Waterdichte 3-in-1 parka voor poolreizen heren Arctic 900

€399,99

8549103

Waterdichte en aanpasbare 3-in-1 jas, isoleert extreem goed voor zeer lage temperaturen. Gemaakt voor poolreizen.

De waterdichte, aanpasbare 3-in-1 jas Arctic is een model zonder weerga, een van de meest technische op de markt, ontwikkeld om de meest extreme omstandigheden te trotseren! Niets houdt je nog tegen.

Kleur:

Nacht Blauw / Saffierblauw

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Slijtvastheid

Robuuste stof (147 g/m²; 70 denier) op de te beschermen zones

Optimale temperatuur

Aanbevolen temperaturen bij langzaam over sneeuw lopen: T1* -25°C; T2* -33°C

Waterdichtheid

Waterdicht textiel (8.000 mm Schmerber). Hoofdnaden afgedicht.

Warmte

Gewatteerde jas (209 g in maat L). Verstelbare stormcapuchon

Flexibiliteit

3-in-1 jas. Je kunt de regenjas en de gewatteerde jas apart dragen

Gebruiksgemak

Oversized ritsen voorzien van een lang, afneembaar koord om gemakkelijk te openen met handschoenen aan

Ventilatie

Ademend membraan en ritsen onder de armen voor een uiterst doeltreffende verluchting

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom een collectie voor poolreizen bij Decathlon? Een uitdaging voor ons team?

De ene trektocht is de andere niet want er zijn grote verschillen in gebied en klimaat, daarom zijn soms specifieke kledinglijnen nodig. Een uitdaging? Jazeker! Een dergelijke uitrusting berust op jarenlange productontwikkeling. De samenwerking met avonturiers was hierbij fundamenteel want dankzij hun enorme schat aan kennis, praktische ervaring en ideeën konden we heel precies weten wat nodig is voor poolreizen en de uitrusting zo comfortabel mogelijk te maken.

Waarom ontwikkelden we een modulaire 3-in-1 jas? Omdat dat nu eenmaal de meest efficiënte oplossing is.

MODULAIRE 3-IN-1 JAS: een combinatie van een heel warme laag (gewatteerde jas) + een extreem beschermende laag (winddichte, anti-blizzard & waterdichte jas).
De lichaamswarmte moet worden vastgehouden! We benutten maximaal het laagjessysteem*, meerdere kledinglagen die je over elkaar draagt en die elk een bepaalde functie hebben
- een buitenste laag die beschermt tegen wind, regen, sneeuw
+ een warme laag
+ een onderlaag die vocht afvoert

Heb je al gehoord over het laagjessysteem? Het is niet ingewikkeld en heel belangrijk

Het idee komt uit de noordelijke landen: Canada, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland. Daar trekken de mensen meerdere lagen kleding over elkaar aan zodat ze zich altijd comfortabel voelen bij buitenactiviteiten, ongeacht de temperatuur. Het komt erop neer dat je een paar lagen kleding met verschillende functies over elkaar aantrekt.
Een must om je lichaamstemperatuur perfect te reguleren, in rust maar ook en vooral tijdens een inspanning

Beschermende buitenste laag van onze modulaire 3-in-1 jas. Technische kenmerken.

Deze WATERDICHTE JAS heeft een EXTRA HOGE kraag (die tot over de kin komt) en een diepe, verstelbare anti-blizzard capuchon die optimaal beschermt tegen de snijdende, draaiende wind.
Hoogwaardig afneembaar nepbont met lange haren.
100% wind- en waterdicht membraan + afgedichte naden
Bandjes met klittenband aan de polsen om goed aan te spannen
Een wind- en sneeuwvanger
Verstevigingen op de meest blootgestelde zones

Een jas met donsvulling of met synthetische vulling? Opgelet voor vooroordelen

Bij droog weer is een jas met donsvulling ideaal, hij is lichter en compacter samen te drukken. Maar een jas met een synthetische vulling met eenzelfde isolatievermogen zal veel beter de warmte vasthouden als hij vochtig of nat is. Dit type jas is ook veel gemakkelijker in onderhoud.
Die redenering gaat ook op voor slaapzakken. De meeste hikers die winterse trektochten van meerdere dagen maken, gebruiken slaapzakken met een synthetische vulling omdat die veel langer goed blijven presteren en zelfs als ze nat zijn nog warm zijn!

Een snit die veel bewegingsvrijheid biedt

Deze jas heeft een asymmetrisch model omdat hij specifiek ontworpen is voor iemand die in beweging is.
Het design werd speciaal gekozen om je veel bewegingsvrijheid te geven tijdens het lopen en op je bivakplek.
Dankzij dit specifieke comfort is ook een veiligheidsuitrusting zoals een gordel beter toegankelijk en hindert die absoluut niet. Die heel herkenbare pasvorm biedt veel bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat de jas nooit tegentrekt

Deze waterdichte Arctic is meer dan een jas, het is een echte uitrusting!

De jas ARCTIC 900 biedt het allerbeste op het gebied van isolatie en stevigheid, zijn design is geïnspireerd op de kleding gedragen door professionals in de zwaarste omstandigheden ter wereld.
Elk detail werd met de grootste zorg afgewerkt en getest. EXTRA GROTE accessoires, een uiterst stevige hoofdstof, een systeem met dubbele beveiliging voor elke basisfunctie (ritsen + drukknopen of klittenband).
Zo ben je klaar om de strengste winterse omstandigheden te trotseren!

Zakken speciaal voor winterse trektochten wanneer alles koud wordt! Zelfs batterijen

De RED-pocket is een speciaal zakje om je smartphone warm te houden.
De gewatteerde jas heeft grote borstzakken waarin je vingers bij bijtende kou snel kunnen opwarmen en waarin je kleine spullen kan opbergen.
De grote binnenzakken, op de borst en onderaan, zijn handig voor bijvoorbeeld een skibril en handschoenen. Het design is zo uitgekiend dat de zakken niet in de weg zitten van je heupgordel als je een rugzak draagt.

Geschikt voor dikke en dunne handschoenen. Rits vooraan: gewone rits of tweewegrits?

We hebben alles uitgetest: één runner, twee runners, met en zonder magneet enz.
Maar wanneer je vingers bevroren zijn en het materiaal zwaar op de proef wordt gesteld door de kou, werken de eenvoudigste systemen het best.
Dus een rits vooraan met één runner! Dat is veruit de beste oplossing om de rits altijd te kunnen openen, ook met handschoenen aan en ook bij felle kou - de poolreizigers waar we mee samenwerkten maakten dezelfde keuze!
De knopen en hoofdritsen (+ koordje) zijn extra groot

Zakkensysteem specifiek voor exploratie, observatie, orïentatie: de napoleonzak

Op alle jassen van de collectie Arctic vind je een 'napoleonzak'. Die zit verborgen onder de flap van je jas en is toegankelijk zonder dat je de jas moet openen.
Ideaal om in één beweging je kaart, verrekijker of camera te pakken zonder dat je het koud krijgt!
Slim: onze grote borstzakken zijn van MESH voor een optimaal ademend vermogen en goede ventilatie zodat je handschoenen minder vochtig worden wanneer je ze warm houdt tegen je lichaam

Vaak wordt gesproken over warmte maar gaat er te weinig aandacht naar temperatuurregulering

Dankzij de ventilatieritsen onder de armen kan je comfortabel je temperatuur reguleren. De lange en wijde pasvorm biedt veel plaats voor isolerende midlayers die eveneens zorgen voor een doeltreffende warmteregulering. Want bij winterse trektochten is transpiratie je grootste vijand.

We hebben veel aandacht besteed aan het design van de ritsen zodat je ze in één beweging en moeiteloos kan openen en sluiten zonder de parka te moeten uittrekken. Bekijk het filmpje ;)

Waarom heb je bij extreme kou een jas met ventilatiemogelijkheden nodig?

Dit herken je beslist! Bij een winterse trekking is de inspanning groot en krijg je het al snel warm, TE warm. Het is bewezen dat je grootste vijand niet de kou, maar transpiratie is.
Houd je dus aan een paar eenvoudige regels: pas je tempo aan zodat je zo min mogelijk transpireert, draag kleding in lagen en gebruik de mechanische ventilatie zo vaak het nodig is.
Met deze 3-in-1 jas kan dat heel gemakkelijk, je tempo bepaal je natuurlijk zelf ;)

Waarom is deze jas blauw?Voor de zichtbaarheid

We gaven deze jas uit onze Arctic-collectie bewust een goed zichtbare blauwe kleur zodat je goed wordt gezien in alle weersomstandigheden en op elk soort terrein. Het is geen veiligheidskleur zoals oranje of geel maar de zichtbaarheid ervan in een sneeuwwitte omgeving is indrukwekkend.

Onze designer bracht op de capuchon en rug nog een paar gekleurde details aan om je zichtbaarheid in donkere wintermaanden nog meer te verhogen.

Heb je een dergelijke uitrusting nodig?

De weersomstandigheden variëren naargelang je activiteit en de plaats. Voor elk soort weer hebben we een lijn met beschermende kleding.
Voor de extreme omstandigheden tijdens poolreizen hielden we rekening met de volgende criteria: bescherming tegen de kou, robuuste materialen, een pasvorm die maximale bewegingsvrijheid biedt tijdens het lopen en bivakkeren, een technische capuchon en het best mogelijke compromis van waterdichtheid en ademend vermogen.

Waarom kozen we ervoor een waterdichte jas te ontwikkelen voor extreem koude omstandigheden?

In poolgebieden beschermt deze jas je perfect tegen felle sneeuw en zelfs tegen regen (afgedichte naden), want afhankelijk van de periode waarin je vertrekt kan het weer heel vochtig zijn.

Maar dat is niet waarom we die keuze hebben gemaakt!
De waterdichte stof vormt een ondoordringbare barrière voor vocht en houdt je gegarandeerd droog. Dankzij die barrière dringt er minder vocht binnen in de stof, waardoor die sneller droogt en soepel blijft.

Hoe wordt de waterdichtheid van de stof gemeten?

We meten in welke mate een stof bestand is tegen een waterdruk die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811).
Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof.
Deze stof heeft een waterdichtheid van 8000 schmerber en is dus bestand tegen de druk van 8000 mm waterkolom. Dat komt overeen met 100 l water / m² / uur gedurende 3 uur, wat gelijk is aan een onweer in de bergen.

Hoe wordt de aanbevolen temperatuur voor deze outfit gemeten? in het laboratorium volgens een strikt protocol

De neutrale temperatuur T1 (noch warm noch koud) van deze OUTFIT (3-in-1 jas + broek met bretels) werd getest in het lab.
De resultaten werden gemeten volgens de ISO-norm 11079. We gingen uit van het metabolisme van een lichaam dat traag (4 km/u) over sneeuw loopt met een last van 10 kg op de rug.

Classificatie van de referentietemperaturen gebruikt bij onze laboratoriumtests

T1 - De thermoneutrale of evenwichtstemperatuur. Thermoneutraal is een veilige temperatuur die erg lang tolereerbaar is (niet warm, niet koud)
T2 - De thermisch koude evenwichtstemperatuur is een veilige temperatuur die langdurig tolereerbaar is en waarbij het lichaam lichtjes is afgekoeld (vooral de lichaamsuiteinden hebben het koud)
T3 en T4 zijn limiettemperaturen: niet comfortabel maar
mogelijk gedurende korte tijd

Welke temperaturen kun je in deze outfit trotseren als je een pulka voorttrekt?

Op sneeuw is het gemakkelijker om een gewicht voort te trekken dan het op je rug te dragen (het gewicht wordt als bijna 3 keer lichter ervaren), maar ook dat vraagt een inspanning! En dus krijg je het heel warm!
De resultaten die verkregen werden in het lab en tijdens praktijktesten op de koudste plekken op aarde, laten ons toe om temperaturen vast te stellen van T1 = -25°C; T2 = -33°C bij een beperkte belasting van 10 kg. (km/u) en, bij een grotere belasting van >30 kg, T2 = -40°C (4 km/u) en meer bij heel intensieve inspanningen

Kan je in deze outfit een pulka voorttrekken? Wat is een pulka eigenlijk?

Voor een poolreiziger vervangt de pulka een grote rugzak. Dit type slee wordt heel vaak gebruikt bij pooltrekking (enkele dagen tot meerdere weken). Je kan er je hele uitrusting op meenemen: tent, slaapzak, persoonlijke spullen.

Let op: alle aangegeven temperaturen zijn indicatief. Ze helpen je bij je keuze, maar ze zijn geen absolute waarheid.

Inderdaad. Ook al werd onze uitrusting in de praktijk getest op de koudste plekken op aarde. En ook al zorgen onze testprotocollen in het lab voor een hoge mate van objectivering; elk individu is anders, en ook zijn ervaring en gevoel. In extreme omstandigheden is het dus belangrijk om in gedachten te houden dat deze temperaturen indicatief zijn. Elk individu moet zijn uitrusting aanpassen aan zijn eigen behoeften om zijn eigen veiligheid te garanderen.

Welke outfit? Onze testpop in het lab werd uitgerust volgens het laagjesprincipe, met lagen specifiek voor poolgebied

Outfit gebruikt tijdens de metingen die we hebben gedaan in het lab, op een warmtepop:
- 3-in-1 PARKA ARCTIC 500 DRY HEREN
- Salopet Forclaz ARCTIC BIB 500 DRY LCT-ECH-14188-2
- Wandelmuts
- Quechua baselayer LCT-ECH-14189-2
- Quechua sokken LCT-ECH-14195-2
- Quechua fleece LCT-ECH-14190-2
- Trekkinghandschoenen
- Schoenen

Garantie

5 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 86% Polyamide, 14% Elastaan Stof op mouw 84% Polyamide, 16% Polyethyleentereftalaat (PET) Hoofdvoering 100% Polyamide Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Capuchon 100% Acryl Membraan 100% Polyurethaan Warme binnenvoering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) ILS band 80% Polyamide, 20% Elastaan Zak 74% Polyethyleentereftalaat (PET), 26% Elastaan Kraag 57% Polyurethaan, 43% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en geventileerde plek.

TESTS

Om je te helpen een doeltreffende outfit samen te stellen, vermeldt Forclaz in samenwerking met Decathlon Research de aanbevolen gebruikstemperaturen bij artikelen voor heel koude omgevingen. De tests hiervoor worden uitgevoerd in een klimaatkamer waar de warmte-isolatie wordt gemeten op een pop. De testresultaten worden aangevuld met fysiologisch onderzoek door Decathlon Research om het koude/warmtegevoel in een echte situatie te berekenen.

Goedgekeurd door

Al onze modellen worden in de praktijk getest door representatieve testers, en die tests vullen we aan met proeven in ons eigen lab. Die tweeledige testmethode is een complete en veeleisende manier om het technisch karakter en het design van de FORCLAZ-producten te bedenken en continu bij te schaven. En ook met de feedback van onze klanten gaan we aan de slag, zo verbeteren we voortdurend onze collecties.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Waterdichte 3-in-1 parka voor poolreizen heren Arctic 900

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN