Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38

39,99
Kleur: Carbongrijs / ZWART / Zand
Maat: Maattabel

Laten bezorgen

We ontwikkelden deze laarzen voor kinderen die regelmatig wandelen over elk soort besneeuwd terrein. Ze houden je voeten warm en droog.

In leer, voor een betere waterdichtheid en meer sterkte. Snel droog dankzij de uitneembare laarssok. Geniet volop van de sneeuw!

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comforttemperatuur: -8°C Uiterste gebruikstemperatuur: -18°C

Waterdichtheid

Waterdicht voetgedeelte, schacht in waterafstotend textiel voor droge voeten.

Slipvastheid

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven.

Droogtijd

Uitneembare laarssok om sneller te drogen.

Gemakkelijk aan en uit

Wijd te openen en aan te spannen met veters, dus gemakkelijk aan te trekken.

Grip

Tractie op sneeuw dankzij het zoolprofiel van 4 mm.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Mag ik er zeker van zijn dat de laarzen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We doen vergelijkende studies in een klimaatkamer, waar we een wandeling simuleren bij lichte wind (5 km/u). Zo meten we het thermische vermogen van onze laarzen. De ene persoon kan weliswaar wat beter tegen de kou dan de andere.
Comforttemperatuur: licht kougevoel, 70% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.
Limiettemperatuur: sterk kougevoel, nog 10% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.

Hoe beschermen deze laarzen tegen de weersomstandigheden?

De laarzen zijn voorzien van een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn laarzen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de laarzen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer buigen (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer buigen (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer buigen (ongeveer 16 km wandelen). De laarzen werden getest met 4000 keer buigen, dat staat gelijk aan 8 km wandelen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

De grip van de laars komt van de hoeveelheid en de vorm van het profiel (van 4 mm). Net als bij de banden van je auto, hangt de slipvastheid af van de gebruikte materialen en de groeven op de zolen. De grip optimaliseert de afzetkracht, vermijdt dat de laars achteruit glijdt bij beklimmingen en stabiliseert de schoen.
De slipvastheid voorkomt dat de laars uitglijdt en slipt op glad terrein of bij veeleisende weersomstandigheden (regen, sneeuw, ijs), en verhoogt de grip van de zool.

Zullen mijn laarzen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect voldoet aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn laarzen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de kleding geen water op en blijft deze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Al onze maatregelen voor meer duurzaamheid vind je op: http://developpement-durable.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

Gewicht

30 : 0.892 kg
31 : 0.91 kg
32 : 0.95 kg
33 : 0.994 kg
34 : 1.126 kg
35 : 1.106 kg
36 : 1.22 kg
37 : 1.26 kg
38 : 1.35 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 80% Runderleer, 20% Polyester Zool van 100% Styrene Butadiene Styrene (SBS) Warme binnenvoering 100% Polyester Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed geventileerde, donkere en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest in de praktijk. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

AFBEELDINGEN

Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38
Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38
Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38
Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38
Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kind SH500 X-Warm leer maat 30-38

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN