Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 4 personen lichtgrijs

€24999
DSM : 3723

Ontworpen voor: 4 personen op bivak of trektocht die een ultralichte en compacte tent met een grote leefruimte zoeken.

De meest compacte en lichtste vierpersoons bivaktent van Quechua. Zeer grote leefruimte. Snel op te zetten en af te breken. Eenvoudige en doeltreffende verluchting. Prima verhouding gewicht/comfort.


Maat Maattabel


Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Transportgemak

Gewicht: 3,9 kg of 0,975 kg/persoon. Compacte tentzak: 14 liter. Ø 21 x 40 cm.

Voor meer personen

58 cm/pers. H. binnentent 120 cm. 1 deur / 1 grote leefruimte: 4,9 m² / 7 zakken

Vlotte montage / demontage

Snel opgezet: voorgemonteerde binnen- en buitentent. Bogen vast aan de tent.

Stevigheid

Bestand tegen wind van 70 km/u (8 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.

Waterdichtheid

Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.

Vermindering van warmte

Deuren en binnentent met muggengaas. De buitentent kan worden opgerold.

Duisternis

AFBEELDINGEN

TECHNISCHE INFORMATIE

OVERIGE INFORMATIE

ONDERHOUDSADVIES

1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.

BEWAARADVIES

Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.

TESTS

De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.

GEBRUIKSAANWIJZING

Slaapbreedte maximum 58 cm per persoon.

ACTIE FOTO

Previous
Next

REVIEWS

3.9 /5
9 Reviews
9 Gebruikers bevelen dit artikel aan
5
3
4
3
3
2
2
1
1
0
Goede en lichte zomertent, maar te koud!
3/5
Wij gebruikten deze tent op zomerse trekkingtochten in de Alpen. De tent is mooi en licht geconstrueerd. Echter bestaat de binnentent uit vrij veel mesh materiaal dat niet dicht te ritsen valt. Dus de nachten in de bergen worden, ook in de zomer, vrij koud. Dan komt er gewoonweg te veel kou in de binnentent. Een andere tent die wij hebben is wel warm te houden. Dus op de camping in zuid Frankrijk prima, maar op koudere tochten, deze tent niet doen.
Meer
prima grotere lichtgewicht tent
4/5
De tent heeft wat zwakkere plekken en het is ook zeker aan te raden om het grondzeil er bij te nemen maar al met al is dit een prima tent en zeker zijn geld waard. Hij is nu mee geweest voor 20 dagen in ijsland met o.a. 2 dagen storm waarbij tenten van prominentere merken het begaven. Door het simpele systeem van opzetten en afbreken ook zeer geschikt om mee rond te trekken. zwakkere punten zijn een kleine ontwerp fout aan de achterzijde van de slaapcabine, wat met een kleine verlenging van het elastiek opgelost was, en de bevestiging van de stok links van de deur, hier is de metalen ring losgekomen op de een na laatste dag maar dit was eenvoudig te repareren.
Meer
tent met plussen en minnen
3/5
Mooie lichtgewicht tent met veel inhoud die snel is op te zetten. Er waren echter ook een paar ergenissen.
De tent is zo strak dat het veel kracht vergt om de stokken en de ringen te krijgen. Dat is na 4 weken iets beter, maar niet veel. Een klittebandsluiting aan de dichte kant (zoals sommige rugzakframes) had dit kunnen opgelossen.
De compressie-tentzak is te klein: met 5 cm meer lengte en 5 cm meer omtrek was dit opgelost geweest.
De tent heeft maar 1 ingang en als de wind draait, heb je een probleem. Maar dat is niet de grootste ergenis. Condens glijdt alngs het dak en blijft hangen aan de rits: dus elke ochtend een natte rug en water op je grondzeil. Bovendien hangt de rits in het zand bij even open en dicht en dat is niet bevorderlijk voor de levensduur. Twee deelbare ritsen over de hele koepel en 2 extra banden hadden de tent nauwelijks zwaarder gemaakt en veel comfortabeler want dan had je links en rechts een deur en eventueel een luifel of gewoon er helemaal uit wat handig is in subtropen.

Desondanks een mooie en vooral lichte tent. We hopen echter wel op een toekomstige uitvoering met een dubbele rits waardoor het middendeel uitneembaar wordt of 2 ingangen met luifel kunnen worden gecreeerd..
Meer

AANBEVOLEN SPORTARTIKELEN

Quechua

Opblaasbaar hoofdkussen Air Basic grijs

Nabaiji

Zeer compacte microvezel handdoek cinablauw maat L 80 x 130 cm

(270)
Quechua

Zelfopblazend slaapmatje voor bivak / trekking Forclaz A200 UL

Onderhoud & Reparatie

Bekijk alle werkplaats services en vind de onderdelen om jouw product te repareren.

DIENSTEN

ONDERHOUD & REPARATIE

Onze experts staan elke dag voor je klaar. Vertrouw ons je materiaal toe en blader door onze service heen.

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard