Vloeibare wax voor ski's Pure One Cold Glide -2 / -20 °C

20,99
Alleen verkrijgbaar in de winkel
Ophalen in de winkel:

VAUHTI ontwikkelde deze wax om het belag van je ski's te onderhouden en de glijprestaties te verbeteren. Voor een sneeuwtemperatuur tussen - 2 °C en - 20 °C.

Deze zuivere en milieuvriendelijke wax behoort tot de PURE-collectie, een gamma producten zonder FLUOR. De producten zijn eenvoudig te gebruiken en minder schadelijk voor het milieu.

PRODUCTVOORDELEN

Gebruiksgemak

Eenvoudig aan te brengen met een applicator

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom moet je je langlaufski's waxen?

Langlaufen is bovenal een glijsport. Het is dan ook essentieel dat je het belag van je latten goed onderhoudt, zodat je maximaal geniet.

De wax beperkt het zuignapeffect en verhoogt het glijvermogen, door het belag van de ski's zo goed mogelijk aan te passen aan het soort sneeuw (luchttemperatuur, sneeuwkwaliteit enz.)

Je kunt je ski's zelf onderhouden, of het laten doen door een van de vaklui uit ons atelier.

Wanneer moet je je ski's waxen?

Na aankoop raden we je aan het belag van je ski's goed te prepareren, zodat ze hun optimaal glijniveau halen. Een paar waxbeurten na elkaar zijn zeker aan te raden om het belag te voeden.

Daarna moet je je ski's regelmatig waxen, afhankelijk van: de duur, de frequentie en de kwaliteit van de sneeuw bij je vorige trips.
Wacht zeker niet tot het belag een bleke, vale kleur krijgt voor je je ski's waxt!

Hoe kies je je glijwax?

Een goede waxbeurt begint bij het product dat je kiest. Dat moet immers optimaal aangepast zijn aan de condities van je trip. Hoe je je ski's waxt hangt niet enkel af van de duur en de frequentie van je sessies, maar ook van de sneeuwkwaliteit (en dus ook van de luchttemperatuur). Het is die temperatuur die als criterium dient in de keuze van de "waxkleur".
Elke "waxkleur" hoort bij een ideale gebruikstemperatuur.

Wat is het verschil tussen de ONE- en UP-waxes?

ONE = traditionele wax op basis van koolwaterstoffen zonder FLUOR
Aanbevolen: voor het onderhoud van ski's en voor wie regelmatig langlauft.
----
UP = hoogwaardigere waxes met waterafstotende eigenschappen die het water tussen het belag en de sneeuw wegduwen. Kan alleen of als basis gebruikt worden.

Hoe wax je je ski's?

Voor je de wax aanbrengt, maak je het belag van je ski schoon met een borstel.
Vervolgens breng je de wax aan met een applicator en laat je alles 10 minuten drogen. Als het belag droog is, borstel je het af met een nylonborstel (soepele haren).
Je dient de wax aan te brengen bij temperaturen boven 10 °C.
=> Bekijk onze instructiefilmpjes op ons YouTube-kanaal Inovik

Garantie

1 jaar

Gewicht

0.23 kg

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN