteit
WANNEER MOET JE DE WHEY EIWITTEN INNEMEN?
Drink om te herstellen een shake binnen 30 minuten na het sporten.
We raden aan om je shaker direct na gebruik uit te spoelen.
Je kunt dit product ook gebruiken als voedingssupplement door bij het ontbijt of voor de training een shake WHEY EIWITTEN te drinken.
Gebruiksadvies
Naast regelmatige lichaamsbeweging zijn ook een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl belangrijk.
Bij langdurig gebruik (> 6-8 weken) is het noodzakelijk om medisch advies in te winnen.
Dit product niet gebruiken bij nierinsufficiëntie of leverinsufficiëntie. Niet geschikt voor zwangere vrouwen of personen jonger dan 14 jaar. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Lactosegehalte per 100 g
+/- 9,7 g
Voedingswaarde
Voedingswaardetabel:PER 100 g | PER DOSIS VAN 30 g
Energie: 378 kcal | 113 kcal
Energie: 1602 kJ | 481 kJ
Vetten: 2,3 g | 0,7 g
Waarvan verzadigde vetzuren: 1,1 g | 0,0 g
Koolhydraten: 18 g | 5,5 g
waarvan suikers: 10 g | 3,0 g
Vezels: 0,0 g | 0,0 g
Eiwitten: 70 g | 21 g
Zout: 1,2 g | 0,37 g