QUECHUA

Warme waterdichte wandelschoenen dames SH100 mid

€34,99
Ref. : 8367538

Warme en waterdichte schoenen met rubberen snowcontact-zool voor een goede slipvastheid zodat je veilig en comfortabel kunt lopen op aangestampte sneeuw.

Zin om besneeuwde paden te gaan verkennen? Onze ingenieurs ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe wandelt. Ze zijn ideaal op aangestampte sneeuw

Kleur: ZWART / Graniet

Maattabel
 • 36 10 stuks
 • 37 10 stuks
 • 38 10 stuks
 • 39 10 stuks
 • 40 10 stuks
 • 41 10 stuks
 • 42 10 stuks
 • 43 10 stuks

Aantal:

  PRODUCTVOORDELEN

  Warmte

  Comforttemperatuur gemeten in stilstand: -7°C in beweging: -16°C

  Waterdichtheid

  Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden

  Grip

  Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven

  Grip

  Tractie op sneeuw dankzij de plaats en diepte van de groeven van 5 mm

  Voetsteun

  Halfhoog bovenwerk met een oogje op de wreef om gemakkelijk aan te spannen

  TECHNISCHE INFORMATIE

  Mag ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

  Op basis van tests die het koudegevoel meten op het terrein en in het laboratorium bij een groep gebruikers, meten we de warmte-isolatie van onze schoenen, in stilstand (statisch, -7°C) en in beweging (dynamisch, -16°C). Nu kun je heel precies weten tot welke temperatuur je schoenen je voeten warm houden. We geven limiet comforttemperaturen op voor de schoenen. We houden rekening met de verschillen in gevoeligheid bij mannen en vrouwen.

  Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

  De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.

  Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

  Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe tot regelmatig wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

  Hoe kan ik er zeker van zijn dat de schoenen 100% waterdicht zijn?

  We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer buigen (ongeveer 4 km lopen), 4000 keer buigen (ongeveer 8 km lopen) en 8000 keer buigen (ongeveer 16 km lopen). Dit schoenmodel werd getest tot 2000 keer buigen, dat is gelijk aan 4 km wandelen.

  Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

  Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
  Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

  Welk soort grip en slipvastheid bieden deze schoenen?

  Deze schoenen zijn uitgerust met SNOWCONTACT-zolen, voor een maximaal comfort in termen van grip bij het lopen en slipvastheid op sneeuw. De noppen van 3 mm hoog zijn strategisch verdeeld over de zool voor een optimale grip bij wandelingen in de sneeuw. Het oppervlak en dessin van de noppen is bestudeerd om perfect aan te sluiten op harde sneeuw en overtollig water snel af te voeren zodat je niet uitglijdt.

  Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

  SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt garanderen alleen extra antislipzolen of schoenkettingen optimale veiligheid.

  Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

  Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, afwezigheid van giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

  Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

  Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
  Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
  Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
  Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

  Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

  Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt het textiel geen water op en blijft het licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens de hele levensduur van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

  Hoe de schoenen droog krijgen als ze binnenin nat geworden zijn?

  Tijdens het dragen kan het gebeuren dat de schoenen vocht opnemen (condens en transpiratie)
  Als ze binnenin erg nat geworden zijn, raden we aan om de binnenzool eruit te halen en propjes krantenpapier in de schoenen te stoppen. Denk eraan om het krantenpapier geregeld te vervangen. Het papier absorbeert het vocht en versnelt het drogen.
  Zet de schoenen nooit dicht bij een warmtebron maar laat ze drogen op een warme, droge en geventileerde plek.

  Garantie

  2 jaar

  Gewicht

  36 : 0.614 kg
  37 : 0.624 kg
  38 : 0.65 kg
  39 : 0.686 kg
  40 : 0.704 kg
  41 : 0.734 kg
  42 : 0.748 kg
  43 : 0.75 kg

  OVERIGE INFORMATIE

  Product samenstelling

  Buitenkant van 70% Polyethyleentereftalaat (PET), 30% Polyurethaan Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 100% Rubber

  VOORRAADADVIES

  Opbergen in een geventileerde ruimte, beschermd tegen licht en vocht.

  TESTS

  Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Rijsel, draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
  Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
  Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
  Bewegingswetenschappen
  Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
  Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappen
  We testen in het bijzonder de stevigheid van de naden en verlijming en ook controleren we op afwezigheid van giftige stoffen, uv-bestendigheid en slijtvastheid.

  Goedgekeurd door

  Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen. Onze testingenieur, onze productmanager en een panel van testpersonen testen de producten gedurende het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

  ONDERHOUDSADVIES

  Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

  REVIEWS

  Loading

  Vragen & Antwoorden