Warme jachtsokken 500 wol hoog

12,99

Maat:

Maattabel

Ons team van fervente jagers ontwikkelde deze hoge sokken voor de statische jacht, om je voeten warm te houden bij temperaturen van 0 tot 10°C.

Sta je in de herfst op vaste post bij een druk- of loerjacht? Voor je concentratie is het belangrijk om je voeten warm te houden. Deze sokken in merinowol maken het wachten comfortabeler.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Gebruikerscomfort

Het merinowol voelt comfortabel en warm aan.

Warmte

Naast de wol houdt het Thermolite-garen de lichaamswarmte vast.

Slijtvastheid

De sokken zijn vooraan en aan de hiel verstevigd zodat ze langer meegaan.

Stabiliteit

Elastisch aan de enkel en de kuit, zodat ze niet afzakken tijdens het lopen.

Beperkt geurtjes

Merinowol voorkomt op natuurlijke wijze de vorming van onaangename geurtjes.

TECHNISCHE INFORMATIE

In welke omstandigheden moet ik deze hoge sokken gebruiken?

De sokken worden aanbevolen voor wie regelmatig aanzit tijdens de jacht. Op een vaste post bij een drukjacht, bij de jacht op trekvogels of loerjacht in de herfst helpen deze sokken om je voeten warm te houden. Iedereen ervaart kou anders en is meer of minder koubestendig. We raden deze sokken aan voor temperaturen van 0 tot 10°C, maar dat kan verschillen van persoon tot persoon.

Van welke materialen zijn deze sokken gemaakt?

Deze sokken zijn gemaakt met dikke merinowol op de voetzool, aan de kuit en op de scheen. Tussen die zones vind je synthetisch Thermolite-garen dat iets minder dik is maar de warmte goed vasthoudt, zelfs als het nat is. De sokken zijn vooraan en aan de hiel verstevigd met polyamidegaren zodat ze langer meegaan. Tot slot zijn ze ook elastisch aan de kuit, enkel en wreef zodat ze goed blijven zitten tijdens het lopen.

De voordelen van merinowol

Merinowol reguleert de lichaamstemperatuur en voert vocht af. Deze kwaliteiten maken ze ultra-comfortabel en zacht. Bovendien beperkt dit materiaal op natuurlijke wijze de groei van geurveroorzakende bacteriën. Concreet: na een inspanning en hevig zweten voorkomt merinowol, door een groot deel van dit lichaamsvocht op te nemen, verdamping en helpt zo de lichaamstemperatuur op peil te houden. Het onaangename afkoelingseffect wordt dan beperkt.

Waarom moet je een sokmaat kiezen die past bij je voetmaat?

Kies een sokmaat die is aangepast aan je voet om extra plooien te voorkomen: als de sok te groot is, zit er te veel materiaal om je voet en voel je je helemaal niet comfortabel, en als de sok te klein is, wordt deze naar de binnenkant van de schoen "getrokken", wat kan leiden tot wrijving, pijn of zelfs blaren aan het einde van je uitstapje.

En waarom elastaan?

Deze hoge sokken zijn gemaakt met 2% elastaan ​​zodat ze beter blijven zitten. We gebruiken elastaan omdat dit een materiaal is waardoor de sokken zich goed aan je voet aanpassen en op hun plaats blijven.

Hoe was je sokken van merinowol?

Wij raden je aan deze merinowollen sokken in de wasmachine te wassen op 30°, normaal programma, bij voorkeur met een vloeibaar wasmiddel. Drogen doe je plat, NOOIT in de droogtrommel, tenzij je een maat of twee wilt verliezen!

Hoogte van de sokken

Maten 35/37 38/40 41/43 44/46 47/49
Hoogte 36 cm 37 cm 38 cm 39 cm 40 cm

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Sokken 50% Wol, 31% Polyamide, 18% Polyethyleentereftalaat (PET), 1% Elastaan

VOORRAADADVIES

Op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Tenir éloigné du feu.

TESTS

Deze sokken werden getest tijdens jachtsessies van 2 tot 6 uur, om het comfort te verzekeren dat voldoet aan de wensen van onze meest veeleisende klanten.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN