Waterdichte verrekijker 500 kaki 8x42

€139,99

8600095

Ons gepassioneerde team ontwikkelde deze verrekijker voor wie regelmatig wilde dieren gaat observeren, van zonsopgang tot zonsondergang.

Deze verrekijker met breed gezichtsveld is uiterst geschikt voor het spotten van vogels en het observeren van bewegende dieren. Dankzij de goede lichtsterkte is hij ideaal 's ochtends en 's avonds.

Aantal:

Thuisbezorging:

Op werkdagen en zondag voor 20:00 besteld, de volgende dag in huis

Beschikbaar
Winkelvoorraad

PRODUCTVOORDELEN

Beeldkwaliteit

Om dieren in de verte tot in detail te zien, zelfs in het schemerdonker.

Waterdichtheid

Waterdicht, afgedicht en kan tegen onderdompelen: wees niet bang voor de regen

Gewicht

Slechts 670 g, licht en compact

Stevigheid

Bestand tegen een val vanaf 1 m op zachte bodem, krasbestendige lenzen.

Gezichtsveld

Breed blikveld van 109 m op 1000 m afstand.

Vergroting

Toont de objecten die je observeert 8 maal groter.

Eenvoudig transport

Inclusief tas met schuim binnenin en nekkoordje

TECHNISCHE INFORMATIE

Kenmerken

Afmetingen:154x130x50 mm
Uittredepupil: 5,25 mm
Lichtsterkte: 27,6
Schemeringsfactor: 18,3
Gezichtsveld: 109 m op 1000 m afstand
Dichtstbijzijnde observatiepunt: 5 m
Waterdicht en condenswerend: stikstofgespoeld
Lensbehandeling: FMC (Full Multi coated)
Prisma: BaK4 Zilver
Behuizing in ABS-kunststof, verstevigd met glasvezel

Beeldkwaliteit 1

Als het licht door de verrekijker valt, verliest het een deel van zijn intensiteit. Iedere lens absorbeert immers enkele procenten van het licht. Als je 10 optische elementen hebt, gaat het echter om een aanzienlijke hoeveelheid. Iedere lens moet dan ook behandeld worden om dat verlies tegen te gaan. Elke behandeling heeft echter haar prijs. Hoe efficiënter de behandeling, hoe duurder de lens wordt. We streven dan ook naar een slim evenwicht tussen doeltreffendheid en prijs.

Beeldkwaliteit 2

Deze verrekijker heeft een BaK4-prisma met zilveren coating en FMC-behandelde lenzen: Full multi-coated, dus alle oppervlakken werden meerlaags behandeld voor een optimale lichttransmissie.

Deze 2 elementen zorgen voor een lichttransmissie van 78% en een goed contrast en goede kleurweergave bij daglicht, plus een goede lichtsterkte bij schemerlicht. Het prisma biedt een erg goede helderheid om details te observeren.

Waterdichtheid

Verrekijker gevuld met stikstof voor de waterdichtheid en tegen beslaan. Bestand tegen onderdompeling tot 1 meter gedurende 15 minuten.

Lichtsterkte en gebruik

Deze verrekijker 500 8x42 met breed gezichtsveld is uiterst geschikt voor het spotten van vogels en het observeren van bewegende dieren.
Hij is ook erg geschikt voor de bers- en loerjacht, dankzij de goede lichtsterkte bij schemerlicht. Wil je comfortabel van lange observatiesessies genieten? Dan is deze verrekijker met 8x vergroting ideaal om trillingen te vermijden.

Uittredepupil

De pupil van het menselijk oog varieert van 2 tot 3 mm overdag, 4 tot 5 mm bij schemerlicht en 6 tot 7 mm bij duisternis. Het is dan ook belangrijk om een verrekijker te kiezen met een uittredepupil die minstens even groot is als je pupil, afhankelijk van je behoeften qua helderheid. De 8x42 heeft een uittredepupil van 5,25 mm en is dus erg goed geschikt voor gebruik bij schemerlicht, zelfs beter dan de 10x42, die een uittredepupil van 4,2 mm heeft.

SCHERPSTELLEN EN BRILDRAGERS

Inschuifbare oogdoppen, om ook te passen voor mensen met een bril.
Draag je geen bril, schuif de oogdoppen dan zo ver mogelijk uit door eraan te draaien. Met een bril draai je de oogdoppen in tot tegen de behuizing van de verrekijker.Om het geobserveerde object of dier helder en scherp te zien, stel je de verrekijker scherp door de centrale draaiknop naar links of rechts te draaien tot je een mooi scherp beeld hebt.

BIJSTELLEN VAN HET ZICHTVERSCHIL TUSSEN BEIDE OGEN

Om het zichtverschil tussen de 2 ogen te corrigeren:
je rechteroog sluiten en met de centrale draaiknop scherpstellen op een object op een vijftigtal meter voor je. Zodra je een mooi scherp beeld hebt, sluit je het andere oog en herhaal je die handeling, maar deze keer stel je scherp met de ring die je aan de rechteroogdop vindt. Zo is de afwijking gecorrigeerd. Normaal gesproken hoef je die ring daarna nooit meer aan te raken.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Structuur 50% Acrylonitril butadieen styreen, 50% Glas mineraal Buitenschaal 100% PVC (Polyvinylchloride) Achtertas 80% Geschuimd EVA, 20% Polyethyleentereftalaat (PET)

AFBEELDINGEN

Waterdichte verrekijker 500 kaki 8x42
Waterdichte verrekijker 500 kaki 8x42
Waterdichte verrekijker 500 kaki 8x42

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden