QUECHUA

Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters

€39,99
Ref. : 8572771

De waterdichte schoen Crossrock kan tegen een stootje. Je kunt je kind onbezorgd meenemen op ontdekkingstocht in de bergen.

Onze ontwikkelaars, zelf ook wandelaars, ontwierpen deze waterdichte schoenen om te lopen, klimmen, springen en spelen in de bergen en elders

Kleur: Carbongrijs / Staalgrijs

Maattabel
 • 35 10 stuks
 • 36 10 stuks
 • 37 10 stuks
 • 38 10 stuks

Aantal:

  PRODUCTVOORDELEN

  Waterdichtheid

  Waterdicht membraan getest in de praktijk en in het lab

  Grip

  Zool in rubber voor veel grip en duurzaamheid

  Stevigheid

  Dankzij een goed dekkende zool en verstevigd bovenwerk.

  Demping

  Dankzij de tussenzool in EVA over de hele voet.

  Lichtgewicht

  327 g per schoen in maat 36

  TECHNISCHE INFORMATIE

  ZOOL MET VEEL GRIP

  Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
  Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
  Om die resultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen door een groep jonge wandelaars in de bergen.

  WELKE MAAT KIEZEN?

  Als je gaat wandelen, aarzel dan niet om een maatje groter dan gewoonlijk te nemen voor je kind. Dit garandeert een optimaal comfort bij het afdalen en voorkomt dat de tenen tegen de neus van de schoen gaan drukken. Advies: zorg dat de teennagels kort zijn en controleer vóór afdalingen of de klittenband goed zit en/of de veters goed aangespannen zijn, zodat de voet niet naar voren glijdt in de schoen.

  Aankooptips

  Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past, met wandelsokken aan. Er zijn twee punten waarop je moet letten als het om comfort gaat: zit de hiel goed vast en kunnen de tenen de voorkant niet raken bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
  Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.
  Print de voetmeter op onze website zodat je de maat kunt controleren: https://pdfcoffee.com/pedimetreuepdf-pdf-free.html

  WATERDICHTHEIDSTEST

  De schoenen werden getest in ons lab en in de praktijk en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die wandelbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.Voor dit model bedroeg de duur van de test het equivalent van 8 km wandelen.

  DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

  De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water aan de bovenkant binnenloopt. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aan te raden om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpeling van water, maar ook tegen steentjes, zand ... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.

  UITNEEMBARE BINNENZOOL

  Uitneembare binnenzool voor sneller drogen. Je kunt deze ook vervangen door een orthopedische zool.

  ONZE MILIEUVISIE

  Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om ons milieu te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
  Momenteel is dit product nog niet ontwikkeld volgens het principe van ecodesign, maar we streven er voortdurend naar om het duurzamer te maken: ecodesign, repareerbaarheid en duurzaamheid staan bij ons centraal.

  PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

  Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

  Garantie

  2 jaar

  OVERIGE INFORMATIE

  Product samenstelling

  Buitenkant van 50.5% Polyethyleentereftalaat (PET), 49.5% Polyurethaan Behuizing 70% Butadieen rubber, 30% EVA Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

  VOORRAADADVIES

  Bewaren op een droge en goed geventileerde plek.

  TESTS

  Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Lille, draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
  Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
  Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
  Bewegingswetenschappen
  Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
  Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappen

  Goedgekeurd door

  Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
  Sarah, onze testingenieur, en een panel van kinderen testen de producten gedurende het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

  ONDERHOUDSADVIES

  Handwas

  AFBEELDINGEN

  Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters
  Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters
  Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters

  REVIEWS

  Loading

  Vragen & Antwoorden