OLAIAN

Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart

€24,99
Ref. : 8611974

Rashguard met lange mouwen die beschermt tegen de zon en irritatie door het schuren van het board beperkt. Innovatief systeem onderaan zodat het shirt perfect blijft zittten.

Ons team ontwikkelde een uv-werende rashguard specifiek voor surfen in warm water, voor sessies van meer dan 2 uur

Kleur: ZWART / Carbongrijs

Maattabel
  • S 10 stuks
  • M 10 stuks
  • L 10 stuks
  • XL 10 stuks
  • 2XL 10 stuks

Aantal:

Productvoordelen

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat tegen de zon. Houdt minstens 95% van de uv-stralen tegen.

Bestand tegen de impact van golven

Aantrekkoordje en lusje onderaan om goed te blijven zitten in de golven.

Irritatiewerend

Aansluitend model en geen naden onder de armen. Sessies van meer dan 2 uur

Sneldrogend

Synthetische stof in sneldrogend polyester.

Eenvoudig onderhoud

De stof is zo geweven dat zandkorrels er niet in blijven hangen.

Technische informatie

Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1)

Al onze uv-werende shirts hebben UPF50+, dat is de hoogste beschermfactor.
Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen.
Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.

Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies)

1 uur: voor wie af en toe surft. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
2 uur: voor wie regelmatig surft. Zit nog comfortabeler wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
3 uur: voor wie intensief surft. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.

Beschermt zelfs nat tegen uv

De stof van dit uv-werend artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden in de tijd, zelfs na het wassen.Opgelet, het elastaan in de stof is minder goed bestand tegen chloorwater.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Beperking van irritaties

Deze rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder een surfpak dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben dit shirt ontwikkeld met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben bevestigd dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 2 uur.

Systeem om goed te blijven zitten in de golven

Deze uv-werende rashguard 900 van OLAIAN heeft een aantrekkoordje onderaan en siliconen stroken op de heupen. Dankzij dit systeem kan je het shirt aanspannen zodat het perfect blijft zitten tijdens het surfen, vooral wanneer je duckt of van je board valt. Ook aan de polsen is een systeem voorzien om te voorkomen dat de mouwen omhoog schuiven. Het aantrekkoordje van je boardshort kan je door het shirt halen om te voorkomen dat je shirt omhoog kruipt.

Thermische eigenschappen en wind

Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 22°C als je deze rashguard draagt. De luchttemperatuur kan die aanbeveling naar boven of beneden bijsturen.
Onze thermische modellen (langer dan 2 uur surfen) zijn gemaakt van fleece of van neopreen of een combinatie van de twee. De wind kan ook een invloed hebben, vooral vanaf 15 km/u: geef in dat geval de voorkeur aan een model met neopreen.

Uv-werend shirt voor diverse watersporten

Onze uv-werende tops worden ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers.
Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, actief wandelen in de branding (longe-côte) of peddelsurfen (stand-up paddling).

Voorzichtig in de zon

Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met de weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.

Zonbescherming tijdens het surfen

https://www.olaian.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-tp_3890

Wat is het merk Olaian?

OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
.OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op één en dezelfde dag een boardshort ontwikkelen én het comfort en de stevigheid ervan testen in zee, in echte gebruiksomstandigheden!

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof 85% Polyethyleentereftalaat (PET), 15% Elastaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Water > 22°C. Beschermt zelfs nat tegen de zon. Filtert 95% van de uv-stralen.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale levensduur te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart
Uv-werende rashguard voor surfen heren 900 lange mouwen zwart

Productvideo

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook