Laatste Kans
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood

Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood

79,99
Kleur: Kersrood / ZWART
Maat: Maattabel

Waterdichte schoenen voor intensief wandelen, bieden grip op elk soort pad en beschermen je voeten in alle omstandigheden.

Dé schoen voor alle paden. Volnerfleer, duurzaam waterdicht, Evofit-comfort, rondom bescherming tegen stenen. De zool met uitstekende grip biedt een goed compromis tussen schokdemping en bescherming.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Zool van ons meest slipvaste rubber. Profiel van 5 mm met veel grip.

Bescherming tegen schokken

360°: steenbeschermer voor- en achteraan en rubbercoating. Halve gaiters.

Waterdichtheid

Gelamineerd, waterdicht HDry®-membraan: houdt je voeten 8 uur droog.

Schokdemping

Driedelige tussenzool voor optimale schokdemping, bescherming en stabiliteit.

Aanpasbaarheid

EVOFIT-concept, ruime pasvorm die zich in de breedte aanpast aan je voorvoet.

Stabiliteit

Bovenwerk in volnerfleer. Veters over de hele lengte van de voet.

Pascomfort

Binnenzool met toplaag in leer en hielversteviging. Ondersteuning en comfort.

Gewicht

450 g per schoen in maat 43.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

FREQUENTIE EN INTENSITEIT VAN HET WANDELEN?

We delen onze producten in op basis van hun prestaties en functies, zodat ze passen in een van de 3 categorieën van bergwandelen:
- Occasioneel: een tiental wandeltochten per jaar, van 3 tot 4 uur, over minder dan 10 km en met minder dan 700 m hoogteverschil.
- Regelmatig: een twintigtal wandeltochten per jaar. 4 tot 6 uur, 10 tot 20 km, 700 tot 1200 m hoogteverschil per tocht.
- Intensief: meer dan 20 tochten per jaar. Langer dan 6 uur, meer dan 20 km, 1200 tot 2000 m hoogteverschil.

MEER OVER ONZE DUURZAME AANPAK

Het garen waar de voering van de schoenen van is gemaakt, wordt geverfd in een spinbad om de milieu-impact te verkleinen. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

ZOOL MET VEEL GRIP

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label. Om dat label te verdienen, moet de schoen labtests doorstaan om de grip op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat) te beoordelen. Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km.

Waterdicht HDry®-membraan

Een bijzondere methode waarbij het HDry®-membraan rechtstreeks aan de binnenkant van het bovenwerk wordt gelamineerd. Er zit daardoor geen ruimte tussen het bovenwerk en het membraan, waardoor er geen water tussen die twee lagen kan komen, wat bij een traditionele binnenschoen met waterdicht membraan wel het geval is. De schoen sluit beter aan op je voet en is bij elk weer bijzonder waterdicht.

WATERDICHTHEIDSTEST

In ons lab plaatsen we de schoen, half onder water, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoe lang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden.
Daarna controleren we in de praktijk en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

Om je voeten langer droog te houden, is het aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpelend water, maar ook tegen steentjes, zand... We raden je ook aan om je schoenen twee keer per jaar opnieuw te behandelen met een impregneerspray (die vind je op onze website). Zo herstel je de oorspronkelijke waterafstotend- en vlekbestendigheid.

EVOFIT-concept

Deze schoen is uitgerust met het EVOFIT-concept. De EVOFIT-technologie zorgt er met zijn rekbare materialen en zijn specifieke design voor dat de schoen zich perfect aanpast aan de vorm van je voeten.

Sluiten goed af

Deze schoen MH900 werd ontwikkeld om je tijdens lange en technische bergwandelingen een maximaal comfort te bieden. De elastische minigaiters houden heel doeltreffend kleine steentjes en takjes buiten.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

WELKE MAAT KIEZEN?

Het komt er vooral op aan dat je meerdere maten en modellen probeert, zodat je schoenen vindt die helemaal op jouw maat zijn!
Je kan een maatje groter dan je gebruikelijke schoenmaat nemen, om te vermijden dat je tenen tegen de tip stoten in een afdaling. Voorwaarde is wel dat je voeten niet kunnen schuiven.
Ons advies: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankoopadvies / Hoe pas je schoenen?

In sommige Decathlon-winkels vind je een testparcours.
1. Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. 2. Trek de veters aan en let erop dat ze overal even strak aangespannen zijn.
3. Controleer twee dingen:
- bij het klimmen mag je hiel niet loskomen van de hak.
- bij het dalen mag je voet niet naar voren glijden en mogen je tenen de schoen niet raken.
4. Pas verschillende modellen en maten.
Neem je tijd om ze in te lopen.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Hier vind je ons advies:
https://sportadvies.decathlon.nl/9-tips-om-blaren-te-voorkomen

Welke sokken draag je?

Waterdichte schoenen zijn minder ademend dan niet-waterdichte schoenen. Middelhoge of hoge sokken zoals de MH500, MH520 en MH900 zijn hier de perfecte keuze. Zo wordt de transpiratie van je voeten vlot weggevoerd en beperk je schuren.

Hoe onderhoud je je schoenen?

- Laat aan de lucht drogen. VERMIJD WARMTEBRONNEN en LAAT JE SCHOENEN NIET IN DE ZON LIGGEN - het leer kan uitdrogen en barsten.
- Verwijder de droge modder met een vrij harde borstel.
- Maak vlekken schoon met een borstel en wat lauw water
- Behandel met een impregneerspray, om de oorspronkelijke waterafstotendheid te herstellen

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoes 65% , 30% EVA, 5% Polyamide Koper 58.8% Runderleer, 33.5% Polyester, 7.7% Rubber Corepack 50% Polyester, 50% Gespleten runderleer

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en donkere plaats.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in omstandigheden die identiek zijn aan de echte omstandigheden tijdens het gebruik. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in echte situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

Goedgekeurd door

Alex, berggids en testpersoon voor Quechua:
"Een goed aansluitende schoen, voldoende stijf om veel grip te bieden op elk terrein. Ik draag deze schoenen op al mijn tochten.
Ze zitten heel comfortabel en zijn hierdoor ideaal voor lange wandeltochten.
De rand rondom beschermt mijn voeten tegen steentjes, zodat ik zonder problemen ook over moeilijker begaanbare paden kan lopen. Pluspunt: de minigaiter, die voorkomt dat er steentjes of takjes in de schoen komen."

AFBEELDINGEN

Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood
Waterdichte schoenen voor bergwandelen heren MH900 zwart/rood

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN