Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart

€109,99

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar power en stabiliteit.

De TR990 Power Pro (300 g) is het zwaarste model uit de Power-reeks. Dankzij het MPO-concept barst dit racket van de kracht en stabiliteit.

Vragen & Antwoorden
Maat: Maattabel

Laten bezorgen

Nieuw
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Power

Power

Zeer stijf en met een hoog swingweight voor extra power.

Stabiliteit

Stabiliteit

Met MPO-concept voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit.

Effect

Effect

Snarenpatroon 16x19 en frame van 645 cm², voor veel effect.

Wendbaarheid

Wendbaarheid

Racket van 300 gram en toch vrij wendbaar dankzij het MPO-concept.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

300 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

70 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 280

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power je slagen bevatten maar hoe zwaarder het racket aanvoelt bij een slagbeweging. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Geprofileerd

Elliptische doorsnede
25mm/25mm/23mm

MPO-concept

MPO (Mass Polarization Optimization): nieuwe manier van het verdelen van de massa in het racket, voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit bij impact.
Dit concept beperkt bovendien de afwijkingen van het racket op vlak van gewicht en balans met 40%. Zo produceren we rackets die dichter bij de verwachte eigenschappen zitten en dus beter zijn in gebruik.

HMC

Het High Modulus Carbon, hoogkwalitatief grafiet, zorgt voor een stijf racket.

Snaarpatroon

Originele besnaring: monofilament polyester met dikte 1,30 mm
Spanning: 23kg +/- 2kg

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 60% Staal, 40% Polyethyleen Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Handvat 1 100% Polyurethaan Besnaring racket 100% Polyester End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd enkele honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (38e op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-dubbelranking op 28/05/2018), alle technische partners van Artengo en een hele rits spelers van hoog niveau.

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Pro rood/zwart

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN