SOLOGNAC

Wapenolie 100 in flesje

€4,49
€44,90/L
Ref. : 8555438

Om je geweren te onderhouden, zowel het mechanisme als de metalen delen aan de buitenkant en de loop.

Om je wapen in perfecte staat te houden en een optimale werking te garanderen, is het belangrijk dat je het smeert met aangepaste olie.

Alleen te bestellen via bezorgmethode Click & Collect
Aantal:
Bezorging:

Onze excuses, de levertijd van dit product is onbekend.

Productvoordelen

Eenvoudig onderhoud

Olie om je wapen te smeren en te beschermen tegen corrosie.

Samenstelling

Formule bestaande uit een ester en een anticorrosiemiddel

Gebruiksgemak

Zeer vloeibare olie, nauwkeurig en schoon aan te brengen dankzij de applicator

Optimale temperatuur

-20°C tot +244°C

Inhoud

100 ml

Technische informatie

Waar en waarom wapenolie gebruiken?

Aangezien je geweer in hoofdzaak uit metaal bestaat, is het belangrijk dat je het op de juiste manier onderhoudt om roest te voorkomen. Onze olie is speciaal hiervoor ontwikkeld en bevat een corrosiewerend middel. Je kan de olie ook gebruiken om het schuren van twee metalen delen tegen elkaar te verminderen, zodat het mechanisme soepeler werkt en slijtage door overmatige wrijving wordt voorkomen. Deze olie beschermt ook je geweer wanneer je het lange tijd opbergt.

GEBRUIKSADVIES VOOR AANBRENGEN OP DE BUITENKANT

De manier van aanbrengen verschilt naargelang het oppervlak dat je wil bestrijken. Een groot oppervlak smeer je het gemakkelijkst in door een zachte doek te doordrenken met de olie en dan hiermee over de delen te gaan. Voor nauwkeuriger aanbrengen kan je een paar druppeltjes olie direct op het wapen doen en die openwrijven met een doek of wattenstaafje, afhankelijk hoe fijn je wil werken.

GEBRUIKSADVIES VOOR AANBRENGEN OP BEWEGENDE DELEN

De olie beschermt niet alleen het metaal maar vermindert ook wrijving bij bewegende delen die elkaar raken. Dat heeft een dubbel doel: het mechanisme soepeler laten bewegen, met minder inspanning, maar ook beschermen tegen voortijdige slijtage door het schuren van metaal op metaal. Het is echter belangrijk dat je weet dat het wordt afgeraden om olie direct of indirect (laten lopen) op het ontspanmechanisme aan te brengen. Het gevaar bestaat dat je geweer onverhoeds afgaat.

Gebruikstemperaturen

De gebruikstemperatuur van een olie zijn de temperaturen waarbinnen de olie vloeibaar blijft. Onze olie blijft vloeibaar van -20°C tot +244°C. Onder die temperatuur bestaat het gevaar dat de olie stolt tot een vaste stof en dus mogelijk de goede werking van het mechanisme belet of hindert. Boven die temperatuur is er gevaar dat de olie spontaan tot ontbranding komt.

Garantie

1 jaar

Gewicht

0.1 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Formule 99.01% Plantaardige olie, 0.99% N-Oleoylsarcosine

GEBRUIKSAANWIJZING

Gevaarlijk product. Respecteer de voorzorgsmaatregelen.

Afbeeldingen

Wapenolie 100 in flesje
Wapenolie 100 in flesje
Wapenolie 100 in flesje

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook