Wandelzonnebril voor volwassenen MH140 categorie 3

Wandelzonnebril voor volwassenen MH140 categorie 3

14,99
Kleur: Olijfzwart / Kakibruin
Thuisbezorging:
Beschikbaar
Bezorgen in de winkel:

Onze optische ingenieurs ontwikkelden deze zonnebril om te wandelen. Hij is ideaal voor occasioneel gebruik in de bergen.

De uv-werende glazen houden 100% van de schadelijke stralen tegen, en dankzij de categorie 3 ben je beschermd tegen verblinding. Licht, blijft goed zitten: de perfecte wandelzonnebril.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Zonnebescherming

Glazen van categorie 3, 100% uv-filtering: ideaal bij zonnig weer.

Gewicht

Slechts 26 g.

Stabiliteit

Rubber op het uiteinde van de veren: zo blijft de bril goed zitten.

Bedekking

Omhullend model: beschermt de ogen tegen wind, spatten en regen.

Stevigheid

De glazen zijn gemaakt van heel stevig polycarbonaat. 2 jaar garantie.

Compatibiliteit

Compatibel met de brilband MH ACC 100 L (4145874) en 500 L (4174684).

TECHNISCHE INFORMATIE

UV-werend

Waarvoor dient een uv-werend materiaal?
Om je ogen te beschermen tegen een onzichtbaar gevaar ... uv-stralen.
Uv-stralen zijn er altijd, zowel in de zomer als in de winter, zowel bij zonnig als bewolkt weer, en kunnen erg schadelijk zijn voor de ogen en de huid rondom de ogen.
Om je gezichtsvermogen te beschermen bestaan de glazen van onze zonnebrillen uit een mix van polycarbonaat en uv-werend materiaal dat beschermt tegen de schadelijke zonnestralen (uv-A en uv-B).

VERBLINDING

Getinte glazen worden ingedeeld in categorieën volgens de norm ISO 12312-1:
- Categorie 1: licht getinte glazen voor zwak zonlicht.
- Categorie 2: getinte glazen voor matig zonlicht.
- Categorie 3: donker getinte glazen voor sterk zonlicht (zee en bergen). 82% tot 92% van het zichtbaar licht wordt geabsorbeerd
- Categorie 4: zeer donker getinte glazen voor uiterst sterk zonlicht (hooggebergte). 92% tot 97% van het zichtbaar licht wordt geabsorbeerd

GOED OM TE WETEN

Onze glazen zijn van polycarbonaat, een uiterst schokbestendig materiaal met als belangrijkste nadeel dat het gevoelig is voor krassen.
Maar zelfs als er krassen op de glazen staan, vermindert dit de uv-bescherming niet, het spiegeleffect is louter esthetisch.
Hetzelfde geldt voor de kleur van onze zonnebrilglazen.
Grijs, bruin of in een kleurtje ... je kan zonder problemen kiezen, want iedere kleur biedt dezelfde mate van bescherming.

REPAREREN IS ALTIJD BETER DAN WEGGOOIEN!

Onze brillen staan je bij op al je bergwandelingen. Na verloop van tijd kan je bril bekrast raken. Om reparatie te vergemakkelijken, stellen we polariserende (code 8655386) of niet-polariserende glazen (code 8655382) ter beschikking, die je zelf zeer snel en eenvoudig kunt vervangen. Een van de pijlers van het ecodesign bij Quechua is het aanbieden van dat soort reserveonderdelen.Repareren is altijd beter dan weggooien!!

MONTUREN OP BASIS VAN EEN BIOGEBASEERD POLYMEER

Voor het montuur van deze zonnebril gebruiken we Rilsan Clear G850 Rnew, een polymeer op basis van ricinusolie (wonderolie).
Die biologisch gewonnen grondstof is een heuse ontwikkelingstroef en helpt ons om lichte, flexibele monturen af te leveren.

MILIEUBEWUSTE MONTUREN

Om de milieu-impact van onze zonnebrillen te verkleinen, deden we nog meer aanpassingen aan het materiaal.
Voor de monturen hebben we het gebruik van lak en verf beperkt, alles wordt direct toegevoegd in de gietmal van het product. Een nieuwe stap naar meer duurzaamheid, maar we zijn er nog niet, en dus blijven we verder inspanningen doen tot onze zonnebrillen op een dag 100% ecodesigned zullen zijn.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

lens 100% Polycarbonaat kader 80% Polyamide 11, 20% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Schroeven 100% Roestvrij staal

VOORRAADADVIES

De zichtkwaliteit hangt af van de manier waarop je je zonnebril onderhoudt. Stop je bril altijd in zijn etui! Hierin is hij goed beschermd tegen krassen, schokken en vuil.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet recht mee in de zon kijken.

TESTS

Alle sportbrillen worden getest in onze DECATHLON-laboratoria en in de echte gebruiksomstandigheden waar ze voor ontwikkeld zijn. Zo gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en designers na of al onze sportbrillen perfect voldoen aan het beoogde gebruik.

Goedgekeurd door

Deze bril voldoet aan de norm ISO 12312-1 en is gecertificeerd als UV400.

ONDERHOUDSADVIES

Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO)..

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN