Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen

109,99
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket in samenwerking met Gaël Monfils, voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar controle. Onbespannen verkocht

De TR960 CONTROL Tour 16x19 is een racket dat je een extreem gevoel van controle biedt en bijzonder stabiel is bij de impact. Snaarpatroon 16x19. Onbespannen verkocht.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Richtingcontrole

Soepel racket met dun profiel en blad van 630 cm² voor veel controle.

Stabiliteit

Swingweight van 285 onbespannen voor een uitstekende stabiliteit bij de impact.

Wendbaarheid

Wendbaar racket dankzij de balans in de steel.

Power

Snarenpatroon van 16x19 voor meer power (dan een patroon van 18x20).

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

305 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

31,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

630 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

65 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 285

De swingweight is in de eerste plaats bepalend voor de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power van het racket). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Andersom is een racket met een lage swingweight wendbaarder maar minder krachtig. De swingweight hangt grotendeels af van het gewicht, de balans en de lengte van het racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel

Dunne rechthoekige doorsnede
22 mm/22 mm/22 mm

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 70% Staal, 30% Polyurethaan Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

TESTS

Dit racket werd door onze ingenieurs honderden uren getest in het lab en in de praktijk met onze technische partners en clubspelers met contract.

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 16x19 zwart onbespannen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN