Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise

€99,99

8759747

Ons gepassioneerde team komt met deze nieuwe, verbeterde MT CUSHION 2 die een nog zachtere demping en nog meer comfort biedt tijdens trail running.

De iconische MT CUSHION 2 werd volledig herzien door ons team en biedt je een topniveau van expertise: meer demping en meer comfort dankzij het lichte en ademende MATRYX®-textiel.

Kleur:

Deep teal

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Demping

Volledige Kalensole-zool voor zachte en comfortabele demping

Grip

Profiel van 5 mm met noppen op voldoende afstand van elkaar voor een veilige en doeltreffende grip.

Pascomfort

Dankzij de zool en het schuim binnenin is deze schoen echt als een cocon voor je voeten.

Levensduur

Bovenwerk in 100% MATRYX-textiel voor een ongeëvenaarde stevigheid en levensduur.

Lichtgewicht

Solide, stevige en comfortabele schoen die slechts 295 g in maat 42.

Energieteruggave

Een betere afzet door de energieteruggave van het Kalensole-schuim.

Grip

Het rubber in de zool zorgt voor grip op elk terrein.

TECHNISCHE INFORMATIE

MT CUSHION, WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK?

MT, twee letters die verwijzen naar de bergen (mountain), de favoriete omgeving van traillopers. Schoenen voor in de bergen, maar ook meer dan dat! Ze zijn geschikt voor elk soort terrein: rotsen, modder, droge paden ... "Beeld je in dat je op een licht en heerlijk zacht kussen loopt. De MT CUSHION 2 is een schoen die beschermt en ondersteunt”, vertelt Thierry, productmanager. Cushion betekent demping voor aangenaam en comfortabel hardlopen zodat je optimaal kan genieten én presteren!

DE ICONISCHE MT CUSHION KREEG EEN MAKE-OVER!

Jullie suggesties voor verbetering waren voor ons een aansporing om nog beter te doen en nog een stap verder te gaan voor deze tweede versie van de MT CUSHION, waar we bijzonder trots op zijn.
Dit waren onze aanpassingen:
- een nieuw design voor de noppen voor een betrouwbare en stevige grip,
- een nieuwe tussenzool voor een nog zachtere demping,
- en een nieuw bovenwerk in 100% MATRYX®-textiel (geweven in de Ardèche, Frankrijk) voor een langere levensduur.

KALENSOLE-TECHNOLOGIE VOOR EEN EXTREEM ZACHTE DEMPING!

Indrukwekkend, dat is het minste wat je kan zeggen over de zool van de MT CUSHION 2. De 100% KALENSOLE tussenzool biedt maar liefst 18% meer demping dan het vorige model, en 57% meer energieteruggave.
Niet slecht toch? Het schuim heeft een lange levensduur zodat jij dus blijvend kan genieten van een zachte, comfortabele demping, ideaal om kilometers te verslinden in de beste omstandigheden.

MATRYX®, EEN ONMISBAAR KWALITEITSMATERIAAL VOOR EEN LANGERE LEVENSDUUR

Ons team gaf de MT CUSHION 2 een bovenwerk dat voor 100% bestaat uit MATRYX®-textiel, dé referentie in de trailwereld. Het is gemaakt van ultrastevig polyestergaren met een polyurethaan coating en ongeëvenaard sterk. De luchtige structuur resulteert in een lichtere, beter ademende schoen. In dat weefsel hebben we bovendien Aramide verwerkt om je nog meer steun te bieden. Dankzij het MATRYX® hoef je niet meer te kiezen tussen lichtheid en levensduur!

MT CUSHION 2, EEN DROP VAN 4 MM

De drop is het hoogteverschil tussen de voorkant van de schoen en de hiel: die bedraagt 4 mm voor de MT CUSHION 2, waardoor de schoen in de categorie schoenen met lage drop komt.
Met het KALENSOLE-schuim dat een dikte heeft van 22 mm aan de hiel en 18 mm onder de voorvoet konden we zo dit gevoeligste deel van de voet meer demping en comfort bieden.
Het beschermt de voet ook goed tegen oneffenheden van de grond.

AFZETTEN IN VERTROUWEN!

We kozen voor noppen van 5 mm over de hele zool: de grip is optimaal, en de schoen wordt niet zwaarder of stijver door het gewicht van de noppen.
Bovendien hebben we die noppen op voldoende afstand van elkaar geplaatst zodat aarde er niet zo snel tussen blijft plakken.
Het rubber van de zool werd met zorg geselecteerd om een goede slipvastheid te bieden op vochtige stenen of rotsen. Zo kan jij in alle veiligheid hardlopen.

MEER ONDERSTEUNING VAN DE HIEL DANKZIJ FEEDBACK VAN KLANTEN!

De MT CUSHION 2 is niet alleen synoniem met comfort, maar scoort ook heel goed op het vlak van ondersteuning. Want we hebben geluisterd naar jullie opmerkingen en aanwijzingen. Integendeel zelfs: ze hebben de rand van de MT CUSHION 2 aangepast zodat die de voet nu optimaal ondersteunt ... en bleven daarbij aandacht hebben voor het comfort van de hiel en de achillespees.

HET LEUKE EXTRAATJE

Je hebt het misschien al gemerkt, zonder er echt in detail naar te kijken. We hebben het over dat kleine zakje bovenaan de tong van de schoen, daar waar je je veters strikt. In dat zakje kan je je veters heel gemakkelijk wegstoppen, zodat ze niet loskomen tijdens je tochten of vasthaken aan een tak of struik.
En zo blijven ze ook schoon. En dat, dat vinden we fijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 50% Thermoplastisch polyurethaan, 30% Polyurethaan, 20% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 80% EVA, 20% Rubber Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Om ervoor te zorgen dat je schoenen langer meegaan, stop je er tussen twee trainingen in proppen krantenpapier in om het vocht te absorberen.

TESTS

We hebben de MT CUSHION 2 getest als nooit tevoren.
We vroegen niet minder dan 50 testpersonen om na te gaan hoe de schoen zich op termijn gedroeg, aangezien we willen dat je er zo lang mogelijk mee kan doen. Meer dan 30 onder hen liepen meer dan 1000 km met deze schoenen, en dat met veel genoegen. Zo konden we met eigen ogen vaststellen dat de noppen nog in een meer dan aanvaardbare staat waren en dat het textiel van het bovenwerk bij alle schoenenparen, uitgezonderd één, intact was gebleven!

Goedgekeurd door

De MT CUSHION 2 werd goedgekeurd door de atleten van ons EVADICT WOMEN TEAM, en in het bijzonder door onze tweevoudig wereldkampioene. Blandine L'Hirondel droeg de MT CUSHION 2 tijdens het eerste stuk van het wereldkampioenschap lange trail (80 km), dat ze in oktober 2022 won in Thailand. Ze droeg de schoen ook tijdens haar voorbereiding voor de CCC®, in augustus 2022. Het model bevalt haar omwille van het lichte gewicht, de demping en de goede ondersteuning van de voet.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. Niet drogen in de wasdroger.

AFBEELDINGEN

Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise
Trailschoenen voor heren MT CUSHION 2 turquoise

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden