Laatste Kans
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol
OLAIAN

Uv-shirt voor kind (jongens) marineblauw/petrol

€8,99
€13,99 -35%
Ref. : 8611631

Uv-werende rashguard met korte mouwen voor kinderen. Beschermt tegen de zon, zelfs in het water, en beperkt irritatie door het schuren van het board. Aansluitend model in comfortabele stretchstof!

Ontwikkeld door onze teams voor zonbescherming bij het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 21°C.

Kleur: Petroleum blauw / Navyblauw

Maattabel
 • 123-130CM 7-8J 10 stuks
 • 131-140CM 8-9J 10 stuks
 • 141-150CM 10-11J 10 stuks
 • 151-160CM 12-13J 10 stuks
 • 161-172CM 14-15J 10 stuks

Aantal:

  PRODUCTVOORDELEN

  Zonbescherming

  Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

  Rekbaar

  Rekbare stof, die 18% elastaan bevat

  Bestand tegen de impact van golven

  Lusje onderaan om vast te maken aan je short.

  Irritatiewerend

  Voorkomt schuren tegen het board. Geen naden onder de armen.

  Sneldrogend

  Synthetische polyester stof, snel droog.

  Eenvoudig onderhoud

  De stof is zo geweven dat zandkorrels er niet in blijven hangen.

  TECHNISCHE INFORMATIE

  Hoe kies ik een rashguard? (Deel 1)

  Al onze rashguards hebben UPF50+, dat is de hoogste beschermfactor.
  Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we besloten om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen.
  Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.

  Hoe kies ik een rashguard? (Deel 2: op basis van de duur van je sessies)

  1 uur: Recreatief gebruik. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
  2 uur: Regelmatig gebruik. Zit nog comfortabeler wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
  3 uur: Intensief gebruik. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.

  Beschermt zelfs nat tegen uv.

  De stof van dit uv-werende artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en om het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden met de tijd, zelfs na het wassen.

  Wat betekent de vermelding UPF 50+?

  UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

  Irritatiewerend

  Deze rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder een wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 2 uur.

  Systeem om goed te blijven zitten in de golven

  Deze uv-werende rashguard van OLAIAN is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Hiermee kun je het shirt goed aantrekken zodat het beter blijft zitten. Het is ook zo gemaakt dat je het koordje van je short erdoor kunt halen, zodat je shirt niet omhoog kruipt tijdens het sporten.

  Thermische eigenschappen en wind

  Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 22 °C als je deze rashguard draagt. De luchttemperatuur kan die aanbeveling naar boven of beneden bijsturen. Onze thermische modellen (langer dan 2 uur surfen) bestaan uit fleece of neopreen of een combinatie van deze twee materialen. De wind kan ook een invloed hebben, vooral vanaf 15 km/u: geef in dat geval de voorkeur aan een model met neopreen.

  Rashguard voor diverse watersporten

  Onze rashguards worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers.
  Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

  Bescherm de allerkleinsten!

  Het afweersysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

  Voorzichtig in de zon

  Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met de weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.

  Zonbescherming

  https://www.olaian.fr/conseils/top-10-des-idees-recues-sur-la-protection-solaire-tp_3905

  Wat is het merk Olaian?

  De surfartikelen van Tribord worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfers, bodyboarders en skimboarders. Geleidelijk zullen de vermeldingen op al onze surfartikelen worden vervangen. Daarom kan dit artikel mogelijk een ander logo dragen dan het logo dat je ziet op de afbeelding van het artikel.

  Garantie

  2 jaar

  OVERIGE INFORMATIE

  Product samenstelling

  Hoofdstof 82% Polyethyleentereftalaat (PET), 18% Elastaan

  GEBRUIKSAANWIJZING

  Water > 22°C. Beschermt zelfs nat. Filtert 95% van de uv-stralen.

  TESTS

  Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

  Goedgekeurd door

  Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze voldoen aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

  ONDERHOUDSADVIES

  Machinewas - 30° max - zacht

  Niet bleken

  Mag niet in de droogtrommel

  Niet strijken

  Niet droogreinigen

  Productvideo

  REVIEWS

  Loading

  Vragen & Antwoorden