Het voordeel van fleece
De grootste troef van fleece is dat het dankzij zijn volumineuze textuur een luchtlaag kan vasthouden; lucht is van nature isolerend en houdt zo het lichaam warm. Een fleece stof is geruwd waardoor ze veel lucht kan vasthouden. De stof is heel zacht en warm.
Deze stof werd getest in het lab, de comforttemperatuur ervan bedraagt 7 tot 10°C. Wind kan het kougevoel vergroten, aarzel dus niet om indien nodig een winddicht regenjack over je fleece aan te trekken.
Een kraag om je warm te houden
De kraag komt tot boven aan de hals om de lichaamswarmte vast te houden. Hij sluit goed aan zodat er geen wind onder kan komen.
Wat is gerecycled polyester?
Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen voor zeilen.
We beseffen dat er nog veel inspanningen nodig zijn om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en zijn vastbesloten om op die ingeslagen weg verder te gaan.
Meer uitleg over de invoering van ecodesign voor onze producten vind je op developpement-durable.decathlon.com
Hoe kies je de juiste maat?
Het model is voldoende wijd zodat je niet wordt gehinderd in je bewegingen en bij manoeuvres.
Als je je gewone maat kiest, kan je onze fleece probleemloos over een T-shirt of polo en onder je jas dragen.
Wat wordt er verstaan onder het ademend vermogen van een stof en de RET-index die dit vermogen meet?
Het ademend vermogen van je fleece is het vermogen om transpiratie af te voeren naar buiten. Het wordt gemeten aan de hand van de Resistance Evaporative Transfert (ISO-norm 11092). RET is een weerstandsindex: hoe lager het cijfer, hoe beter een stof ademt. RET tussen 6 en 9: extreem ademend, tussen 10 en 13: zeer ademend, tussen 14 en 17: ademend, tussen 18 en 20: weinig ademend, meer dan 20: niet ademend. RET fleece 100 < 12
Onze duurzame aanpak met gerecycled polyester
Door plastic flessen te recycleren om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen voor zeilen.
De teams van DECATHLON hebben de klimaatuitdaging en het probleem van de uitputting van grondstoffen goed begrepen, en hebben zich als doel gesteld om al onze nieuwe producten te ontwikkelen volgens de ecodesign-methode, om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Wat betekent dope-dyed?
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we voor de gemêleerde kleuren de spinbad-methode, ook dope-dyeing genoemd, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.
Dankzij die methode is de milieu-impact met de helft verminderd in vergelijking met het vorige model en besparen we vele liters water.