Uv-werende surfhoed voor kinderen blauw

7,99
Kleur: Pauwblauw
Maat: Maattabel

Door onze ontwikkelaars ontworpen om het hoofd te beschermen tegen de zon tijdens het surfen of bodyboarden. Beschermt zelfs nat tegen uv.

UV-werend kinderhoedje, beschermt zelfs in het water tegen uv-straling. Blijft goed zitten dankzij het kinkoordje, zelfs wanneer je onder een golf doorgaat.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

Stabiliteit

Verstelbaar en afneembaar neopreen kinbandje. Blijft goed zitten in de golven.

Sneldrogend

Synthetische stof in polyamide, droogt snel.

TECHNISCHE INFORMATIE

Blijft goed zitten tijdens het sporten

De hoed is voorzien van 2 afneembare bevestigingssystemen:
- een koordje voor wanneer het kalm is op zee of om gewoon over het strand te wandelen.
- een verstelbaar neopreen kinbandje om heel goed te blijven zitten, zelfs in de golven. Ontworpen voor surfen of bodyboarden, maar ook geschikt voor zeilen met een open boot, waterwandelen, windsurfen, kitesurfen enz.

BESCHERMT ZELFS NAT TEGEN UV-STRALEN

De stof van dit uv-werend artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Zo ben je efficiënt beschermd tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen.
Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-stralen tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Bescherm de allerkleinsten!

Het beschermingssysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

Voorzichtig in de zon

Hoewel deze hoed beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand ...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze hoed draagt, dat je geen andere voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen: een zonnebril dragen, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, een uv-werend shirt of uv-werende shorty dragen, voldoende drinken enz.

Zonbescherming

https://www.olaian.fr/conseils/top-10-des-idees-recues-sur-la-protection-solaire-tp_3905

Wat is het merk Olaian?

De surfartikelen van Tribord worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfers, bodyboarders en skimboarders. Geleidelijk zullen de vermeldingen op al onze surfartikelen worden vervangen. Daarom kan dit artikel mogelijk een ander logo dragen dan het logo dat je ziet op de afbeelding van het artikel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyamide Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

GEBRUIKSAANWIJZING

Alleen de bedekte lichaamsdelen zijn beschermd.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze voldoen aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en in de praktijk door sporters.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN