Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin zwart blauw 285 g

99,99
Kleur: ZWART / Kobalt blauw
Maat: Maattabel

Aantal:

Onze ontwikkelaars ontwierpen dit grafiet racket voor ervaren topspin-tennisspelers en -speelsters op zoek naar effect, power en wendbaarheid.

De TR930 weegt 285 g en bevat de nieuwe MPO-technologie. Het racket geeft je veel power en effect dankzij de optimale verhouding tussen stabiliteit en wendbaarheid.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Spin

Betere effecten dankzij de Spin Concept Technology en de wendbaarheid.

Kracht

De hoge stijfheid zorgt voor power.

Omgaan met

Racket van 285 gram en toch wendbaar dankzij het MPO-concept.

Stabiliteit

Met MPO-concept voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

285 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en stabiliteit je racket biedt maar hoe minder wendbaar het is. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het slagblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagblad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

71 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 265

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon:

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

MPO-concept

MPO (Mass Polarization Optimization): concept om het gewicht te verdelen in het racket, voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit bij impact.
Dit concept vermindert bovendien de productietoleranties van het racket op vlak van gewicht en balans met 40%. Op die manier krijgen we rackets die de eindspecificaties en dus de specificaties voor het gebruik heel dicht benaderen.

Spin Concept-technologie

De Spin Concept-technologie geeft bij balimpact de snaren meer bewegingsvrijheid in de grommets en zorgt dus voor meer spin.

HMC

High modulus carbon, grafiet van hoge kwaliteit, verleent het racket meer stijfheid.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Resin (EP) Grip van een racket 65% Staal, 35% Hogedichtheidpolyetheen Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket werd ontwikkeld in samenwerking met alle technische partners van Artengo en tal van andere topspelers.

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin zwart blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin zwart blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin zwart blauw 285 g

VIDEO

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN