SOLOGNAC

Waterdichte verrekijker 100 10x42 zwart

€82,99
Ref. : 8600093

Ons gepassioneerde team ontwikkelde deze verrekijker voor wie af en toe wilde dieren gaat observeren, van zonsopgang tot zonsondergang.Erg veelzijdig.

Ideaal om de dieren overdag te observeren, tot de avondschemer. Erg geschikt voor de jacht, het observeren van vogels, safari's of wandeltochten.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Productvoordelen

Beeldkwaliteit

Bekijk de dieren van ver, van zonsopgang tot zonsondergang.

Waterdichtheid

Waterdicht, afgedicht en kan tegen onderdompelen: wees niet bang voor de regen

Gewicht

Licht en compact, om overal mee naartoe te nemen. 660 g

Stevigheid

Bestand tegen een val vanaf 1 m op zachte bodem, krasbestendige lenzen.

Gezichtsveld

Breed blikveld van 100 m op 1000 m afstand.

Vergroting

Toont je doelwit 10 keer groter.

Eenvoudig transport

Met beschermhoes en halskoordje

Technische informatie

Kenmerken

Afmetingen:149x130x50 mm
Uittredepupil: 3,4 mm
Lichtsterkte: 17,6
Schemeringsfactor: 20,5
Gezichtsveld: 100 m op 1000 m afstand
Dichtstbijzijnde observatiepunt: 5 m
Waterdicht en condenswerend: stikstofgespoeld
Lensbehandeling: MC (multi coated)
Prisma: BaK4 aluminium
Behuizing in verstevigde ABS-glasvezelkunststof

Beeldkwaliteit 1

Als het licht door de verrekijker valt, verliest het een deel van zijn intensiteit. Elk glas absorbeert een deel van het licht, al gaat het maar om enkele honderdsten. Als je 10 optische elementen hebt, gaat het echter om een aanzienlijke hoeveelheid. Daarom moeten we elk element behandelen om de lichtabsorptie te beperken. Elke behandeling heeft echter een prijs. En hoe doeltreffender de behandeling, hoe duurder deze is. We streven dan ook naar een slim evenwicht tussen doeltreffendheid en prijs.

Beeldkwaliteit 2

Deze verrekijker heeft een BaK4-prisma met aluminium coating en MC-behandelde lenzen: multi-coated, meerlaagse behandeling van een of meerdere oppervlakken om de lichttransmissie te verhogen.

Deze 2 elementen zorgen voor een lichttransmissie van 70% en een goed contrast en goede kleurweergave bij daglicht, plus een goede lichtsterkte bij schemerlicht. Dankzij de goede helderheid van het prisma kun je details waarnemen.

Waterdichtheid

Verrekijker gevuld met stikstof voor de waterdichtheid en tegen beslaan. Bestand tegen onderdompeling tot 1 meter gedurende 15 minuten.

Lichtsterkte en gebruik

Deze verrekijker 100 10x42 is de meest veelzijdige uit het gamma voor recreatief gebruik. Hij is ideaal om de natuur overdag te observeren, van zonsopgang tot zonsondergang.
Hij is dan ook uiterst geschikt voor de jacht, het observeren van vogels, safari's of wandeltochten.

Uittredepupil

De menselijke pupil is 2 tot 3 mm groot bij daglicht, 4 tot 5 mm bij schemerlicht en 6 tot 7 mm in het donker. Om ten volle van de beschikbare helderheid te kunnen profiteren, kies je dan ook een verrekijker met een uittredepupil die overeenstemt met jouw pupil. De 10x42 beschikt over een uittredepupil van 4,2 mm en is dus erg geschikt bij schemerlicht.

SCHERPSTELLEN EN BRILDRAGERS

Inschuifbare oogdoppen, om ook te passen voor mensen met een bril.
Draag je geen bril, schuif de oogdoppen dan zo ver mogelijk uit door eraan te draaien. Met een bril draai je de oogdoppen in tot tegen de behuizing van de verrekijker.Om het geobserveerde object of dier helder en scherp te zien, stel je de verrekijker scherp door de centrale draaiknop naar links of rechts te draaien tot je een mooi scherp beeld hebt.

BIJSTELLEN VAN HET ZICHTVERSCHIL TUSSEN BEIDE OGEN

Om het zichtverschil tussen de 2 ogen te corrigeren:
je rechteroog sluiten en met de centrale draaiknop scherpstellen op een object op een vijftigtal meter voor je. Zodra je een mooi scherp beeld hebt, sluit je het andere oog en herhaal je die handeling, maar deze keer stel je scherp met de ring die je aan de rechteroogdop vindt. Zo is de afwijking gecorrigeerd. Normaal gesproken hoef je die ring daarna nooit meer aan te raken.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Metalen structuur 50% Acrylonitril Butadieen Styreen, 50% Glas mineraal Buitenschaal 100% Polyvinylchloride Achtertas 80% Geschuimd EVA, 20% Polyester

Afbeeldingen

Waterdichte verrekijker 100 10x42 zwart
Waterdichte verrekijker 100 10x42 zwart
Waterdichte verrekijker 100 10x42 zwart
Waterdichte verrekijker 100 10x42 zwart

Video

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook