Tennisracket voor volwassenen TR960 Precision wit rood 300 g

89,99
Kleur: WIT / ROOD
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor expert tennisspelers en -speelsters op zoek naar controle en precisie.

Het tennisracket Artengo TR960 Precision geeft je controle en stabiliteit en is daarnaast ook veelzijdig. Het Softfeel-concept zorgt voor extra comfort bij de impact.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Precisie

Frame met dun profiel, voor gecontroleerde, nauwkeurige slagen.

Wendbaarheid

Een handelbaar racket, dankzij de toplichte structuur (balanspunt in de greep, op 31,5 cm).

Stabiliteit

Het gewicht en de hieraan gekoppelde swingweight maken dit racket heel stabiel bij impact

Trilreductie

Het Softfeel-concept beperkt de trillingen, voor meer impactcomfort.

Power

Het 16x19-snarenpatroon levert een vrij veelzijdig racket op. Mét power.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

300 gram

Gewicht: in feite wordt de massa gemeten in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

31,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

69 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 270

De swingweight geeft de wendbaarheid van het racket aan, en het vermogen om energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight van een racket, hoe meer power maar hoe moeilijker het racket te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar ook wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Soft Feel-concept

Het 'Soft Feel'-concept en de constructie in balsahout zorgen voor veel comfort bij de impact.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Handvat 1 100% Polyurethaan Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (38e op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-dubbelranking op 28/05/2018), Nicolas ESCUDE (voormalig nr. 17 ATP), alle technische partners van Artengo en tal van andere topspelers.

Goedgekeurd door

Nicolas Escudé, voormalig nr. 17 op de ATP-ranking en technisch partner van het merk

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN