OLAIAN

Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart/fluo-oranje

€9,99
Ref. : 8611998

Door ons ontwikkeld om je te beschermen tegen de zon tijdens het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 21°C. Duur van de sessie tot 3 u (thermisch)

Rashguard met lange mouwen en neopreen op de buik en rug die zelfs in het water tegen de zon beschermt en irritatie door contact met het board vermindert.

Kleur: Fluo-pastel oranje / Zwart

161-172CM 14-15J
Aantal:
Bezorging:

Onze excuses, de levertijd van dit product is onbekend.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

Thermische isolatie

Voorkant en rug in neopreen. Mouwen, kraag en oksels in stretchstof.

bestand tegen de impact van golven

Aantrekkoordje en koordstopper onderaan de top.

Irritatiewerend

Voorkomt schuren tegen het board. Geen naden onder de armen.

Technische informatie

Beperkt irritaties

Deze neopreen top beschermt tegen schuren en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt hem ook onder je wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

Bescherm de allerkleinsten!

Het afweersysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een kinderhuid bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

Beschermt zelfs nat tegen uv.

De stof van dit uv-werende artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Dat is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden na verloop van tijd, zelfs na het wassen.

Hoe kies ik een rashguard? (Deel 1)

Al onze uv-werende rashguards hebben UPF50+, dat is de hoogste beschermfactor.
Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we besloten om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op surfen.
Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.

Hoe kies ik een rashguard? (Deel 2: op basis van de duur van je sessies)

1 uur: Voor wie recreatief surft. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
2 uur: voor wie regelmatig surft. Zit nog comfortabeler wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
3 uur: voor wie intensief surft. Thermisch zodat je langer in het water kan blijven.

Materialen

De thermische rashguard bestaat uit fleece textiel en neopreen om beter te isoleren tegen de kou.
Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage.
Dikte van het neopreen: 1,5 mm.
Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren.
We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.

Neopreen: hoe werkt het?

Door een waterlaagje rond het lichaam vast te houden, heeft het neopreen een dubbel effect:
1. het water dat wordt vastgehouden, warmt geleidelijk op
2. er is minder warmteoverdracht.
Op die manier vormen de wetsuit en het waterlaagje samen een isolerende laag.

Snel droog

Polyester fleece droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opneemt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, om dus de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in schoon water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.

Thermische eigenschappen en wind

Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 21 °C wanneer je kind dit shirt alleen draagt. Maximumduur van de sessies: 3 uur.
Dit shirt bestaat uit neopreen aan de voorkant en rug om je warm te houden, zelfs als er wind staat.
Het shirt kan ook worden gedragen onder een wetsuit.

Uv-werende rashguard voor diverse watersporten

Onze rashguards worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers.
Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Voorzichtig in de zon

Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met de weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Wat is het merk Olaian?

De surfartikelen van Tribord worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfers, bodyboarders en skimboarders. Geleidelijk zullen de vermeldingen op al onze surfartikelen worden vervangen. Daarom kan op dit artikel mogelijk een ander logo staan dan het logo dat je ziet op de afbeelding van het artikel.

Zonbescherming


https://www.tribord.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_32367

Garantie

2

Gewicht

0.25 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof: 10.0% Polyester, 90.0% Rubberlatex Stof voor mouw: 18.0% Elasthaan, 82.0% Polyester Schouderstof: 18.0% Elasthaan, 82.0% Polyester

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en stevigheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze voldoen aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Maximum wastemperatuur van 95°C. - Normale behandeling.

Strijken bij een maximale zoolplaattemperatuur van 200°C.

Maximale wastemperatuur van 70°C. - Normale behandeling.

Strijken bij een maximale zoolplaattemperatuur van 150°C.

Maximum wastemperatuur van 30°C. - Zeer matige behandeling.

Reviews

Vragen & Antwoorden