Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 2 personen lichtgrijs

€14999
DSM : 3721

Ontworpen voor: 2 personen op bivak of trektocht die een ultralichte en compacte tent met opbergruimte zoeken.

De meest compacte en lichtste tweepersoons bivaktent van Quechua, snel opgezet en afgebroken. 2 deuren. Plaats voor rugzakken en materiaal opzij onder de buitentent.


Maat Maattabel


Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Transportgemak

Gewicht: 1,96 kg of 0,98 kg/persoon. Tentzak: 5 liter. Ø 13 x 38 cm.

Voor meer personen

~60 cm per persoon. Hoogte binnentent 95 cm. 2 deuren / 1 bergruimte / 1 zak.

Vlotte montage / demontage

Snel opgezet: voorgemonteerde binnen- en buitentent. Bogen vast aan de tent.

Stevigheid

Bestand tegen wind van 70 km/u (8 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.

Waterdichtheid

Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.

Vermindering van warmte

Buitentent. Deuren met muggengaas. De lucht circuleert via de 2 verluchtingen.

Duisternis

TECHNISCHE INFORMATIE

OVERIGE INFORMATIE

ONDERHOUDSADVIES

1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.

BEWAARADVIES

Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.

TESTS

De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.

GEBRUIKSAANWIJZING

Gebruik twee matjes in mummiemodel.

REVIEWS

4.2 /5
100 Reviews
100 Gebruikers bevelen dit artikel aan
5
49
4
34
3
10
2
6
1
1
Supergoede prijs-kwaliteit
4/5
Voor deze prijs is dit een ontzettend lichte tent die kwalitatief ruim in orde is. Zelf met partner gebruikt tijdens meerdere trekkings in Noorwegen onder en boven de poolcirkel, dus deze tent kan zeker tegen een stootje.

Enkele opmerkingen:
1. Het is ECHT JAMMER dat er geen bijpassend grondzeil is voor deze tent. Helemaal omdat je deze tent in barre weersomstandigheden wil kunnen gebruiken. Nu is het geklooi met een vierkant zeil en dat scheelt toch tijd en soms een natte schoen ;) Er zijn wel grondzeilen voor 3- en 4 pers. DUS PLEASE DECATHLON gooi m in de productie ;)

2. Zoals anderen al opmerkten is deze tent comfortabel voor 1 persoon en zéér als je met z'n tweeën bent. Echter, deze tent is bedoeld voor trekking, dus om enkel in te slapen en snel in en uit te pakken. En slapen lukt ook met zijn tweeen echt prima.
Wat voor de meeste problemen zou kunnen zorgen is het opbergen van twee backpacks in het zijvak. Wij zijn vrij lichte pakkers (40+50liter) en dat past net.

3. Als het waait heb je écht meer haringen nodig dan bijgeleverd om de tent vast te zetten als je een oog dicht wil doen.
Meer
Lichte compacte tent
4/5
Ik heb dit tentje pas, dus hoe die op de langere termijn bevalt weet ik nu natuurlijk nog niet. Nu heb ik 'm pas 1x opgezet. Zo'n eerste keer valt natuurlijk niet mee. Zeker niet als je de stok verkeerd om in de tent steekt... Dat blijkt dus van belang te zijn. Anders blijft de stok niet goed zitten en krijg je de tent niet opgezet. Dit is ook mijn punt van kritiek op deze tent. Dit is nergens aangegeven in de handleiding. Oke, je doet het maar 1x fout (waarschijnlijk), maar het is ook niet aangegeven. Met een symbool of een kleurcodering zou dit verholpen kunnen worden.

Verder is de tent toch wel redelijk ruim voor dit soort tent. Ik kan er goed in zitten. Omkleden en zo kan je ook gewoon in dit compacte tentje. Wanneer de tent staat dan voelt die ook stabiel aan.
Meer
Beste koop ooit
5/5
comfort/ruimte/gewicht/opzetten/afbreken
te weinig tentharingen!
Twee jaar geleden heb ik deze tent aangeschaft en dit is mijn beste koop ooit! Ik gebruik deze tent ongeveer 4 keer per jaar in alle seizoenen. In de bergen in Oostenrijk, de Ardennen...Schotland....Zweden...heb deze tent al in alle omgevingen gebruikt en onder alle weersomstandigheden (sneeuw/vorst en hevige regenval/storm).

Ik ben zelf 190 lang en heb in deze tent echt alle ruimte om lekker comfortabel te liggen. Tevens kan ik mijn rugzak na een overnachting op mijn gemakje inpakken zodat alles lekker droog blijft. Omdat de tent van binnen zeer ruim is kan ik mijn rugzak eveneens droog de tent mee innemen zodat ik altijd alles bij de hand heb.

Dit laatste vind ikzelf altijd erg prettig en hecht hier veel waarde aan. Het opzetten en afbreken is binnen enkele minuten gedaan en als je deze tent na gebruik goed blijft onderhouden kan je er jaren plezier van hebben.

Ik gebruik deze tent alleen voor mezelf omdat ik de ruimte fijn vind....voor 2 volwassen personen vind ik'm aan de krappe kant. Enige nadeel is het aantal haringen die je erbij geleverd krijgt. Je hebt er minimaal nog 4 extra nodig om de tent op alle punten goed vast te zetten.

Condensvorming aan de binnenzijde is totaal geen sprake van omdat er aan de binnenzijde een groot ventilatie/muggen net zit waardoor de ventilatie optimaal is.

Wat mij betreft een echte aanrader!
Meer

AANBEVOLEN SPORTARTIKELEN

Quechua

Luchtbed bivak / trekking Forclaz Air rood

(140)
Quechua

Hoofdkussen Helium grijs

(2)
Quechua

Set van 2 spanriemen voor rugzak

(36)

EERDER BEKEKEN DOOR JOU

Quechua Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 2 personen lichtgrijs

Onderhoud & Reparatie

Bekijk alle werkplaats services en vind de onderdelen om jouw product te repareren.