Vellen Mix Skin 90 mm Pomoca

€11299
DSM : X8320813

Ontworpen voor: wie tijdens het toerskiën hellingen wil beklimmen.

70% mohair, 30% nylon.


Maat Maattabel


Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdigheid

Een uitstekend compromis tussen grip en glijvermogen.

Waterdichtheid

Soepel basisweefsel, waterafstotend behandeld.

Previous
Next

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruik

Breng het vel aan en druk het met de hand aan om zeker te zijn dat het goed hecht aan het glijvlak. Controleer of de glijvlakken droog zijn. Verwijder de sneeuw en droog het glijvlak met de handschoenen. Als de vellen bevroren zijn, kun je ze een paar minuten onder je jas houden.

Hoe kies je de juiste stijgvellen?

Voor ski's met parallelle sidecuts: tussen de 2 en 4 mm minder rekenen dan de breedte van het middendeel. Voor ski's met verschillende sidecuts: neem stijgvellen die je kunt versnijden en let erop dat ze de kanten niet bedekken (waardoor de ski's geen grip krijgen: enorm gevaarlijk) of dat de vellen niet te smal zijn (waardoor de vellen geen grip krijgen, wat al even gevaarlijk is).

Bevestigingen

Met beugel: het stijgvel zit vast aan de neus van de ski. Met spanner: het stijgvel zit vast aan de neus, maar kan heel gemakkelijk afgenomen worden. Met achterhaak: naast de spanner of de beugel vooraan, zit het vel ook vast achteraan de ski. Dat is veiliger (het vel houdt beter), maar maakt de ski zwaarder.

De materialen

Mohair: 100% met haartjes geweven. Voordeel: veel glijvermogen. Nadeel: verslijt snel. Synthetisch: 100% polyamide. Voordelen: weerstand, grip. Nadeel: minder glijvermogen. Mix: mengeling van mohair en synthetisch materiaal. Voordeel: een goed compromis.

OVERIGE INFORMATIE

BEWAARADVIES

Vouw de vellen na elk gebruik correct op en bewaar ze op een droge plaats.

AANBEVOLEN SPORTARTIKELEN

Dynafit

Binding toerski TLT Speed Turn 2.0 wit

(3)
Dynastar

Toerski's voor touring Alti 80 zwart

(1)
Dynafit

Damesschoenen voor toerskiën Radical

(1)

EERDER BEKEKEN DOOR JOU

Pomoca Vellen Mix Skin 90 mm Pomoca