Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid

€49,99

8641509

Ons team ontwikkelde deze warme en waterdichte hoge sneakers voor je dagelijkse wandelingen in de winter. Ze zitten comfortabel, zijn antislip en ogen stijlvol.

Echte wandelschoenen of comfortabele sneakers om in de winter te gaan wandelen? Kies voor een schoen die de twee in één is. Door hun hedendaagse look kan je deze schoenen niet alleen dragen om te wandelen maar ook gewoon elke dag.

Kleur:

BORDEAUX / BRUIN

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comforttemperatuur gemeten in stilstand: -3°C; in beweging: -11°C.

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden.

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven.

Grip

Uitstekende tractie op sneeuw dankzij het profiel van 3 mm.

Fit

Halfhoge schoen met veters en twee lusjes bovenaan voor een goede ondersteuning.

Beperkt het binnendringen van sneeuw

Gevoerde rand die je met de veters kan aanspannen om sneeuw buiten te houden.

TECHNISCHE INFORMATIE

Mag ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

Op basis van tests die het koudegevoel meten op het terrein en in het laboratorium bij een groep gebruikers, meten we de warmte-isolatie van onze schoenen, in stilstand (statisch, -3°C) en in beweging (dynamisch, -11°C). Nu kun je heel precies weten tot welke temperatuur je schoenen je voeten warm houden. We geven limiet comforttemperaturen op voor de schoenen. We houden rekening met de verschillen in gevoeligheid bij mannen en vrouwen.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze optimaal waterdicht zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.Je voeten blijven in deze schoenen dus niet alleen lekker warm, maar ook droog. De buitenzool en de tussenzool isoleren van de koude sneeuw.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe tot regelmatig wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer plooien (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer plooien (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer plooien (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 4000 keer plooien, dat is gelijk aan 8 km wandelen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Welk soort grip en slipvastheid bieden deze schoenen?

Deze schoenen zijn uitgerust met SNOWCONTACT-zolen, voor een maximaal comfort qua grip bij het wandelen en slipvastheid op sneeuw. Het profiel van 3 mm is strategisch verdeeld over de zool voor een optimale grip bij wandelingen in de sneeuw. Het oppervlak en dessin van het profiel is bestudeerd om perfect aan te sluiten op harde sneeuw en overtollig water snel af te voeren zodat je niet uitglijdt.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je beter extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken volgens de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt het textiel geen water op en blijft het licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Ecodesigned:

We hebben bij de verbetering van dit product rekening gehouden met het milieu.
De buitenstof en het nepbont van de rand zijn van gerecycled polyester.

De synthetische buitenstof is van gerecycled polyester met polyurethaan coating.
De riempjes en veters zijn gerecycled polyester.
Voor de voering gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd om minder water te verbruiken.
De zool bestaat uit 30% gerecycled rubber.

Garantie

2 jaar

Gewicht

36 : 0.63 kg
37 : 0.67 kg
38 : 0.7 kg
39 : 0.73 kg
40 : 0.77 kg
41 : 0.81 kg
42 : 0.84 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 60% Polyethyleentereftalaat (PET), 35% Polyurethaan, 5% Polyamide Behuizing 70% Rubber, 30% EVA Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed verluchte, donkere en droge plek.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

AFBEELDINGEN

Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid
Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid
Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid
Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid
Warme waterdichte wandelschoenen voor de sneeuw dames SH100 X-WARM mid

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN