Wandelregenjas voor heren NH500

29,99
Kleur: DONKERBLAUW / BRUIN
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars hebben de regenjas NH500 duurzaam ontworpen voor regelmatige tochten bij regenachtig weer in het veld, in het bos of langs de kust.

Ons doel? Je een comfortabele wandeljas bieden om je tijdens je tochten tegen regen en wind te beschermen. Bovendien ziet deze jas er zo goed uit dat je hem gerust elke dag kunt dragen.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating (2000 mm). 100% waterdichte naden en borstzak met rits. Capuchon

Zakken

4 afsluitbare zakken: 2 steekzakken, 1 waterdichte borstzak, 1 binnenzak met klittenband

Aanpasbaarheid

Rits over de hele lengte om makkelijker aan te trekken. Van maat S tot 4XL

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET=12: beperkt condens binnenin | Netstof voering

Gewicht

Gewicht: 480 g in maat L

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Onze inzet om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-verfmethode waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd: die techniek wordt ook 'dope dyeing' genoemd.Dit procédé is toegepast op de kleur beige/marineblauw (code 8650027).

Waterdichtheid van de stof

De stof van deze jas heeft een waterdichtheid van 2000 mm.
De jas werd getest onder een douche van 60 l water/m²/u gedurende 1 uur: hij beschermt je tegen lichte buien, of 6 cm regen in 1 uur.
Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

WAAROM KIEZEN VOOR GERECYCLED POLYESTER?

Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen.
We gebruiken gerecyclede polyestervezels voor de kleuren denim blauw (code 8731538) en rood (code 8650029) en voor de voering van de jassen in alle kleuren.

Waterafstotendheid van de stof

De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel neemt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen afgedicht.

Ademend vermogen van de stof

De stof van deze jas is erg goed ademend - RET 12
Het ademend vermogen van een stof wordt aangegeven met de 'resistance to evaporative heat transfer'. Het is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.

RET < 9 = extreem ademende stof
RET < 12 = zeer goed ademende stof
RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.

Onze productontwikkelaars denken aan je gezondheid

We hebben de samenstelling van onze waterafstotende behandelingen gewijzigd om technologieën te gebruiken zonder perfluorkoolwaterstoffen.

PFK's worden gebruikt om een stof waterafstotend te maken, maar zijn schadelijk voor het leefmilieu en voor de mens. Door PFK's te vervangen door de andere technologieën die we ontwikkelen om eenzelfde prestatievermogen te verzekeren, verkleinen we die milieu-impact.

Hoe zorg je ervoor dat je jas waterdicht blijft?

Om ervoor te zorgen dat de stof waterafstotend blijft, moet je de behandeling geregeld opnieuw activeren.
Dat kan je doen om de drie wasbeurten (overvloedig spoelen is essentieel), of na een tiental keer dragen in de regen.
Je kan de behandeling gemakkelijk heractiveren met warmte:
- stop het artikel 15 minuten in de droger (programma synthetische stoffen) - blaas er met een haardroger over op een afstand van 20 cm
- of ga er 2 keer over met het strijkijzer, op de stand voor delicaat textiel en zonder stoom.

Kies je regenjas op basis van je sportieve inspanning

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is voor je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant van je jas nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een jas kiezen op basis van het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor recreatief wandelen, met max. 5 km/u

Aanbevolen bijpassend artikel

De regenbroek NH500 die je benen beschermt, zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen. Die regenbroek is eveneens ecodesigned (afhankelijk van de kleur door spinbadverven om het waterverbruik te beperken, of gemaakt van gerecyclede vezels)

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Fles/Lichaam 100% Polyester Flessenhals/Fopspeen 100% Polyester Buitenste laag 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

We raden je aan om deze jas altijd eerst volledig te laten drogen voor je hem opbergt.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we producten voor wandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Goedgekeurd door

Deze jas is getest en goedgekeurd door testers in de regio Rhône-Alpes-Auvergne tijdens testen in de praktijk in 2020 en 2021.
Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de natuur, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN