Tennissnaar RPM Blast monofilament 1,25 mm zwart

16,99
Kleur: ZWART
Thuisbezorging

2 tot 3 werkdagen of afhalen in de winkel

Beschikbaar

Voor ervaren spelers die hun besnaring binnen de 10 speeluren breken en op zoek zijn naar veel controle en een goede spin.

De monofilament tennisbesnaring Babolat RPM Blast 1,25 mm biedt veel effect en controle dankzij de vijfhoekige doorsnede.

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Levensduur

Heel sterk dankzij de polyester samenstelling.

Richtingcontrole

Het co-polyester zorgt voor extra controle over de bal.

Effect

Uitstekende spin dankzij de vijfhoekige doorsnede en de snaardikte van 1,25 mm

Spanningsbehoud snaren

Behoudt een correcte spanning gedurende 3 maanden gebruik.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilament snaren is een spanning van 25 kg echt wel het maximum! Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilament snaren behouden hun spanning heel goed.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun besnaring nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak ze spelen. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Copolyester met hoge dichtheid, achthoekige doorsnede, verknoopte siliconen coating.

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de kofferbak van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilament snaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN