TRIBORD

Watersportbril 500 gepolariseerd drijvend maat S wit blauw

€29,99
Ref. : 8787415

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze zonnebril voor zeilen en andere watersporten. Blijft drijven, gepolariseerde glazen van categorie 3, 100% uv-bescherming

100% uv-bescherming (cat. 3), gepolariseerd: elimineert de meeste reflecties op het water. De bril blijft drijven, handig wanneer hij in het water valt. Model dat de ogen perfect afdekt

Kleur: Sneeuwwit

Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Polariserend

Polariserende glazen: beperken reflecties van horizontale vlakken.

Drijfvermogen

Drijvend montuur: zo kun je je zonnebril terugvinden in het water.

Dekking

Goed bedekkend, beschermt tegen wind, spatwater en de zon.

Gezichtsveld

Zeer goed behoud van het natuurlijke zicht rondom

Stabiliteit

De bril blijft zeer goed op het gezicht zitten, ook als je actief beweegt

Zonbescherming

Grijze glazen van categorie 3 - 100% uv-bescherming: ideaal bij zonnig weer.

Lichtgewicht

Slechts 31 gram

Technische informatie

Een zonnebril ontwikkeld in samenwerking met topsportvrouwen

Deze bril werd ontwikkeld in samenwerking met de Pink Racers die trainen met een 49erFX in Marseille, Frankrijk.
Van bij de start van het project tot aan de fotoshoot hebben Mathilde LOVADINA en Léa PERNET met ons samengewerkt om het juiste glas, de juiste bedekking, de juiste veren en het juiste design te bepalen en ook te garanderen dat de bril comfortabel zit, zelfs wanneer je hem een hele dag draagt tijdens een training of zeilwedstrijd.

WAAROM BIEDEN WE 2 MATEN AAN?

Dit product is in maat S maar het is verkrijgbaar in 2 maten: maat S en maat M zodat er een passend model is voor ieder gezicht.
Maat S is geschikt voor een smal gezicht, dus voor de meeste vrouwen en sommige mannen
Maat M is geschikt voor een gemiddeld breed tot breed gezicht, dus voor de meeste mannen

Drijfvermogen

Het drijfvermogen werd aangepast zodat de bril nu horizontaal blijft drijven:
- dankzij het materiaal voor het montuur dat een lage dichtheid heeft en bijzonder solide is,
- dankzij een luchtbel die we injecteerden in elke brilveer,
- dankzij de dikte van de glazen

Montuur

Aan de binnenkant van de veren en de neusbrug brachten we inserts in een rubberachtig materiaal aan. Dat verhoogt het comfort en ook blijft de bril beter op je neus zitten, zelfs als je zweet.
De neusbrug werd aangepast voor meer comfort en een betere luchtcirculatie die voorkomt dat de glazen beslaan. Bij heel intensieve inspanningen en een koude buitentemperatuur kan het wel gebeuren dat de glazen alsnog beslaan. Dat komt door het grote temperatuurverschil.

Glazen

Categorie 3: laat 8% tot 18% van het licht door (bescherming bij zonnig weer - Norm: ISO 12312-1 en CE-markering). Comfort bij fel licht

Filtert 100% van de uv-stralen (uvA en uvB)

Gepolariseerd: 95% polarisatie om zoveel mogelijk reflecties te elimineren.

Materiaal: sterk polycarbonaat

Geometrie: sferische vorm - basis 8 (gebogen glas dat goed op je gezicht aansluit en een betere zijdelingse bescherming biedt)

KLEUR VAN DE GLAZEN

Kleur van het glas: grijs. Grijze glazen geven de natuurlijke kleuren uitstekend weer en verminderen de lichtsterkte. Het is de meest geschikte tint voor watersportbrillen.

Spiegeleffect: puur esthetisch. Zorg ervoor dat je de glazen goed beschermt ter voorkoming van krassen want die zijn beter zichtbaar op dit type glazen.

POLARISERENDE GLAZEN

Ideaal bij sterke verblinding!
Het glas houdt de indirecte stralen tegen die door de grond worden weerkaatst (weerspiegelingen op sneeuw, water of zand). Je kunt contrasten en reliëfs beter onderscheiden in geval van sterke verblinding.
Hinderlijke schitteringen worden beperkt zodat je niet wordt verblind. Opgelet: met polariserende glazen is het soms moeilijker om een scherm te lezen (bijv. van je smartphone). Je zult een regenboogeffect krijgen op het scherm.

Glazen die beschermen tegen uv

Waarvoor dient een uv-werend materiaal?
Om je ogen te beschermen tegen een onzichtbaar gevaar ... uv-stralen.
Uv-stralen zijn er altijd, zowel in de zomer als in de winter, zowel bij zonnig als bewolkt weer, en kunnen erg schadelijk zijn voor de ogen en de huid rondom de ogen.
Om je gezichtsvermogen te beschermen zijn de glazen van onze zonnebrillen van uv-werend polycarbonaat dat beschermt tegen de schadelijke zonnestralen (uv-A en uv-B).

MATERIAAL VAN DE GLAZEN

Onze glazen zijn van polycarbonaat van 1,5 mm dik, een uiterst schokbestendig materiaal met als belangrijkste nadeel dat het gevoelig is voor krassen.
Maar zelfs als er krassen op de glazen staan, vermindert dit de uv-bescherming niet, het spiegeleffect is louter esthetisch.
Hetzelfde geldt voor de kleur van onze zonnebrilglazen.
Grijs, bruin of in een kleurtje ... je kan zonder problemen kiezen, want iedere kleur biedt dezelfde mate van bescherming.

VERBLINDING

Getinte glazen worden ingedeeld in categorieën volgens de norm ISO 12312-1:
- Categorie 1: licht getinte glazen voor zwak zonlicht.
- Categorie 2: getinte glazen voor matig zonlicht.
- Categorie 3: donker getinte glazen voor sterk zonlicht (zee en bergen). 82% tot 92% van het zichtbaar licht wordt geabsorbeerd
- Categorie 4: zeer donker getinte glazen voor uiterst sterk zonlicht (hooggebergte). 92% tot 97% van het zichtbaar licht wordt geabsorbeerd

Garantie

2

Gewicht

0.036 kg

Overige informatie

Product samenstelling

kader: 30.0% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen, 70.0% Polyamide lens: 100.0% Polycarbonaat

VOORRAADADVIES

De zichtkwaliteit hangt af van de manier waarop je je bril onderhoudt.
Een etui is geen overbodige luxe! Hierin is je bril goed beschermd tegen krassen, schokken en breken.

GEBRUIKSAANWIJZING

Met polariserende glazen is een scherm lezen soms moeilijker.

TESTS

Al onze sportbrillen worden getest in de Decathlon-laboratoria en in de omstandigheden waarvoor ze ontworpen worden. Onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en designers zien erop toe dat al onze sportbrillen perfect geschikt zijn voor het beoogde gebruik.

Goedgekeurd door

Deze zonnebril voldoet aan de norm ISO 12312-1. Hij werd getest door onze sportieve zeilpartners en door de Pink Racers die trainen in Marseille, Frankrijk.

ONDERHOUDSADVIES

Vermijd papieren handdoekjes die siliconen bevatten, want die kunnen krassen op je glazen veroorzaken. Wees ook op je hoede voor huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals ontsmettingsmiddelen en aceton, die je glazen en behandelingen kunnen beschadigen.

Reviews

Vragen & Antwoorden