Uv-werende legging zwart

11,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Ontwikkeld door onze teams voor zonbescherming bij het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 21°C.

De uv-werende kinderlegging beschermt zelfs in het water tegen de zon, en beperkt irritatie door contact met het board.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Houdt min. 95% van de uv-stralen tegen, ook nat.

Rekbaar

Rekbare stof met 15% elastaan.

Bestand tegen de impact van golven

Aansluitende taille. Lusje om een shirt aan vast te maken.

Irritatiewerend

Verzacht het schuren tegen het board.

Sneldrogend

Synthetische polyester stof, snel droog.

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschermt zelfs nat tegen uv.

De stof van dit uv-werende artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en om het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden met de tijd, zelfs na het wassen.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Irritatiewerend

Deze legging beperkt het schuren tegen het board, in het bijzonder aan de knieën wanneer je op je board ligt en aan de binnenkant van je dijen wanneer je op je board zit. We hebben getest dat irritaties goed werden beperkt bij sessies van 2 uur.

BLIJFT GOED ZITTEN IN DE GOLVEN

De goed aansluitende taille zorgt ervoor dat de legging goed blijft zitten, zelfs wanneer je in het water valt. Vooraan op de taille zit een koordje waarmee je een uv-werend shirt aan de legging kunt vastmaken zodat het shirt niet omhoog kan kruipen. We raden aan om bij deze legging het uv-werende shirt 500 te dragen (verkrijgbaar met korte en met lange mouwen) zodat je volledig beschermd bent.

Thermische eigenschappen en wind

Gebruik deze uv-werende legging bij voorkeur in water van meer dan 21°C. De luchttemperatuur kan die aanbeveling naar boven of beneden bijsturen. Onze thermische modellen (langer dan 2 uur surfen) bestaan uit fleece of neopreen of een combinatie van deze twee materialen. De wind kan ook een invloed hebben, vooral vanaf 15 km/u: geef in dat geval de voorkeur aan een model met neopreen.

Uv-werende legging voor diverse watersporten

Onze uv-werende leggings worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Bescherm de allerkleinsten!

Het afweersysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

Voorzichtig in de zon

Hoewel deze legging beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand ...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze legging draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: een uv-werend shirt dragen, een zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.

Zonbescherming

https://www.olaian.fr/conseils/top-10-des-idees-recues-sur-la-protection-solaire-tp_3905

Wat is het merk Olaian?

OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op één en dezelfde dag uv-werende kleding ontwikkelen én het comfort en de stevigheid ervan testen in zee, in echte gebruiksomstandigheden.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 85% Polyethyleentereftalaat (PET), 15% Elastaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Water > 21°C. Beschermt zelfs nat. Filtert 95% van de uv-stralen.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze voldoen aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN