Waterdichte 3-in-1 herenjas voor backpacken Travel 100 0°C grijs

59,99
Kleur: Carbongrijs / ZWART
Maat: Maattabel

Deze waterdichte en warme 3-in-1 jas zal je zeker bevallen. Hij beschermt je tegen de regen en je kunt hem qua warmte aanpassen aan het weer.

Deze stevige jas met uitneembare fleecelaag heeft veel zakken met rits, zodat je in alle comfort en vrijheid de hele wereld kunt doorkruisen, bij verschillende weersomstandigheden en tot 0°C.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdig

3-in-1: geschikt voor alle seizoenen dankzij de uitneembare fleecelaag.

Waterdichtheid

Membraan 5000 mm waterkolom (Schmerber). 2 uur regenbestendig. Alle naden zijn afgedicht.

Warmte

comfortabel tot 0°C. Fleece binnenin uitneembaar

Levensduur

Verstevigd op de schouders: bestand tegen het schuren van je rugzak

Gebruiksgemak

De capuchon past in de kraag

Zakken

2 steekzakken + 1 borstzakje binnenin

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 1,2 kg in maat L

TECHNISCHE INFORMATIE

Wist je dat we deze jas hebben verbeterd met maatregelen?

Onze ontwerpkeuzes zorgen voor 18% minder CO2-uitstoot in vergelijking met het vorige model, dankzij de volgende ingrepen: - De hoofdstof van de jas bestaat uit 100% gerecycled polyamide.
- De voering is van 100% gerecycled polyester en geverfd in een spinbad ("dope dyed"), een techniek waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd zodat verfbaden overbodig worden.
- De fleece en de voering van de mouwen zijn van 100% gerecycled polyester.

Focus op gerecycled polyester, gemaakt van flessen

Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te backpacken.

Voor de fleece gebruiken we een verfmethode die minder CO2 uitstoot en minder water verbruikt.

Duurzaam dankzij de goede slijtvastheid ….

We testen onze stoffen in het lab op verschillende criteria en met name de slijtvastheid, om het effect van schurende rugzakriemen na te gaan.
We doen een gestandaardiseerde Martindale-test, waarbij met de stof van de jas een wrijvende beweging wordt gemaakt over een andere stof. De bedoeling is om na te gaan na hoeveel cycli de stof begint te slijten of te pluizen. De jas doorstond deze test met glans, want hij haalde tot 20.000 cycli, meer dan de gemiddelde jas op de markt

… en goede scheurvastheid.

Deze jas werd ook onderworpen aan een scheurtest. Hierbij wordt in het lab het effect nagebootst van een voorwerp buiten in de natuur dat zich vasthaakt aan de jas waardoor die zou kunnen scheuren. Met dit testprotocol gaan we na of de stof niet verder doorscheurt wanneer er een gaatje in gekomen is, zodat de jas je vele jaren goed blijft beschermen.

3-in-1 concept om voorbereid te zijn op elke situatie

Dankzij het 3-in-1 systeem is deze jas ideaal voor koude omstandigheden (tot 0°C). Voor reizen in warmer weer kan je de fleecelaag thuislaten en alleen de regenjas meenemen.
Je kan het fleecevest ook zo dragen, als midlayer over een T-shirt.
Met één jas heb je dus 3 mogelijkheden!

Waterdichtheid van de materialen in deze jas

De waterdichtheid van een gecoate stof (een membraan) wordt gemeten in Schmerber of mm waterkolom (de druk uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger deze waarde, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is.

Waterdichtheid van de jas

De waterdichtheid van een jas wordt niet alleen bepaald door de gebruikte materialen: ook de constructie is van belang.

Of de onderdelen nu thermogelast of gestikt zijn, de algemene waterdichtheid van je jas wordt gemeten via een douchetest die door Decathlon ontwikkeld werd en met variërende intensiteit regenbuien simuleert.

De waterdichte jas TRAVEL 100 beschermt je tegen een bui van 12 cm water in 2 uur.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Capouchonstof 100% Polyamide Voering 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

TESTS

Deze jas werd eerst getest in het lab, waarbij een heleboel factoren aan bod kwamen (warmte, waterdichtheid, stevigheid). Vervolgens werd hij in ons internationale ontwikkelingscentrum getest met behulp van een geselecteerd gebruikerspanel, op comfort, gemak en handigheid.
Tot slot werd hij in de praktijk goedgekeurd door vrijwillige testers en gebruikers, in het kader van een testmissie, zoals we dat voor vele Decathlon-artikelen doen (https://cocreation.decathlon.nl/)

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN