Waterdichte 3-in-1 herenjas voor backpacken Travel 100 0°C grijs

59,99
Kleur: Carbongrijs / ZWART
Maat: Maattabel

Aantal:

Deze waterdichte en warme 3-in-1 jas zal je zeker bevallen. Hij beschermt je tegen de regen en je kunt hem qua warmte aanpassen aan het weer.

Deze stevige jas met uitneembaar fleece heeft veel zakken met rits, zodat je in alle comfort en vrijheid de hele wereld kunt doorkruisen, bij verschillende weersomstandigheden en tot 0°C.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Flexibiliteit

3-in-1: geschikt voor alle seizoenen dankzij de uitneembare fleecelaag.

Waterdichtheid

Coating 5.000 mm H₂O (Schmerber). Bui van 2u. Alle naden zijn afgedicht.

Warmte

comfortabel tot 0°C. Fleece binnenin uitneembaar

Levensduur

Verstevigd op de schouders: bestand tegen het schuren van je rugzak

Gebruiksgemak

De capuchon past in de kraag

Zakken

2 steekzakken + 1 borstzakje binnenin

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 1,2 kg in maat L

TECHNISCHE INFORMATIE

Wist je dat we deze jas hebben verbeterd met maatregelen?

Verschillende keuzes bij de ontwikkeling zorgen voor 18% minder CO₂-uitstoot in vergelijking met het vorige model, dankzij de volgende ingrepen: - De hoofdstof van de jas bestaat uit 100% gerecycled polyamide.
- De voering is van 100% gerecycled polyester en geverfd in een spinbad ("dope dyed"), een techniek waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd zodat verfbaden overbodig worden.
- De voering in de mouwen en het fleece zijn van 100% gerecycled polyester.

Focus op gerecycled polyester, gemaakt van flessen

Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen voor de productie van ons polyester, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen.
Voor het fleece gebruiken we een verfmethode die minder CO₂ uitstoot en minder water verbruikt.

Duurzaam dankzij de goede slijtvastheid ….

We testen onze stoffen in het lab op verschillende criteria en met name de slijtvastheid, om het effect van schurende rugzakriemen na te gaan.
We doen een gestandaardiseerde Martindale-test, waarbij met de stof van de jas een wrijvende beweging wordt gemaakt over een andere stof. De bedoeling is om na te gaan na hoeveel cycli de stof begint te slijten of te pluizen. De jas doorstond deze test met glans, want hij haalde tot 20.000 cycli, meer dan de gemiddelde jas op de markt

… en goede scheurvastheid.

Deze jas werd ook onderworpen aan een scheurtest. Hierbij wordt in het lab het effect nagebootst van een voorwerp buiten in de natuur dat zich vasthaakt aan de jas waardoor die zou kunnen scheuren. Met dit testprotocol gaan we na of de stof niet verder doorscheurt wanneer er een gaatje in gekomen is, zodat de jas je vele jaren goed blijft beschermen.

3-in-1 concept om voorbereid te zijn op elke situatie

Dankzij het 3-in-1 systeem is deze jas ideaal voor koude omstandigheden (tot 0°C). Voor reizen in warmer weer kan je de fleecelaag thuislaten en alleen de regenjas meenemen.
Je kan het fleecevest ook zo dragen, als midlayer over een T-shirt.
Met één jas heb je dus 3 mogelijkheden!

Waterdichtheid van de onderdelen van de jas

De waterdichtheid van een stof, verkregen door een coating of een membraan, meten we in Schmerber of mm H₂O (de druk uitgeoefend door een waterkolom). Hoe hoger dit getal, hoe beter de stof waterdicht is.

Waterdichtheid van de jas

De waterdichtheid van een jas is niet alleen afhankelijk van die van de materialen: ook de assemblagetechniek van de verschillende onderdelen is een belangrijk evaluatiecriterium.
Of ze nu thermisch gelijmd of eerst genaaid en dan afgedicht zijn, Decathlon meet de algemene waterdichtheid van je jas met een door ons ontwikkelde douchetest die lichte tot zware regenbuien nabootst.

De jas TRAVEL 100 beschermt je tegen een bui van 12 cm regen in 2u.

Garantie

2 jaar

Gewicht

1.2 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyamide Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Capouchonstof 100% Polyamide Coating 100% Polyurethaan

TESTS

Deze jas werd eerst getest in het lab, waarbij een heleboel factoren aan bod kwamen (warmte, waterdichtheid, stevigheid). Vervolgens werd hij in ons internationale ontwikkelingscentrum getest met behulp van een geselecteerd gebruikerspanel, op comfort, gemak en handigheid.
Tot slot werd hij in de praktijk goedgekeurd door vrijwillige testers en gebruikers, in het kader van een testmissie, zoals we dat voor vele Decathlon-artikelen doen (https://cocreation.decathlon.nl/)

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

VIDEO

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN