FORCLAZ

Uv-werend T-shirt voor woestijntrekking voor dames Desert 900

€24,99
€34,99 -28%
Ref. : 8773175

Dit T-shirt is met zijn zeer goede uv-bescherming (UPF 50+) ideaal voor trektochten door de woestijn. Bij warm en droog weer heeft het verdampen van je transpiratie een licht verkoelend effect.

Dit T-shirt kan je dagen na elkaar dragen bij een trektocht door de woestijn. Uv-werend, zodat het je beschermt tegen verbranding.

Kleur: Sepia

Maattabel
  • XS 10 stuks
  • S 10 stuks
  • M 10 stuks
  • L 10 stuks
  • XL 10 stuks

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Beperkt geurtjes

De stof beperkt transpiratiegeurtjes. Test ISO 17299-3.

Zonbescherming

Dit T-shirt is ontwikkeld om je tegen zonnestralen te beschermen: UPF 50+.

Zachtheid

Lekker zacht dankzij het lyocell (34%).

Levensduur

We gaven de wolvezels een polyamide omhulling voor een betere slijtvastheid.

TECHNISCHE INFORMATIE

Beperkt geurtjes

BEPERKT GEURTJES - Dit kledingstuk kan je 5 dagen na elkaar dragen zonder zweetlucht*

*Test uitgevoerd bij 52 personen die het droegen tijdens een trektocht en die geen deodorant gebruikten. Gemiddeld duurde het 6,3 dagen voor de testpersonen een zweetluchtje roken dat ze als storend ervaarden, en dat terwijl ze het shirt elke dag 5 uur aan een stuk droegen.

Bescherming tegen uv-stralen: UPF 50+.

De UPF-index (Ultraviolet Protection Factor) wordt bepaald via metingen met een spectrofotometer op een stof. UPF 50+ betekent dat de stof slechts 1/50e van de uv-straling doorlaat. Het is een van de hoogste beschermingsfactoren.

Het wol is ademend

De merinowol kapselt gemakkelijk de warme, isolerende lucht in. Dit woltype kan bovendien 35% van zijn gewicht in vocht absorberen (exothermische absorptie) zonder dat het nat aanvoelt. Bijzonder handig bij fris weer. En bij warm en droog weer absorbeert de verdamping van de transpiratie uit de wol energie, wat je lichaam ook lichtjes afkoelt.

Heel aangenaam om te dragen

We gebruikten 52% zeer fijne merinowol. Met slechts 17,5 micron (een micron = een duizendste deel van een millimeter) zijn de wolvezels zo fijn dat ze ver onder de grens liggen waarop ze de menselijke huid zouden kunnen irriteren.
Daarbij hebben we dit wol gecombineerd met 34% lyocell, wat bijzonder zacht aanvoelt.

Gegarandeerd zonder mulesing

Voor dit product gebruiken we uitsluitend wol van merinoschapen die worden geteeld op Zuid-Afrikaanse boerderijen waar geen mulesing wordt toegepast. We hebben beslist om een partnerschap op te richten met een groep fokkers (Konsortium Merino) om te garanderen dat het dierenwelzijn en het milieu worden gerespecteerd. Zo kunnen we de gehele productielijn van wol traceerbaar maken en de oorsprong ervan garanderen.
Bekijk voor meer informatie de site van Forclaz.

Wasadvies

Hoewel we voor een langere levensduur dit T-shirt een mengeling van synthetische materialen gaven, raden we toch aan het shirt in de machine te wassen op 30°, normale cyclus, en als het even kan in een waszakje. Plat laten drogen en zeker niet in de droger, want dan zou het kunnen krimpen.

Gewicht

190 g in maat M

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 52% Wol, 34% Lyocell, 11% Polyamide, 3% Elastaan

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Strijken - Maximum temperatuur 110°C - Geen stoom

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook