ONZE DUURZAME AANPAK
Quechua verbindt er zich toe om de milieu-impact van zijn producten te verkleinen. Daarom hebben we ook stoffen gekozen die beter zijn voor het milieu:
- Bovenwerk (neus, tong en bovenkant van de schoen): 52% gerecycled polyester en 48% dope dyed polyamide (verfmethode die minder water verbruikt)
- Voering tong en rand: 100% gerecycled polyester
- Veters en veterlussen: 100% gerecycled polyester
- Binnenzool: 85% gerecycled polyurethaanschuim
- Buitenzool: 30% gerecycled
Zolen die niet wegglijden op wandelpaden
Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. We zoeken systematisch naar het beste compromis om te lopen over een zachte ondergrond (zoals een bospaadje) en een harde bodem (zoals rotsen).
Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.
Getest voor een optimale duurzaamheid en stevigheid
In het lab worden tests gedaan om de volgende dingen te controleren:
loskomen van ogen en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.
De schoenen zijn waterdicht gedurende 8 uur wandelen in de regen
De wandelschoenen NH500 WP werden in het lab getest met 8.000 keer buigen. Ze zijn dus waterdicht gedurende 8 uur wandelen.
Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: - 2.000 buigingen, ongeveer 2 u wandelen
- 4.000 buigingen, ongeveer 4 u wandelen
- 8.000 buigingen, ongeveer 8 u wandelen
We raden je aan om je schoenen enkele keren per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray om de waterafstotendheid te vernieuwen en vlekken tegen te gaan.
Hoe testen we de waterdichtheid van onze schoenen?
Deze schoenen zijn uitgerust met een membraan en garanderen een optimale waterdichtheid en ademend vermogen, getest in het lab en in de praktijk. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze half ondergedompeld en op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst om na te gaan of de schoen binnenin perfect droog blijft.
Waar komt ons leer vandaan?
We gebruiken een leersoort die nubuck heet. Dat voelt donzig zacht aan.
Het leer van deze schoen is afkomstig van runderen. Voor dit leer werden geen dieren gedood: we gebruiken uitsluitend afval uit de voedingsmiddelenindustrie.Het leer van deze schoenen komt van Franse huiden die gelooid worden in Spanje.
Hoe de juiste maat van wandelschoenen kiezen?
Pas de schoenen rechtopstaand, met de kousen die je draagt voor wandeltochten. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Wandel gerust even rond in de winkel. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.
Welke sokken passen bij de waterdichte Quechua schoenen NH500 mid?
De schoenen zijn niet erg ademend, maar voldoende om de transpiratiedampen af te voeren. We raden aan om er de sokken Hike 100 mid in te dragen: die bevatten katoen dat het vocht absorbeert en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.
Hoe kan je de levensduur van je schoenen verlengen?
We raden je aan om na een tocht:
- de schoenen te laten drogen ver van elke warmtebron
- als het leer goed droog is, kan je modder en vuil verwijderen met een harde borstel
- vlekken krijg je weg met een nubuckborstel of -gom
- als de vlekken niet weg zijn, kun je ze proberen verwijderen met een borstel en wat lauw water
- goed laten drogen
- opnieuw borstelen met een harde borstel
- inspuiten met een waterdichtmakende spray: zo komt het leer weer tot leven en de kleuren worden opgefrist